Autor
|
Wtek: Blade - dziennik treningowy (Przeczytany 771902 razy)
|
Zyon
|
mozna robic roznymi ciezarami, nawet hannibalowy ekspert to poleca.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blade
Go
|
ja tam wolę naszego forumowego
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Gavro - pytanie inne. Jak wzmocnić lewą rękę? odstaje siłą rzeczy od prawej
Czytałem jakąś pracę, która poddaje w wątpliwość czy to w ogóle możliwe... Ale siatkarze czy bokserzy tak robią, więc pewno tak od czapy to nie jest Konieczne są ćwiczenia jednorącz, słabsza ręka jako pierwsza, ale wszystkie serie pod rząd, potem to samo silniejszą. Przykład: Rwanie jednorącz 5x5 lewa ręka, 5x5 prawica. To co pierwsze zostawia trwalszy ślad w CUN. Po jakimś czasie można robić tak samo, ale lewa ręka cięższym odważnikiem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
ja tam wolę naszego forumowego Taki ze mnie expert jak z koziej d... rakietnica Ale miło.
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Przykład: Rwanie jednorącz 5x5 lewa ręka, 5x5 prawica. To co pierwsze zostawia trwalszy ślad w CUN. tak się zastanawia, na ile psychika ma wpływ na nasza siłę, wydolność itp. To "zapinanie się" Caculina, odwrócona mechanika - to na poły fizyczne, na poły psychiczne techniki tak na mój gust. Może techniki i kruczki psychologiczne równie mocno trenować trzeba, co łapę? '_
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
co to za "odwrocona mechanika' ?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Przykład: Rwanie jednorącz 5x5 lewa ręka, 5x5 prawica. To co pierwsze zostawia trwalszy ślad w CUN. tak się zastanawia, na ile psychika ma wpływ na nasza siłę, wydolność itp. To "zapinanie się" Caculina, odwrócona mechanika - to na poły fizyczne, na poły psychiczne techniki tak na mój gust. Może techniki i kruczki psychologiczne równie mocno trenować trzeba, co łapę? '_ Wszystko sprowadza się do uzyskania większej kontroli nad mięśniami. Szybszym rekrutowaniem jednostek mięśniowych w większej ilości. Sam "trening mięśni" poprawia tylko wykorzystanie energii i szybszą jej regenerację. Technika to siła, nie da się tego oddzielić. Bokserzy ćwiczą balet, a ciężarowcy rytmikę i taniec towarzyski, brzmi to zabawnie, ale działa. Klasyczny przykład wpływu psyche na fizis, to jak matka wyciąga dziecko spod wraka samochodu, robiąc martwy z półtonowym ciężarem, a potem niesie dziecko 5 kilosów z pozrywanymi ścięgnami. Jak mogła tego dokonać, od 20 lat nie nosząc nic cięższego od butli wody? Są zawodnicy, którzy stres zawodów umieją przekuć na agresję i zawsze na zawodach poprawiają swoje maksy. A inni nigdy nie zrobią tego co na treningu... Techniki kontroli umysłu i dobra dieta bardzo się przydają.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Odświeżam. Też bym chciał wiedzieć co to za narzędzie
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Odświeżam. Też bym chciał wiedzieć co to za narzędzie kurde, ciężko wytłumaczyć. Wyobraźcie sobie na przykłady, że przy pressie nie wyciskacie kettla w górę, ale niejako "odpychacie" się od niego.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Odświeżam. Też bym chciał wiedzieć co to za narzędzie kurde, ciężko wytłumaczyć. Wyobraźcie sobie na przykłady, że przy pressie nie wyciskacie kettla w górę, ale niejako "odpychacie" się od niego. Was, taka wizualizacja ze sztuk walki. U Caculina było. Jak robię martwy ciąg, wyobrażam sobie, że przebijam piętami podłogę, a nie, że ciągnę do góry. Czy polepsza cały ciąg? Wątpię.
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Odświeżam. Też bym chciał wiedzieć co to za narzędzie kurde, ciężko wytłumaczyć. Wyobraźcie sobie na przykłady, że przy pressie nie wyciskacie kettla w górę, ale niejako "odpychacie" się od niego. Was, taka wizualizacja ze sztuk walki. U Caculina było. Jak robię martwy ciąg, wyobrażam sobie, że przebijam piętami podłogę, a nie, że ciągnę do góry. Czy polepsza cały ciąg? Wątpię. też do tego nie jestem przekonany. Ale jakiś tam element, który warto poznać i sprawdzić, jak u kogoś działa
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
żeby dziennik nadrobić - wczoraj rano 15 minut snatchy 24ką, dzisiaj 10 minut rozciągania stawów według Amosowa i 15 minut podwójnego clean&press 24kami. Przed chwilą 4,5 km w kamizeli 25 kg no i z kijkami. Góry coraz bliżej
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
te snatche czy clean&pressy to wykonujesz nonstop przez 15 minut czy w seriach?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blade
Go
|
te snatche czy clean&pressy to wykonujesz nonstop przez 15 minut czy w seriach?
W seriach - staram się tak dopasować do kondycji, żeby technika była zachowana
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
czyli np 20 powtrorzen i przerwa? jakie przerwy robisz?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blade
Go
|
kiedyś robiłem stałe, np jedna minuta. Teraz robię tak, żeby się oddech uspokoił, to jednocześnie pomaga w "robieniu wyników" że się tak wyrażę
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
I czy na jedną rękę te 20 powtórzeń i zmiana ?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Teraz robię tak, żeby się oddech uspokoił, to jednocześnie pomaga w "robieniu wyników" że się tak wyrażę I fat dobrze pali
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Dzień jak codzień - rano kettle, przed chwilą 5 km z kamizelką, teraz relaks
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
powitać prawie całe święta słodkie lenistwo - ale wczoraj zaczęło mnie już roznosić, czego efektem krótka gimnastyka wg Amosowa, 2,5 km z kijkami i kamizelką i 18 km rowerem. Dzisiaj podobnie będzie - rano gimnastyka i spacer, potem rowerem do pracy
|
|
|
|
|
|
|
|
|