Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3170130 razy)
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Tzn mam taką nadzieję
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Obiad na zimno, pół nóżek w galarecie z octem jabłkowym, boczek ze śliwką i czosnkiem zrolowany, masło, gofr z żółtek. Kap kisz na skwarkach przysmażona (ciepła). Nać pietruchy. Rano do kawy rodzynki sułt. Na wieczór może zrobię kakao z cukrem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kakao na śmietance?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Kakao na śmietance? a niby na czem? . Tańsza niż woda mineralna. 350 gr pyrknąłem słodzizny, Zosia zaś z dwie sety. Oglądając historię Amber Gold w tivi.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kto pyta nie błądzi...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Oglądając historię Amber Gold w tivi.
Też ogladałam. Akcja "bolek" ucichła, teraz parę dni będą dudnić o Amber Gold...
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
A Bolek juz sie przyznal, ze byl Walesa?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A Bolek juz sie przyznal, ze byl Walesa? Mnie się też zawsze myli, który to jest Bolek, a który Lolek...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale takie sprawy wyjaśniać też trzeba i winnych ukarać, a poszkodowanym, chociaż częściowo, straty zwrócić....
No bez jaj! Głupkom co "zainwestowali" w piramidę finansową się nie powinno zwracać, bo na głupotę nie ma ani rady, ani lekarstwa! To samo dotyczy "frajerowiczów", co myśleli pewnie, że franek będzie po 0,5, a nie po 5 zeta!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jesteś zbyt surowy w tym względzie. Ludzie ci robili, tak jak uważali to za słuszne. A to, że ich oszukiwali, kłamliwe, natarczywe reklamy stosowali, to nie ich wina. Oszuści powinni być ukarani, a nie ofiary... Rząd też powinien mieć nadzór nad takimi instytucjami finansowymi...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale takie sprawy wyjaśniać też trzeba i winnych ukarać, a poszkodowanym, chociaż częściowo, straty zwrócić....
No bez jaj! Głupkom co "zainwestowali" w piramidę finansową się nie powinno zwracać, bo na głupotę nie ma ani rady, ani lekarstwa! To samo dotyczy "frajerowiczów", co myśleli pewnie, że franek będzie po 0,5, a nie po 5 zeta! Pożyczka we frankach była dla wielu jedyną możliwą do osiągnięcia. Mieszkania chcieli mieć, to brali. To nie oznacza, że można ludzi oszukiwać. To była zagrywka z góry ustalona...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No właśnie, ale ledwie rozgarnięty potrafi chyba to rozpoznać, w przeciwieństwie do umysłowej niemoty, co nawet "dobrą zmianę" łyknie... Tego nikt nie mógł być pewien, że franki pójdą do góry. Pożyczki w złotówkach też nie są bezpieczne, myśmy się o tym ze 30 lat temu też przekonali...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A ja 10 lat temu wzięłam w złotówkach i nie narzekam, choć wkurza mnie jak frankowcy dopominają się o coś, co im się nie należy. Swego czasu płaciłam raty wyższe niż oni, ale stabilne. Jak ktoś lubi ryzyko to jego sprawa, ale dlaczego potem o pomoc prosi, a nawet się jej domaga?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najlepiej brać we frankach jeśli się musi, jak się we frankach zarabia, ale to taka "oczywista oczywistość", że szkoda słów...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Pusta lodówka. Wszystko pomrożone . Więc gofra z zółtek z masłem i powidłami ze śliwek babcinych. Galaretka z octem i nacią. Poprawiłem gofrem z smalcem mięsno skwarkowym.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A ja 10 lat temu wzięłam w złotówkach i nie narzekam, choć wkurza mnie jak frankowcy dopominają się o coś, co im się nie należy. Swego czasu płaciłam raty wyższe niż oni, ale stabilne. Jak ktoś lubi ryzyko to jego sprawa, ale dlaczego potem o pomoc prosi, a nawet się jej domaga?
Nie mogę się doczekać kiedy mój kredyt w frankach będzie spłacany przez lud .Dlatego głosowałem na PIS
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pusta lodówka. Wszystko pomrożone . Więc gofra z zółtek z masłem i powidłami ze śliwek babcinych. Galaretka z octem i nacią. Poprawiłem gofrem z smalcem mięsno skwarkowym. Ja też na resztkach: 3 jaja skibka masła plaster polędwicy parówka majonez keczup musztarda pół przywiędłego pomidorka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|