administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
A da się to zrobić, czy jak zwylke tylko sobie pogadają? Aaaa, to. To się nie uda Chodziło mi bardziej o fragment 7:08 do 7:20. Też mam takiego bohatera w rodzinie. Dlatego mi się skojarzyło, co Renia pisała.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś to nie było... jakoś to będzie...
|
|
|
|
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś to nie było... Świetny cytat - Wojak Szwejk wiecznie żywy - często sam powtarzam
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A da się to zrobić, czy jak zwylke tylko sobie pogadają? Aaaa, to. To się nie uda Chodziło mi bardziej o fragment 7:08 do 7:20. Też mam takiego bohatera w rodzinie. Dlatego mi się skojarzyło, co Renia pisała. Ja nie jestem ani za prawicą ani za lewicą....tylko za rozsądkiem...wszystkie skrajności są fanatyzmem...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeszcze nigdy tak nie było, żeby jakoś to nie było... Świetny cytat - Wojak Szwejk wiecznie żywy - często sam powtarzam To zawsze pasuje do każdej sytuacji...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
Ja nie jestem ani za prawicą ani za lewicą....tylko za rozsądkiem...wszystkie skrajności są fanatyzmem... Jawi się jakże zasadne pytanie, co jest prawicą, co jest lewicą, a co jest skrajnością. Ale to nie na dziś (późno!), ani na jutro, ani na w ogóle. Bo zbyt wielki chaos semantyczny tutaj panuje i nie dojdziemy do ładu
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...aby jajka, masło, śmietana, sery, mięso były tanie, bo dla wszystkich nie starczy... Dla populacji pasterskiej by starczyło.
|
|
|
|
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Niech Vincent lepiej wyjaśni, jak to się stało, że Polska "się zadłużyła" w pierwszym kwartale tyle, co Gierek przez 10 lat napożyczał? Ponoć 11mld € nam długu przybyło! Z tego kraju nic nie będzie, bo sami "mądrzy" nim rządzą!
|
|
|
|
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
Niech Vincent lepiej wyjaśni, jak to się stało, że Polska "się zadłużyła" w pierwszym kwartale tyle, co Gierek Pan o pseudonimie "Jacek Rostowski", czy jak on tam się naprawdę nazywa, uważa, że dług się skończył, a teraz czeka nas świetlana przyszłość: http://www.bankier.pl/wiadomosc/Leszku-Sciagnij-licznik-czyli-jak-Rostowski-apeluje-do-Balcerowicza-2529947.htmli trafnie: Jeśli ci zimno, to stłucz termometr. Ten tok myślenia nadal pokutuje w kręgach rządowych, czego przejawem jest absurdalny apel ministra Rostowskiego o zdjęcie zegara długu. Zegara, który pokazuje prawdę – czyli faktyczny stan zadłużenia państwa (i tempo jego narastania). Oczywiście zegar nie pokazuje całej prawdy, bo nie pokazuje, jak zadłużają się samorządy. Ale i tak wygląda wystarczająco "efektownie"...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja nie jestem ani za prawicą ani za lewicą....tylko za rozsądkiem...wszystkie skrajności są fanatyzmem... Jawi się jakże zasadne pytanie, co jest prawicą, co jest lewicą, a co jest skrajnością. Ale to nie na dziś (późno!), ani na jutro, ani na w ogóle. Bo zbyt wielki chaos semantyczny tutaj panuje i nie dojdziemy do ładu Zgadzam się całkowicie z tym co napisałeś...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Będzie ciężko? Ale nie dodał - komu?
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I wszyscy szczęśliwi bo "mają co raz więcej"
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
No to trzeba koniecznie podnieść podatki tym bogatym i rozdać potrzebującym w ramach solidarności społecznej
|
|
|
|
|
|
|
|