Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3637858 razy)
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najważniejsza informacja, że "80% jest chorych" i powinno przyjmować jaki preparat odkwaszający. Najlepiej drogi i codziennie. Bo leczenie zdrowych jest bardzo efektywne i dochodowe.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
KWasniewski i odkwasznie....hm ladnie sie to komponuje
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Kwaśniewski i zakwaszenie, a nie odkwaszenie. Po Kwaśniewskim trzeba ponoć odkwaszać...
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
ostatnio coś tam Kangur brzęczy, że ponoć zakwasić się, to samo zdrowie. Zderzając to z oficjalnymi zaleceniami o odkwaszaniu, które zawsze są odwrotne niż jest naprawdę, może to się właśnie trzeba zakwaszać ile wlezie
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
ostatnio coś tam Kangur brzęczy, że ponoć zakwasić się, to samo zdrowie. Zderzając to z oficjalnymi zaleceniami o odkwaszaniu, które zawsze są odwrotne niż jest naprawdę, może to się właśnie trzeba zakwaszać ile wlezie Tak samo sobie kilka tygodni temu pomyślałem. Podobno też krew to jedyna tkanka o obojętnym lub zasadowym odczynie, reszta jest kwaśna...
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
ostatnio coś tam Kangur brzęczy, że ponoć zakwasić się, to samo zdrowie. Zderzając to z oficjalnymi zaleceniami o odkwaszaniu, które zawsze są odwrotne niż jest naprawdę, może to się właśnie trzeba zakwaszać ile wlezie Tak samo sobie kilka tygodni temu pomyślałem. Podobno też krew to jedyna tkanka o obojętnym lub zasadowym odczynie, reszta jest kwaśna... no właśnie, chociażby taka pochwa za przeproszeniem: "Kwas mlekowy od powiada za niskie pH pochwy, czyli wybitnie kwaśne środowisko, które stanowi naszą naturalną ochronę przed szkodliwymi bakteriami i grzybami. Większość chorobotwórczych drobnoustrojów nie jest w stanie rozmnażać się w tak nieprzyjaznym otoczeniu, podczas gdy pożyteczne bakterie czują się w nim doskonale." http://kobieta.interia.pl/zdrowie/news-zachowaj-intymna-rownowage,nId,611181czyli jak kwaśno, to i szkodliwe bakterie, grzyby, chorobotwórcze drobnoustroje mają gorzej?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mi się zdaje, że pH odzwierciedla optymalne środowisko dla fizjologii danej tkanki czy narządu i generalizowanie nie jest dobre. Mocz np. jest lekko kwaśny, sok żołądkowy bardzo kwaśny, ślina zasadowa, tak jak sok trzustkowy czy żółć.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
jasne tyle, że mi chodzi bardziej o zasady ogólne, że np. kwaśne środowisko nie sprzyja grzybom, niezależnie od miejsca występowania. Chociaż, są też głosy, że na grzyby dobra jest soda oczyszczona, która odkwasza. I weź bądź tu mądry.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
jasne tyle, że mi chodzi bardziej o zasady ogólne, że np. kwaśne środowisko nie sprzyja grzybom, niezależnie od miejsca występowania. Chociaż, są też głosy, że na grzyby dobra jest soda oczyszczona, która odkwasza. I weź bądź tu mądry. Pewnie są grzyby i grzyby W chowie płazów kwaśne środowisko sprzyja zdrowotności, bo nie namnażają się grzyby i bakterie (przynajmniej te szkodliwe), zwierzęta nie mają też krzywicy, bo pobieranie wapnia przy niższym pH jest większe. A płazy to bardzo delikatne, "przepuszczalne" istoty.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj zadbałam o węglowodany. Do każdej porannej kawy dodałam kostkę gorzkiej czekolady a przed samym treningiem zjadłam bezpośrednio kostkę czekolady. W głowie mi się nie kręciło i nie byłam senna. Tylko mały palec sobie przytrzasnęłam odkładając gryf na stojak i mam krwiaka. 1.Rozgrzewka 2.Rwanie ze zwisu powyżej kolan. (b.krótka droga ) 5 x 2 20 kg 3 x 1 25 kg 3.Przysiady w chwycie rwaniowym (yes, yes) zrobiłam. Zrobiłam a Wiktor jeszcze naciskał na gryf. Oczywiście, nie taki głęboki przysiad jakbym chciała, ale he, he Wiktor tez już się zastał. Ale jak zrobił to łeee, marzenie. U mnie jeszcze daleko. Ale ten przysiad jest przepiękny, klasa sama w sobie. 5x 5 15 kg 4.Podskoki ze sztangą na karku 5x5 20 kg 5.Podciąganie nachwytem na maszynie do tego ćwiczenia 5 x 10 6.Brzuszki w rożnych wariantach 7.Rower 10 min.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z tym palcem to masz przekichane. Wiem coś o tym...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|