Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Tez klasyk, za trudne odroznic dobro od zła :?

admin

8)
Ale wszyscy wiedzą, że jest "zły cholesterol"... ;)

Jarek

RafałS

BRICS'y się nie lubią bawić wskazówkami?  :shock:

Ja tam nie wiem który lepszy. Zimowy czy letni. Może lepiej uśrednić, albo pół godziny z tego i z tego... :wink:

Blackend

Cytat: Jarek w 2023-09-04, 16:48:05
https://polskiobserwator.de/aktualnosci/zmiana-czasu-na-zimowy-2023-koniec-ze-zmiana-czasu/
A w niemieckiej Unii dalszy rozwój patologiczny  ...

Kiedyś mi to przeszkadzało, ale w obecnej sytuacji to wszystko mi już lotto.  :lol:

admin

Ale letnie wieczory są przyjemniejsze w letnim czasie, a zimą i tak dzień krótki.  :?

renia

Cytat: admin w 2023-09-04, 19:46:53
Ale letnie wieczory są przyjemniejsze w letnim czasie...

Gdyby nie te komary... :lol: ;-)

RafałS

Cytat: admin w 2023-09-04, 19:46:53
Ale letnie wieczory są przyjemniejsze w letnim czasie, a zimą i tak dzień krótki.  :?
Lepiej nie podpowiadać bo zrobią na złość Europie, jak zwykle. :wink:

admin

:lol:
Jasne, komuniści zawsze lepiej wiedzą, co dobre dla obywatela od samego obywatela. ;)

Blackend

Ale jak są nieomylni jak sam Naczelnik, to tylko prawie sprawiedliwie wyjdzie. ;)

admin

No jasne, gdyby Gierek nie przestraszył się długu zagranicznego, to nadal by PZPR rządziło.  8)

RafałS

Cytat: admin w 2023-09-04, 21:37:21
No jasne, gdyby Gierek nie przestraszył się długu zagranicznego, to nadal by PZPR rządziło.  8)
Takie zadłużenie pod krajową gospodarkę to jak spłata. Trza było jaruzelować czym prędzej na gospodarkę $rockefellersko-$rothschildowską bo taka gwarantuje dług postępowy, a nie spłacalny.  8)

Blackend

Cytat: admin w 2023-09-04, 21:37:21

W gospodarce nakazowo rozdzielczej, to nawet bez długu jak w Rumunii nic z tego nie wyjdzie.  :(

admin

Za tow. Gierka zaczęto wprowadzać elementy wolnego rynku w postaci tzw. "firm polonijnych", ale było za późno na uratowanie gierkowskiego układu, bo inni towarzysze zostali namaszczeni w Moskwie.  :?

Blackend

No i ostatecznie i tak się skończyło pierestrojką Gorbaczowa, bo gospodarka niedoborów nikomu jeszcze nie wyszła, choćby nie wiem jakie wprowadzono, uruchomiono inwestycje.  8)

RafałS

No to jak to możliwe że w "niedoborach" produkowano m. in. motorki, a przy gospodarce rynkowej ($rockefellera) już nawet tego nie? Za to zadłużać na obce - jak najbardziej. 8)

Blackend

Produkowano wiele rzeczy, które albo się załatwiało, albo kupowało na tzw. czarnym rynku.  8)

Jarek

Kombinowało się- alzeimerow nie było tyle co teraz  8)

Blackend

Pamiętam te czasy i bardzo źle wspominam poza tym, że człowiek był młody.
Ale załatwianie, kombinowanie, fuchy itp., to kompletnie nie mój świat.  :(