Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Obiad zjadlam na śniadanie bo potem czasu nie będzie, jak u Barei
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak narzekają, że "drapie"...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
A ogoliłaś się? To już nie wystarczy, że mnie skarbówka goli do łysego?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
podgardełka miałem już ogolone. Zosi zrobiłem 3 żółteczka na pieczonym podgardełku i posypałem koprem świeżutkim. Sobie zrobiłem 4 na wędzonym i posypałem szczypiorkiem i masełkiem. Do optykawy mam optylody czekoladowe w różnych wariacjach i żółtkowe (takie żółte mocniej niż waniliowe, ale bez kurkumy). Truskawki do optydeseru trzeba pozbierać.
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ryzyko taki jeść... Ale szczerze mówiąc to ja takiego sera jeszcze nie próbowałam. Jego wygląd nie zachęca mnie do jego zakupu. Ale sery z pleśnią typu camembert lubię...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
kiedyś kupiłem coś takiego. Ale pleśń zewnętrzna była tak wysoka jak łany jęczmienia że ....... wyrzuciłem ze strachu
Obiad to - frytki na łoju z młodych opasów, deko kalafiorka z masłem i po kotlecie z serc blondynki. Na kolację optylody chyba. masło w proszku, choć w sumie na wycieczkę,
nie widziałem jeszcze takiego masła. Gdyby nie było dużo droższe, to czemu nie. Przydatne. Ser twarogowy robią sypki, ale chyba chudy jakiś. Nie próbowałem. A to raczej do surówek i sałatek fit.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
kiedyś kupiłem coś takiego. Ale pleśń zewnętrzna była tak wysoka jak łany jęczmienia że ....... wyrzuciłem ze strachu Trza było skosić.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
skosiłem tylko gofra z masłem i serem i zielskiem. Bo spróbuje 33 % śmietanki z kubeczka niemieckiego okupanta z Srauflandu (napisali na niej free laktoze ). Ubiję i dodam do optyloda jako pierzynkę. Położę na nią morelę pokrojoną.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Na obiad kalafiorka kawałek z masłem. Kotlecik (1,5) z serc blondynek.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
skosiłem tylko gofra z masłem i serem i zielskiem. Bo spróbuje 33 % śmietanki z kubeczka niemieckiego okupanta z Srauflandu (napisali na niej free laktoze ). Ubiję i dodam do optyloda jako pierzynkę. Położę na nią morelę pokrojoną. Co to za śmietanka?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ukryta opcja niemiecka
co to się dzieje. Jadę po jajka, a tu moja pani wszystkie wyprzedała. Kto to słyszał Po 50 gr biorą jak boczek Muszę się jutro w kolejce ustawić . Dobrze, że mam zapasie 60 szt od polskiego handlowca - pana Zenka, po 23 gr ( pewnie niedługo go zamkną ). Jak oni zarabiają na tych jajkach ( termin przydatności miesięczny, u mnie to nieistotne bo zaraz znikną )
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja płacę za duże jajka po 70 gr, a małe po 40 gr. Ale świeżutkie i od szczęśliwych kur biegających po łące...
|
|
|
|
|
|
|
|