forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-10, 22:43:10

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669344 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 33 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: Magdalutek
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Bigos @ RG
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 [2] 3 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Bigos @ RG  (Przeczytany 24277 razy)
MariuszM
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #20 : 2013-03-29, 17:53:02 »

Pewnie takiej dodają do wędlin i już nie trzeba ich wędzić... Rolling Eyes

Chyba nie bo pachnie papryką Smile

Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72168


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #21 : 2013-03-29, 17:57:03 »

Pewnie takiej dodają do wędlin i już nie trzeba ich wędzić... Rolling Eyes

Chyba nie bo pachnie papryką Smile



Dziwne, żeby papryka pachniała papryką Shocked Ludzie teraz się dziwią jak nawet pomidory pachną pomidorami...
Ludzie też muszą pachnieć jakimiś "fijołkami", albo konwlią, albo "bezem"...tak się jakoś porobiło dziwnie... Confused
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72168


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #22 : 2013-03-29, 17:58:28 »

I kto tego bigosu narobił... Rolling Eyes Laughing Wink
Zapisane

RG
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #23 : 2013-03-29, 18:01:33 »

Za to piękny kolor smalcu i kapusty... no i smak Smile
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72168


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #24 : 2013-03-29, 18:13:55 »

...tak tylko sobie pisze aby pisać... Cool Laughing
Zapisane

markos
Newbie
*
wiadomoci: 169


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #25 : 2013-03-29, 19:07:14 »

Witam.Kupiłem dziś pasztet z gęsich wątróbek Razz na kiermaszu organizowanym w Realu w mojej okolicy.
Robią go tu  http://www.wyroby.biebrza.com.pl/
Jest godny polecenia Very Happy
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #26 : 2013-03-29, 19:23:10 »


Bardzo spodobało mi się to miejsce.
Pewnie miło można tam spędzić czas...  Very Happy
Zapisane
markos
Newbie
*
wiadomoci: 169


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #27 : 2013-03-29, 19:39:21 »

Podobno można.  I z dobrym jedzeniem też nie ma problemu Very Happy
Zapisane
MariuszM
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #28 : 2013-03-29, 19:53:38 »

Tanie te wyroby jak barszcz Smile
Zapisane
Radzio
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #29 : 2013-03-29, 20:19:22 »

Rzeczywiście- przy założeniu, że 1kg wątróbek gęsich kosztuje ok. 10PLN w detalu, to co "robi" cenę? Very Happy
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72168


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #30 : 2013-03-29, 20:22:58 »

Ja jeszcze nigdy nie trafiłam w sklepie na wątróbki gęsie...ponoć one do Francji "idą"... (gęsiego Laughing)
Zapisane

Radzio
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #31 : 2013-03-29, 20:25:00 »

Etykiety są w języku niemieckim, ale ... mogę się mylić. Laughing
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #32 : 2013-03-29, 20:27:40 »

Trzydzieści parę złotych za kiełbasę i to nie suchą, to też spora przesada, a dobry salceson ozorkowy kosztuje około 8-9 zł/kg.
Zapisane
MariuszM
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #33 : 2013-03-29, 20:37:08 »

Ale "tam" jest brak tych na eeee Wink  Laughing
Zapisane
Radzio
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #34 : 2013-03-29, 20:39:19 »

Znaczy eee czego? Kupek. Shocked Laughing
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #35 : 2013-03-29, 20:47:00 »

Dużo tego eeee  to są naturalne produkty, tylko wielu nie wie, co to jest na przykład E od 260 do 299, albo od 300 do 369 - nic trującego, a nawet wręcz przeciwnie.  Very Happy
Zapisane
Radzio
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #36 : 2013-03-30, 08:14:35 »

Ależ naturalnie. Very Happy
Zapisane
markos
Newbie
*
wiadomoci: 169


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #37 : 2013-03-30, 09:16:06 »

Kupiłem na próbę.Dlatego,że nigdzie nie można dostać gęsiej wątróbki.Podobno Polakom szkodzi Smile
Nie twierdzę,że to jest tanio,ale.Coś za coś.Zawsze można kupić ,"kiełbasę" za 4,99 w promocji.
Do tej "kiełbaski" dla wszystkich z niewyparzoną jamą oraz zatkanymi zatokami czołowymi ,polecam musztardę DIJON.
Działa znakomicie Laughing
Zapisane
Radzio
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #38 : 2013-03-30, 09:35:21 »

W takim razie nie mam "wyparzonej jamy", ani "zatkanych zatok czołowych", bo Dijon nie działa.  Shocked Aniani  Very Happy
@markos, wątróbki indycza(te są nawet większe), czy kurza smakują podobnie i  mają podobne walory-  co gęsia. Różnica jest gdzie indziej.
Obecnie jest pora na pasztety. W kuchni mojej Żony wątróbka(kurza) to 1/7 całości takiej potrawy. Smile
A co do prób- te przedmałżeńskie są najciekawsze(powtarzam się, ale bardzo utkwiło mi to w pamięci Wink). Very Happy
Zapisane
markos
Newbie
*
wiadomoci: 169


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #39 : 2013-03-30, 09:46:56 »

Radzio.Dziękuję za rady.Są bezcenne Very Happy
Zapisane
Strony: 1 [2] 3 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.038 sekund z 20 zapytaniami.