Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3167946 razy)
|
Gavroche
|
Lepsze: -Nie żryj samego tłustego boczku! No wariat, jeszcze majonezem smaruje!? Weź sobie chlebem rozcieńcz, bo jakiej miażdżycy dostaniesz!
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Najważniejsze, czy Ci coś takiego smakuje, bo jak tak to spoko. U mnie generalnie koncentrat pomidorowy robi za gorący kubek, - 50g koncentratu pom. - 50g tłuszczu - pieprz - 500g wrzątku - zamieszać Mogę taką wrzącą pomidorową zabielić żółtkiem, już tak czyniłem i piłem ze smakiem. Tylko wtedy co z białkiem, w domu nie ma problemu, białko ze skorupką ląduje pod ziemią w ogródku, w mieszkaniu zwykle metoda kolejnych przybliżeń, pomidorówka nie jest zabielana żółtkiem, a żółtko razem z białkiem sadzę na patelni lub omletuję.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ba! Niektórzy będąc na tłustej diecie się martwią, że tak mało jedzą, dziwno i straszno, bo inaczej niż wszyscy... ja się nie martwię, że jem do 35 g białka. Sceptyków 20 lat młodszych zapraszam, na basen ,jezioro, rower, drążek - co sobie wymyślą, szpady pozostawiam do wyboru, dostosuje się ( badania lekarskie przed, mile widziane
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Lepsze: -Nie żryj samego tłustego boczku! No wariat, jeszcze majonezem smaruje!? Weź sobie chlebem rozcieńcz, bo jakiej miażdżycy dostaniesz! Lubię takie napomnienia i odpowiadam, że na rentę kombinuję szybciej iść - łykają to.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A ja dopiero śniadanko, bo jechałem do mamusi. A mamusine śniadanko to tak: -jajecznica na smalcu ze skwarkami -placki kartoflane z boczkiem i kiełbasą -pomidory z cebulą w śmietanie. Ech! Nie ma jak u mamy. Ja tez wlasnie mialem zjesc sniadanie: zoltka na twardo, maslo i pomidor Ale przed sniadaniem zajrzalem do mamusi, po pojechalem krzakow do akwarium dokupic. No i byl u mamy pyszny tlusciutki rosol na podworkowym kuraku, a do tego pyszne arcytlusciutkie leczo z boczkiem i kielbasa No to co mialem zrobic, wyrodnym sie stac i przykrosc zrobic??
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
I ma rację. Tak jest dopóki się żołądek nie skurczy...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
- Ja po pięciu żółtkach i szklaneczce śmietanki byłabym głodna. Musze zjeść minimum ćwiartkę chleba z wędliną, a i tak po dwóch godzinach chce mi się jeść. - Nie patrz objętościowo, a kalorycznie. - Tak, to wszystko wiem, ale po tak małej ilości byłabym głodna. Ten cytat miał być do powyższego...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A właśnie że nie, bo laska jest szczupła jak szczapa.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No pewnie, muszą z czegoś brać energię, a że jest ona rozcieńczona chlebkiem, to trochę tego trzeba połknąć.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Córy koleżanka, która też jest szczupła, potrafi całą dużą pizzę zjeść. A córa najwyżej ćwierć i to już ostatnio w ogóle jej nie zamawiają...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Szczupły łatwiej stygnie, bo nie ma ocieplającego tłuszczu pod skórą, a je się głównie po to żeby nie wystygnąć.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To nie takie proste odejść od stołu .lepiej ma się grupa upośledzonych intelektualistów ,którzy wybrali ŻO by żreć do syta i do bólu .Tacy chętnie dają wykłady na spotkaniach ,ale przy stole gorzej wypadają ,od tych co chlebek jedzą.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Szczupły łatwiej stygnie, bo nie ma ocieplającego tłuszczu pod skórą, a je się głównie po to żeby nie wystygnąć. Ci co w ogóle nie jedzą, całkiem wystygli...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ja zaś lody zrobię, będzie dobrze
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...nie wystygniesz po nich...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jakie ? może jagodowe co?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
proste, tanie , z recyklingu wątróbka z cebulą z wczoraj, dołożyłem gotowanego serca ( było lodówce) pokroiłem, podsmażyłem na skwarkach ze słoika ( były w lodówce ). Ziemniaki z wczoraj , jedynie żółtka wbilem na sadzono w towarzystwo kartofli. Posypałem natką i szczypiorkiem, przystroiłem polanym smalcem z potrawy, w garść ogórek kiszony. śniadanie z odpadków a jakże pożywne i zdrowe , ile witamin i minerałów przy braku metali ciężkich ( ale kto musi, może rybą zasuplementować na obiad z sałatą lodową ? ) Ja nie muszę, mam chyba zapasy.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Śniadanko na balkonie: -plastry golonki -jaja sadzone -paski boczku na chrupko -ostre papryczki nadziewane twarogiem -kakao na śmietance Rozstrój żołądka na pierwszy posiłek, ale Słodki Jezu, jakie to dobre!
|
|
|
|
|
|
|
|
|