|
Diogenes z Synopy
Go
|
Jedną dziennie mocniachę piję do śmietanki. Zosia przestała. Nie ma różnicy - powiada, więc w ince zasmakowała. (Ale lurkę pijała.)
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
miała kiedyś bardzo niskie ciśnienie, teraz ma wyższe, więc nie ma powodu - mówi.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na dzień dzisiejszy dobrze mi z kawą...Nie chcę nic zmieniać.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ja też zaraz chlapnę prawdziwą Opykawę. Rano były kluseczki żółtkowe z roztopionym masłem i cukrem pudrem. Twaróg użyłem bidronkowy (po drodze dziś miałem), więc dwa razy więcej wody było w nim, co zdeterminowało z kolei większą dawkę krochmalu. Ale nie był zły.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
mocna kawa Inka z 120ml śmietanki. Do tego 1,5 gofra z masłem i smacznym serem lekko pleśniowym, jakimś tam france z niemieckiego marketu. Papr i pom. 2 kostki czoko słodkiej niemieckiej! Internacjonalne śniadanie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja dzisiaj sobie policzyłem, ale w głowie. Wyjszło mnie ~35:120:25 w gramach, z tego oto jedzenia: 20deka salcesonu włoskiego 20deka śmietanki 2deka powideł śliwkowych. Tylko nie wiem jak śmietankę liczyć, bo tam podobno całe białko jak cukier się liczy...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas łopatka pieczona z sosem, marchewka "na krótko" (duszona z masłem) i ziemniaki. Bez fajerwerków...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Faktycznie nuda. Te onuce mnie zaintrygowały jedynie...
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Chyba chora jestem, muszę to w białym kominie czarną kredą zapisać! Ciemnica za oknem, a ja już wstałam, kawkę poranną zaliczyłam i sernika gotowanego porcję do niej. Jak zaczynać wcześnie dzień, to musowo przyjemnie
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
A ja nieprawdziwą białą. Zjadłem z gofrem i masłem ten ser o zapachu onuc, b smaczny. Z pomidorkami, bo nie miałem żurawiny.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Gofra z masłem i ser śmierdzący i mniej śmierdzący, wszystko lekko podleśniałe. Papryka polska z likwidacji tuneli, smaczniejsza niż zagramaniczne. OptyInka i 3 kostki czoko.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Cztery żółtka (niezbyt duże) na maśle, do tego plaster sera Królewskiego z Sierpca i trzy plasterki pomidora...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jesz jak pół wróbelka.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale już ok. 13:00 jestem głodna... I oprócz tego dwie kawy ze śmietanką.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dobrze, że mi przypomniałaś! Już czas.
|