Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Dekorowanie potraw

Zaczęty przez renia, 2014-10-24, 20:44:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

zofijeczka

renia

I wtedy mam założyć nowy wątek z nazwą, z numerem potrawy i ze zdjęciem - już bez opisu? Tak Zosiu? Ty jesteś inicjatorką i szefową tego działu,  :wink: więc się pytam... :D

zofijeczka

Myślę że bez opisu, ale możesz dodać np dodatkowe uwagi, ja np dodam do jajecznicy na maśle, że to danie dla cierpliwych, ;)
Możesz dodać myślę swoją przeróbkę.
Sam opis jest w książce i ja nie widzę powodu by jej nie reklamować, co w tym złego? Ew. Można erratę dopisywać, jak jest potrzeba. A może czas wykonania byłby fajną sprawą i własna ocena łatwości wykonania

renia

OK... :D A czy K K - 700 jest w wersji elektronicznej? :roll:

renia

Jutro będę miała nr 324 w wersji z pieczarkami... :D
Zyon nie dzwoń na ten numer! :lol:

renia

Ślicznie. Jest zrobiony nowy dział w Kuchni. Taka spiżarnia... :D :wink:

zofijeczka

renia

renia

Mi to przypomina kawał, w którym to pacjenci szpitala psychiatrycznego opowiadali sobie w kółko te same kawały, które już i tak znali na pamięć. Ponumerowali je więc i zaczęli więc podawać sobie tylko numery kawału i wybuchał gromki śmiech... :lol: 8)

zofijeczka

Ja myślę o 37
tylko ja od dawna jajecznicy nie robię z białkiem :( i chyba jednak dam zdjęcie dowersji bez białka.

zofijeczka

A, jeszcze jutro robię 207 i 17

renia

Cytat: zofijeczka w 2014-11-05, 22:52:27
Ja myślę o 37
tylko ja od dawna jajecznicy nie robię z białkiem :( i chyba jednak dam zdjęcie dowersji bez białka.

Do jest jajecznica dla facetów. Je się ją prosto z patelni... :? Kobiety wolą (tak sadzę po sobie) jeść z talerzyków... 8) :lol:

renia

Cytat: zofijeczka w 2014-11-05, 22:53:58
A, jeszcze jutro robię 207 i 17

Placki ziemniaczane i kotlety mielone duszone w maśle. Mniam... :D

Ja mam jeszcze w planie zrobienie gęsi po polsku... :roll: Mam poporcjowaną gęś w zamrażalniku. (Sprawdzę, czy nie uciekła :lol:)

renia

Jutro podnoszę sobie poprzeczkę i zdecyduję się na nr 400... 8) :lol:

Radzio

Cytat: renia w 2014-11-06, 19:11:38

O! 372 jest bezpieczniejszy, bowiem nieco niżej.

zofijeczka

Cytat: renia w 2014-11-06, 19:11:38

O ho ho
ja z rybnych tylko łososia robię - 387. Generalnie ryb nie lubię

renia

Ja z mężem też nie przepadamy za rybami. Dzieci lubią łososia i często go jedzą. Jutro będzie dla odmiany filet z dorsza (już dzisiaj po południu go kupiłam), aby oni zobaczyli czy jest "zjadliwy" czy nie. Do tej zapiekanki mam zamiar dodać pieczarki zamiast grzybów leśnych... :roll: