vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przy ŻO a nie DO i przy nieuprawianiu sportów. I białko musi być wartościowe. A zresztą każdy jest inny i różne ma zapotrzebowanie (zmienne w czasie). Takie zdania wyrwane z kontekstu tylko mącą...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Właśnie, Admin tak się zagłodził tymi trzema żółteczkami i pieczystym raz w tygodniu, że nie ma siły biegać.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
(...) się powstrzymać. ŻO powyżej 2000kcal średnio na dobę to nie jest jeszcze ŻO tylko ŻrO. I tu się wszyscy co sobie zadokowali, że Doktor nakazał 200g tłuszczu dziennie-codzienie może zdziwili. Tak, ci, którym Doktor nakazał, to faktycznie nie są na ŻO i ci przeważnie siedzą na bździe całe dnie...
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Takie zdania wyrwane z kontekstu tylko mącą... Zerknalem do ksiazki, na podana strone i nie moge powiedziec, by cos bylo wyrwane z kontekstu. ;>
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Może to i jest ogólne stwierdzenie nie skierowane do konkretnych osób czy przypadków. Ale po takim krótkim wyrywku trudno to zweryfikować. Ale jak sprawdziłeś w książce to spoko...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
wyrwane z kontekstu. ;> Dziwne, że chociaż jednej strony z książki się nie pamięta, w miarę dobrze, chociaż ważna, żeby nie powiedzieć bardzo ważna. Kontekst to osobna para kaloszy: (gotowca miałem, już tu na forum prezentowałem i udało mi się go wygooglać) https://s32.postimg.org/wm4bcbjut/1990_2000.jpg
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Dziwne, że chociaż jednej strony z książki się nie pamięta, w miarę dobrze, chociaż ważna, żeby nie powiedzieć bardzo ważna.
Nie, nie ma w tym nic dziwnego... Chyba, ze to jedyna "ksiazka" jaka sie w kolko czytalo i liczy z 10 stron...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Sery weszły na pierwsze miejsce w 2000r, więc zgodnie z najnowszymi trendami na śniadanie: ser brie, gofr z masłem, papryka. Zaś kontrariańsko wobec trendów obowiązujących powszechnie : do Inki z gorącą śmietanką ciasto kruche ze śliwkami i glutenem. Choć bez Seitana, bo u nas w bidronce nie ma. W 2000 wypadły z listy owoce jagodowe.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Drugim niezbyt obfitym dzisiejszym posiłkiem była kawa prawdziwa z 120ml śmietanki prawdziwej i 4 kostki słodkiej czoko. Po skromnym posiłku węglowodanowo-tłuszczowym przyszedł czas na białkowo tłuszczowy, czyli danie główne. A była nim wspaniała pachnąca zupa grzybowa na gęsince ze śmietanką bez kartofli. Ale za to z 5 żółtkami zamiast makaronu. Na wieczór jako węglowodan ''tłuszczowy'' mam do wyboru: buraczki na skwarkach OptyInka z czoko kruche ciastko ze śliwką ew renetę. Oczywiście wg potrzeby. Może takowa nie zaistnieje.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Rano kawałek łososia wędzonego (nieduży bo słony ) Przed chwilą pieczone żeberka (do syta), jeden mały pieczony ziemniak i pomidory z cebulą w śmietanie + jeden korniszon Wieczorem będzie jabłko, zerwane na spacerze z jakiejś dzikiej jabłoni oraz kawałek "bounty" w ciemnej czekoladzie. Herbata z pokrzywy
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Całe szczęście, że chociaż ta herbata z pokrzywy...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Mam nadzieję, że ona mnie uzdrowi z tego niezdrowego jedzenia
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Właśnie!
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Nie, nie ma w tym nic dziwnego... Ja tylko antycypuję pamięć tunelową zorientowaną na sernik.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Goferka z masłem i serem brie. I papryka. Kawa inka, śmietanka i 2 kostki czoko i wylizałem miskę z kremu do tortu i kogla mogla. Gofry na maśle bez orzechów, glutenowe. Z mąka ryżową (2 łychy na 8 gofrów) są bielsze, ale w smaku nijakie. A z mąką kukurydziną smakują trochę jak tuczarniane corn flakes. Z mąką gryczaną jak dodatek do wątróbki. https://allegro.zapodaj.net/1bcabdd978a5.jpg.html
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Rano kawałek łososia wędzonego (nieduży bo słony ) Przed chwilą pieczone żeberka (do syta), jeden mały pieczony ziemniak i pomidory z cebulą w śmietanie + jeden korniszon Wieczorem będzie jabłko, zerwane na spacerze z jakiejś dzikiej jabłoni oraz kawałek "bounty" w ciemnej czekoladzie. Herbata z pokrzywy Jabłka niedawno zerwaliśmy (też z opuszczonego ogrodu). Kilka sztuk. W domu okazało się, że są w smaku drewniane i suche. Poszły na wolność, już u mnie smak na jabłka w zaniku ... za wyjątkiem jakiejś odmiany, której nie znam, rośnie jeszcze takie stare, pogięte drzewo na placu budowy niedaleko. Jak je wytną, to już inne japka dla mnie nie istnieją. Łososia nie lubię i nie chcę polubić
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Dobrze, że mi przypomniałaś. Mam jeszcze jedną szarą renetę w piwnicy. Może w niedzielę? Podzielę się.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Rano kawałek łososia wędzonego (nieduży bo słony ) Przed chwilą pieczone żeberka (do syta), jeden mały pieczony ziemniak i pomidory z cebulą w śmietanie + jeden korniszon Wieczorem będzie jabłko, zerwane na spacerze z jakiejś dzikiej jabłoni oraz kawałek "bounty" w ciemnej czekoladzie. Herbata z pokrzywy Jabłka niedawno zerwaliśmy (też z opuszczonego ogrodu). Kilka sztuk. W domu okazało się, że są w smaku drewniane i suche. Poszły na wolność, już u mnie smak na jabłka w zaniku ... za wyjątkiem jakiejś odmiany, której nie znam, rośnie jeszcze takie stare, pogięte drzewo na placu budowy niedaleko. Jak je wytną, to już inne japka dla mnie nie istnieją. Łososia nie lubię i nie chcę polubić U nas z ogrodu nie ma komu zerwać...
|
|
|
|
|
|
|
|