|
renia
|
Pewnie takiej dodają do wędlin i już nie trzeba ich wędzić... Chyba nie bo pachnie papryką Dziwne, żeby papryka pachniała papryką Ludzie teraz się dziwią jak nawet pomidory pachną pomidorami... Ludzie też muszą pachnieć jakimiś "fijołkami", albo konwlią, albo "bezem"...tak się jakoś porobiło dziwnie...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Za to piękny kolor smalcu i kapusty... no i smak
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
markos
Newbie
wiadomoci: 169
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Bardzo spodobało mi się to miejsce. Pewnie miło można tam spędzić czas...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
markos
Newbie
wiadomoci: 169
|
Podobno można. I z dobrym jedzeniem też nie ma problemu
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Tanie te wyroby jak barszcz
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Rzeczywiście- przy założeniu, że 1kg wątróbek gęsich kosztuje ok. 10PLN w detalu, to co "robi" cenę?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ja jeszcze nigdy nie trafiłam w sklepie na wątróbki gęsie...ponoć one do Francji "idą"... (gęsiego )
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Etykiety są w języku niemieckim, ale ... mogę się mylić.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Trzydzieści parę złotych za kiełbasę i to nie suchą, to też spora przesada, a dobry salceson ozorkowy kosztuje około 8-9 zł/kg.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dużo tego eeee to są naturalne produkty, tylko wielu nie wie, co to jest na przykład E od 260 do 299, albo od 300 do 369 - nic trującego, a nawet wręcz przeciwnie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ależ naturalnie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
markos
Newbie
wiadomoci: 169
|
Kupiłem na próbę.Dlatego,że nigdzie nie można dostać gęsiej wątróbki.Podobno Polakom szkodzi Nie twierdzę,że to jest tanio,ale.Coś za coś.Zawsze można kupić ,"kiełbasę" za 4,99 w promocji. Do tej "kiełbaski" dla wszystkich z niewyparzoną jamą oraz zatkanymi zatokami czołowymi ,polecam musztardę DIJON. Działa znakomicie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Radzio
Go
|
W takim razie nie mam "wyparzonej jamy", ani "zatkanych zatok czołowych", bo Dijon nie działa. Aniani @markos, wątróbki indycza(te są nawet większe), czy kurza smakują podobnie i mają podobne walory- co gęsia. Różnica jest gdzie indziej. Obecnie jest pora na pasztety. W kuchni mojej Żony wątróbka(kurza) to 1/7 całości takiej potrawy. A co do prób- te przedmałżeńskie są najciekawsze(powtarzam się, ale bardzo utkwiło mi to w pamięci ).
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
markos
Newbie
wiadomoci: 169
|
Radzio.Dziękuję za rady.Są bezcenne
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|