|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26770
|
Ma "dodatki uszlachetniające"...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Starają się jak mogą, a jak nie mogą, to też się starają... Zawsze dla naszego dobra...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
... Estrowy Motul sport 5W50 polecam, aby na pewno nie przekroczyć punktu dymienia! ...brought to you by $rockefeller Tak więc i tak będzie dymić. Spokojnie... nie tu to np. na Ukrainie. Dymiło za IWŚ, dymiło za IIWŚ, dymiło na WTC 911 itd, itp. Takie doświadczenie u $rockefeller & co w zadymach bo by nie wytrzymali bez dymienia bo praszczura mieli co "sprzedał swój pierwszy kerosen..." bla bla - po wszystkie $rockefellery i tak odkrył że tylko szachrajstwem...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jak na czerwone pole nie wchodzi, to jest bezpiecznie!
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
wiadomoci: 975
|
Olej silnikowy... W masełku też jest https://www-oekotest-de.translate.goog/essen-trinken/Butter-im-Test-Fast-alle-Marken-fallen-durch_13326_1.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl pewno by się lepiej smażyło
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Ale teraz się poprawi w rajchu, bo zlikwidowali w Polsce tych co dystrybuowali do Niemiec ten oczyszczony olej silnikowy - jako "naturalny" olej idealny do mieszania ze wszystkim. Nie chcę zaś się wymądrzać, bo lepiej mi za nieuka robić, ale masło w Polsce nadal jest masłem - jak się wie którego producenta kupować. To po pierwsze! Po drugie - porównanie ekstensywnych, pastwiskowych ras mlecznych w Irlandii do wysokowydajnych mlecznych ras hodowanych w Niemczech jest nieporozumieniem, no ale pewnie się mylę, bo panie "redaktorki" tekstu wiedzą lepiej. Trawy irlandzkie są idealne do chowu ras mięsnych (szczególnie angusa), a typowo mleczne rasy - szczególnie HF i jego mieszanki z polskim CB - pastwiska od czasów jałówki nie widzą, aby dać solidną wydajność popartą wszelką możliwą suplementacją paszy - dzięki czemu mleko jest pełne mimo wydajności ponad miarę - znacznie wyższy poziom wiedzy zootechnicznej niż suplementacja dla naiwnych, co to muszą, bo inaczej nie przeżyją. No ale ja się na tym nie znam jakby co i jak komu pasuje - niech tak robi - znaczy się suplementuje, bo to przeważnie nie szkodzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
masło tylko dla elity, jeden z możliwyh scenariuszy
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
|
Super, a rowerek wyciągnęła?
|
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
|
Ale teraz się poprawi w rajchu, bo zlikwidowali w Polsce tych co dystrybuowali do Niemiec ten oczyszczony olej silnikowy - jako "naturalny" olej idealny do mieszania ze wszystkim. Nie chcę zaś się wymądrzać, bo lepiej mi za nieuka robić, ale masło w Polsce nadal jest masłem - jak się wie którego producenta kupować. To po pierwsze! Po drugie - porównanie ekstensywnych, pastwiskowych ras mlecznych w Irlandii do wysokowydajnych mlecznych ras hodowanych w Niemczech jest nieporozumieniem, no ale pewnie się mylę, bo panie "redaktorki" tekstu wiedzą lepiej. Trawy irlandzkie są idealne do chowu ras mięsnych (szczególnie angusa), a typowo mleczne rasy - szczególnie HF i jego mieszanki z polskim CB - pastwiska od czasów jałówki nie widzą, aby dać solidną wydajność popartą wszelką możliwą suplementacją paszy - dzięki czemu mleko jest pełne mimo wydajności ponad miarę - znacznie wyższy poziom wiedzy zootechnicznej niż suplementacja dla naiwnych, co to muszą, bo inaczej nie przeżyją. No ale ja się na tym nie znam jakby co i jak komu pasuje - niech tak robi - znaczy się suplementuje, bo to przeważnie nie szkodzi. Tyle że jak ten łolej jest znajdowany w mg/kg to raczej bym stawiał na zanieczyszczenie przy produkcji. Pewno było i kiedyś tylko nikt nie wpadł na to by to badać . Z niemieckich to lubię to z aldi w kostkach po 250g. Z polskich dużych mleczarni wszystkie mi tak samo smakują i pachną.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
My stale kupujemy "Osełkę Górską" - Sobik - 300g... Jest niezmiennie smaczna... A po cenach hurtowych nie jest tak źle... Ogólnie cena masła spada, mamy w sklepie masło 83% 200g po 6,90...
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
|
Już prawie... Miejsce jest wyznaczone, córa już ćwiczyła... A ja się przymierzam. Trochę nie znam się na tym, jak go regulować (obciążenie), ale wszystko po kolei, nie pali się... Najprościej wyregulować na nosa, czyli dobrać tempo takie by nie musieć oddychać ustami ewentualnie móc rozmawiać w trakcie pedałowania.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki. Ja chcę patrzeć na tętno, ale nie wiem do ilu może dojść... Ale chyba jednak Ciebie posłucham...
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
|
U Sobika nawet kiedyś coś robiłem i zakład był przyjazny zapachowo, co nie zawsze jest normą na mleczarniach. To z aldi jest niby lekko kwaszone, ja uwielbiam jego zapach, pewno to ten olej
|
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
|
Dzięki. Ja chcę patrzeć na tętno, ale nie wiem do ilu może dojść... Ale chyba jednak Ciebie posłucham... Jak jest możliwość pomiaru tętna to super. Maffetone zalecał nie wychodzić z tętnem poza 180-wiek przy robieniu kondycji. Powinno się pokryć z oddychaniem nosem i możliwością rozmowy
|
|
|
|
|
|
|
|