Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3629640 razy)
|
Gavroche
|
Gavro skończyłem cykl, który mi zaproponowałeś trwający hoho bite 4 miesiące. Co do osiągów, jestem bardzo zadowolony po 20 kg więcej na ciągach i siadach, ławka, zarzut i dipsy + 15, push press troche mniej. Ostatnie 6 tygodni (w tym 4 tygodnie singli), w ogóle zrezygnowałem z ćwiczeń plażowych bo uznałem je za szkodniki Teraz 2 tygodnie odpoczynku. Zmontowałem sobie taki trening i jak możesz przyczep sie : Trening I Wyciskanie na skosie sztangielkami 5x5 Poręcze 5x5 lub 5x3 (tu sie zastanawiam czy nie dać na główne ćw. dipsów, a skos góre na 5x3 sztangielkami) Wyciskanie zza głowy 5x5 (był push press) Trening II (Tutaj chyba nie chce nic zmieniać, jedynie to ułożenie nóg, bede stawał troche szerzej) Siad przedni 5x3 Siad tylny 5x5 Dzień dobry 5x5 Brzuchy Jandy, wznosy nóg na drążku Trening III Zarzut 5x3, zastąpić hang cleanem ? Martwy 5x5 chwyt jak do podrzutu Drążek 5 x mak. różne chwyty Czyli przez 16 tygodni dodałeś 20 kg do dużych ćwiczeń?! Strasznie dużo, fajnie, ale nie oczekuj takich postępów stale 5 kilo miesięcznie 5 kilo na rok jest całkiem spoko, oczywiście to potem, u zaawansowanych. Czepiam się rozpiski: Za dużo męczenia prostowników grzbietu i ud , za mało ruchów przyciągających w stosunku do pchających. Ja to widzę tak: Trening I -Siad tylny 5x5 -Dzień dobry 5x5 -Unoszenie nóg w zwisie 5x5 Trening II -Pompki na poręczach 5x5 -Wyciskanie w skosie dodatnim sztangielkami 5x5 -Wyciskanie zza głowy stojąc 5x5 Trening III -Dynamiczny ciąg zarzutowy zakończony szrugiem 5x5 -Wiosłowanie jednorącz w oparciu o ławkę 5x5 -Podciąganie na drążku średnim nachwytem 5x5 Po tym co robiłeś, to powinno Cię nieco "wyprofilować". Zaplanuj 8 tygodni, czyli skoki ciężaru będą większe Wszystkie ćwiczenia na drążku i poręczach z dodatkowym obciążeniem. Wyciskanie zza głowy ma być lekkie i w pełnym zakresie ruchu. Jedyne dynamiczne ćwiczenie to ciąg podrzutowy, który działa na całe ciało i pozwoli odpocząć od zarzutu, który ostatnio katowałeś mocno. Oczywiście to tylko propozycja, ale niezła Teraz Ty się oburz i nie zgadzaj
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
SUBIEKTYWNIE patrząc, nie chciałbym tak ćwiczyć. Nie miałbym z tego przyjemności. Wyzwanie również stawiają też dwa ciężkie treningi obok siebie. Zakładając, że musi to być trening dzielony, a przy tym 3-dniowy, zrobiłbym to tak - trzymając się wybranych przez Ciebie ćwiczeń, plus ekstra ode mnie. I - zarzut, siady, dzień dobry II - ławka, poręcze, wyciskanie żołnierskie (ze względu na bardziej naturalny ruch) III - martwy, drążek, WIOSŁO A teraz do akcji niech wkroczy Gavro i wszystko pozamiata Fiu, fiu, wyrazy uznania
|
|
|
|
|
|
|
nu
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Deoxys
Go
|
Nu nie miałbyś przyjemności? Każdy jest inny Zrobiłem na początku tak jak mówiłeś Gavro. Oszacowałem maksa. Wynik + 20kg tyczy sie oszacowanego maksa, a czy był trafny tego nie wiem Lepsza impreza jest w garderobie. Gadajta co chceta, nie lubie wiosłowania. Nu pisałem, ze żołnierskie było ze mną przez 16 tygodni :p zmieniłem na zza karku. Co do prostowników pełna zgoda Mam jeszcze 2 tygodnie na zastanowienie. Chodzi mi po głowie jeszcze klasyczny trójbój na 6 dni w tygodniu. Zobaczymy
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nu nie miałbyś przyjemności? Każdy jest inny Zrobiłem na początku tak jak mówiłeś Gavro. Oszacowałem maksa. Wynik + 20kg tyczy sie oszacowanego maksa, a czy był trafny tego nie wiem Lepsza impreza jest w garderobie. Gadajta co chceta, nie lubie wiosłowania. Nu pisałem, ze żołnierskie było ze mną przez 16 tygodni :p zmieniłem na zza karku. Co do prostowników pełna zgoda Mam jeszcze 2 tygodnie na zastanowienie. Chodzi mi po głowie jeszcze klasyczny trójbój na 6 dni w tygodniu. Zobaczymy Ostatecznie to Ty masz zawsze rację No i na "lubię" nie powinno się nic radzić, bo to jeden z ważniejszych czynników Ostatecznie może być zarzut, zamiast wiosła, ale rozważ też face pull, shrugs, pull-over, vertical rowing, incline lateral raise czy inne ćwiczenia na plecy, nie obciążające prostowników.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Wróciłam z pilatesu i (tu Reniu) pytanie jest na miejscu. Po co ja się tak męczę. Siłownia , przyjemność, zarzuty cudowne, rwania, przysiady kochane, wyciskanie, poezja. Rower pod wiatr i na starym, ciężkim "góralu" fajna jazda. TBC , pot spływa , podskoki, wyskoki, itd. ok.Nawet i pobiegam sobie. A niech tam. No, nie wspomnę o fengszuju z pływaniem. Ale pilates? I to ten "ukraiński". W mordę jeża. Ola , b.miła dziewczyna jak z gumy, umięśniona , gdzieś tak 1,50 m w kapeluszu. Świetnie prowadzi, ale to są ciężkie ćwiczenia. O matko. Statyczne, na wytrzymanie, rozciąganie, naprężanie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wróciłam z pilatesu i (tu Reniu) pytanie jest na miejscu. Po co ja się tak męczę. No jak to po co? Aby być zwartą i gotową na wezwanie... A wezwę, gdy będzie potrzeba!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A jeszcze to oddychanie. Przy siłówce opanowałam, ale tu na odwrót jakoś i jeszcze napnij brzuch na maksa i rób wdech i wydech i nie odpuszczaj, kiedy ci oczy z orbit wychodzą. Oj, dzisiaj dostałam w kość. Choć nic mnie nie boli i nie czuje się zmęczona.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie na Majdan tylko do Reni, bo może być gorąco!
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Nie na Majdan tylko do Reni, bo może być gorąco! Ok, pojedziemy do Reni. Silni, zwarci, gotowi.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
25 kg ze sztangą , normalne. Razy 6 w 3 seriach, raczej spoko. Najwięcej zrobiłam 28, 5 kg. 4 powtórzenia.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ona jest lżejsza, 51, 5 kg . Ja 59 kg.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
25 kg ze sztangą , normalne. Razy 6 w 3 seriach, raczej spoko. Najwięcej zrobiłam 28, 5 kg. 4 powtórzenia. Gdzieś tam siadła 33 kg, jest lżejsza, ale młodsza i długo trenuje.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ona jest lżejsza, 51, 5 kg . Ja 59 kg.
Ze sztangą czy bez?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
4. Unoszenie tułowia z opadu 4 serie po 15 powtórzeń z obciążeniem 5kg Ja robię 3 serie po 10 z obciążeniem 10 kg. Lekko.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
4. Unoszenie tułowia z opadu 4 serie po 15 powtórzeń z obciążeniem 5kg Ja robię 3 serie po 10 z obciążeniem 10 kg. Lekko. troszkę o mnie...Na siłownię trafiłam w szkole średniej, w drugiej albo trzeciej klasie. Spodobało mi się i od tamtej pory ćwiczę. Ale nie wiem ile lat ma teraz... To są kulturyści, oni ćwiczą pierdoołki na porost mięśni, a nie na siłę...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
4. Unoszenie tułowia z opadu 4 serie po 15 powtórzeń z obciążeniem 5kg Ja robię 3 serie po 10 z obciążeniem 10 kg. Lekko. troszkę o mnie...Na siłownię trafiłam w szkole średniej, w drugiej albo trzeciej klasie. Spodobało mi się i od tamtej pory ćwiczę. Ale nie wiem ile lat ma teraz... To są kulturyści, oni ćwiczą pierdoołki na porost mięśni, a nie na siłę...
|
|
|
|
|
|
|
|
|