Diogenes z Synopy
Go
|
a u mnie na deser (na kolację?) lody się kręcą. Jedne żółtkowe i jedne czokoladowe. Owocowych nie lubimy.
Robiłem test smakowy masła ze Sretto (z Łukowa po 2,79zł za 200 gr). Pół łyżeczki Łaciatego, pół łyżeczki Mlekowity i pół tego. Wypadł pozytywnie. Niewielkie różnice w smaku.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Same się kręcą czy Zosia je robi...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
to była taka przenośnia . Oczywiście. Takie smaczne, że zjadłbym jeszcze kubeczek 200. Na 600 ml 33 % pasteryzowanej śmietanki od okupanta, dała 12 żółtek. Smaki: z pokruszoną czekoladą, kakaowe i jasne. Omleta na słodko więc nie będzie. Z 7 koźlarzami czerwonymi zrobię z 10-12 zółtek z cebulką, na maśle.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A u nas lody w tym roku nie cieszyły się zbytnim powodzeniem. Chyba lato za zimne...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A może tylko cena za wysoka? Bo tu, co przechodzień, to liże...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja piszę o domowych lodach optymalnych. Ale właśnie na mieście "liżących" widać mniej niż w inne lata... W sklepie już lodów nie prowadzimy. Żadnych mrożonek zresztą. Słabo to schodzi, więcej prądu zjada i miejsca zajmuje niż zarobku z tego...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bo zamiast na lody dla dzieci, pety i wódę dla siebie, to ponoć na ubrania, auta i coś tam jeszcze wydają...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie, ale tak podają PiS-owskie media w Polsce...
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
akurat to - niemieckie media podawały
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najlepiej słuchać jedynie słusznej stacji, a nie będzie się miało wątpliwości, problemów i rozterek duchowych...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nawet wyrażać aplauz gwizdem można,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A bo ja nie lubię zmian, nawet tych "dobrych"...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A bo ja nie lubię zmian, nawet tych "dobrych"... Jesteś konserwatystą, dążącym do utrzymania status quo, a powinno siem iść z postempem...
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
trzeba trochę węgli uzupełnić, bo żółtek i sera dziś dostatek był. Borówki z cukrem i pomidorki z solą. Pani doktor z IŻiŻ mówiła, aby jeść kolorowo Kompocik też mam pyszny. Nic więcej na kolację nie zmieszczę. Obawiałem się, że grzyby jakoś negatywnie wpłyną na mój przewód pokarmowy, a tu nic. Chyba przelecą cichcem
|
|
|
|
|
|
|
|