Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Właśnie - łatwo, szybko, smacznie i tanio!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No moj czesty standardowy posilek, np wczoraj, tylko, ze ja 250g twarogu tlustego i 200-25ml smietany 30% daje od razu.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
No moj czesty standardowy posilek, np wczoraj, tylko, ze ja 250g twarogu tlustego i 200-25ml smietany 30% daje od razu.
250 g twarogu + 200 - 250 ml śmietany to mało tłuszczu w proporcji do białka... Ja wolę robić "bezpieczniejsze" dania
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zazwyczaj robie to w pracy, wiec wrzucam calosc opakowania, bo nie mam co zrobic z resztka. Ale czasami kupuje smietane 400ml albo dwie po 200 i dolewam. Oczywiscie do tego i tak zjadam zazwyczaj kawalek masla, zoltego sera albo jakiego boczku wiec jakos wychodzi na swoje
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blackend
|
Takie danie bardzo lubi nasza 11-sto letnia córa, które robi sobie je sama. Czyli: troche twarogu, na to śmietanka 30% i odrobina cukru do smaku
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Takie danie bardzo lubi nasza 11-sto letnia córa, które robi sobie je sama. Czyli: troche twarogu, na to śmietanka 30% i odrobina cukru do smaku Cukru? Nie przelknalbym
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Moje dzieci lubią twarożek ze śmietaną i szczypiorkiem...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Cukru? Nie przelknalbym Ale cukier jest lepszy od glukozy kukurydzianej, jakby co.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Takie danie bardzo lubi nasza 11-sto letnia córa, które robi sobie je sama. Czyli: troche twarogu, na to śmietanka 30% i odrobina cukru do smaku To chyba zależy od regionu jak jedzą. Np. moja Teściowa (z byłego woj. białostockiego) robiła twarożek ze śmietaną i cukrem a sałatę ze śmietaną i solą. A u nas na Kaszubach dokładnie odwrotnie - sałata na słodko a twarożek na słono...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najgorszy "szok" przeżyłem, jak w łódzkim, marchewkę z chrzanem i śmietanką podano na słono, a nie słodko! Profanacja tej surówki!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Cukru? Nie przelknalbym Ale cukier jest lepszy od glukozy kukurydzianej, jakby co. No tak, ale nie w tym daniu moim zdaniem, papryka, ogorek i ..cukier?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Najgorszy "szok" przeżyłem, jak w łódzkim, marchewkę z chrzanem i śmietanką podano na słono, a nie słodko! Profanacja tej surówki! Jednym słowem... schrzanili...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Najgorszy "szok" przeżyłem, jak w łódzkim, marchewkę z chrzanem i śmietanką podano na słono, a nie słodko! Profanacja tej surówki! Ja tez ja sole Lubie jak jest slono-slodka
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
No tak, ale nie w tym daniu moim zdaniem, papryka, ogorek i ..cukier?
Ale to danie jest bez papryki i ogórka, tak dla ścisłości...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Cukru? Nie przelknalbym Ale cukier jest lepszy od glukozy kukurydzianej, jakby co. No tak, ale nie w tym daniu moim zdaniem, papryka, ogorek i ..cukier? Jedzą różnie...nawet lubią niektórzy twarożek z ogórkiem kiszonym i dżemem...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najgorszy "szok" przeżyłem, jak w łódzkim, marchewkę z chrzanem i śmietanką podano na słono, a nie słodko! Profanacja tej surówki! Ja tez ja sole Lubie jak jest slono-slodka Ło matko! To jakieś atawizmy wysokowęglowodanowe wychodzą, bo dla tłuszczu jest słodko-kwaśno, a nie słono-słodko!
|
|
|
|
|
|
|
|
|