Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

OTYŁOŚĆ 50 kg do zrzucenia!!!

Zaczęty przez turysta, 2007-06-09, 18:46:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

Meg

Cześc wszystkim,długo mnie nie było bo na Świeta wyjechałam do Torunia do rodzinki.Waże wszystko co jem i zapisuje,mam specjalny zeszyt który jest do tego przeznaczony.Najpierw planuje posiłek np. mysle co bym zjadła na sniadanie i znajac wartosci B,T,W produktów robie sniadanko itd, potem po kazdym posiłku lub pod koniec dnia podliczam wszystko i mam czarno na białym ile B,T,W zjadłam.Już sie przyzwyczaiłam do tego i w niczym mi to nie przeszkadza.Co do niedoczynności tarczycy to biore ten euthyrox i 2kg mi przybyło.Nie wiem czy to przez ten lek czy przez to ża w święta pozwoliłam sobie na zbyt wiele hehe.Czasami trzeba zrobic krok do tyłu aby pózniej zrobić dwa do przodu, :D Pozdrawiam

adampio

Meg, witaj, nie bylo Cie tu dlugo. Juz wiemy, ze bylas w Toruniu, piekne miasto ( mowia).  tak poza tym, to co slychac?

Meg

Cześć adampio,chudne i jestem szczęśliwa z tego powodu hehe,z 80kg zeszłam do 74,3 i mam nadzieje że na tym sie nie skończy i wróce do wagi z przed ciąży,poza tym wszysko ok wiosna,cieplutko sie robi,ogródek już przekopany i jakoś leci po malutku.Co do Torunia to może i piekne miasto ale ja tam nie pasowałam,zawsze chciałam mieszkac nad morzem i mieszkam  :Dod kilku lat i wkońcu znalazłam swoje miejsce na ziemi jak to mówia swój Raj.Toruń to miasteczko studenckie,duzo knajp,restauracji,kazdy sie z kazdym zna i każdy każdego obgaduje,ludzie sobie zazdroszcza itd.nie pasowało mi to nigdy,no to na tyle a co tam u Ciebie jakiś nowy omlecik może masz do zaproponowania,mi ostatnio chodzi po głowie pizza optymalna tylko jak ją zrobić,musze poszukac w necie może ktos ma dobry przepis.Pozdrowionka

adampio

Cytat: Meg w 2009-04-24, 09:59:08
Cześć adampio,chudne i jestem szczęśliwa z tego powodu hehe,z 80kg zeszłam do 74,3 i mam nadzieje że na tym sie nie skończy i wróce do wagi z przed ciąży,poza tym wszysko ok wiosna,cieplutko sie robi,ogródek już przekopany i jakoś leci po malutku.Co do Torunia to może i piekne miasto ale ja tam nie pasowałam,zawsze chciałam mieszkac nad morzem i mieszkam  :Dod kilku lat i wkońcu znalazłam swoje miejsce na ziemi jak to mówia swój Raj.Toruń to miasteczko studenckie,duzo knajp,restauracji,kazdy sie z kazdym zna i każdy każdego obgaduje,ludzie sobie zazdroszcza itd.nie pasowało mi to nigdy,no to na tyle a co tam u Ciebie jakiś nowy omlecik może masz do zaproponowania,mi ostatnio chodzi po głowie pizza optymalna tylko jak ją zrobić,musze poszukac w necie może ktos ma dobry przepis.Pozdrowionka

Med, pizza jest prosta jak drut!!!!!

Robisz cviasto jak na optymalne pierogi, w czasie wyrabiania dodajesz rozpuszczone w soli drozdze i prosze ciasto na pizze gotowe. Sam robilem, zjedlem, przezylem!!!! Co na ciasto polozysz jest tylko Twoja fantazja.

adampio

CytatMed, pizza jest prosta jak drut!!!!!

Sorry, MEG

Meg

Dzieki adampio,spróbuje napewno :D

Meg

adampio jeszcze zapytam drozdze w soli rozpuścić?Jak ja mam to zrobić?Bo ciasto na makaron i pierogi to wiem jak robic,ale przyznam się że pierwszy raz słysze o drozdzach w soli rozpuszczanych.

adampio

Cytat: Meg w 2009-04-24, 18:30:20
adampio jeszcze zapytam drozdze w soli rozpuścić?Jak ja mam to zrobić?Bo ciasto na makaron i pierogi to wiem jak robic,ale przyznam się że pierwszy raz słysze o drozdzach w soli rozpuszczanych.

MEG, to proste,25 gr drozdzy posypujesz lyzeczka soli, czekasz 2 min, jezeli sie nie rozpuscily to dowod na to, ze stare drozdze, ale czekasz dalej i mieszasz......i upsi....rozpuszczone. Bo sol nie zna staroci!!!!! Adampio stary a sol go jeszcze nie rozposcila!!!!!!hahhaha

Sol rozpuszcza drozdze!!!!  Tez konserwuje!!!

Meg

Kurcze naprawde bym nie pomyślała że sól rozpuści drozdze.Widzisz adampio człowiek całe życie sie uczy.DZIĘKUJE

Meg

Dziś waga wskazuje 72,7kg Znowu zaczynam sie dobrze czuc w swojej skórze. :P

folka

Cytat: Monikaf w 2007-06-09, 22:01:46
Czesc Turysta  :) Wiiesz, ja mam wyliczone BTW do swojego wzrostu, mam 170,

hej, za 3 tyg. mam operacje kregosłupa i powinnam schudnąc 5 kg. Mam 169 cm i waże 66 kg.Czy mogłabym otrzymac info w jaki sposób (BTW) moglabym schudnąc.

Teresa Stachurska

Ponieważ nie trzeba być głodnym i nie należy się przejadać to należy zachować proporcje B:T:W. B:T jak 1 : 1,5 - 2,
a B:W naj 1 : 0,5. Trzy tygodnie to trochę mało czasu, ale próbować można. Powodzenia :) 

renia

Ja bym dodała jeszcze, że na noc najlepiej jeść same węglowodany, wtedy do ich spalenia organizm zużywa własny zapas tłuszczu.

adamel

Meg

Cześć Wszystkim.Dawno mnie tu nie było,jakoś tak wyszło,że nie miałam czasu,ale teraz sie poprawie hehe.Szczerze wam powiem że toszke zaniedbałam ŻO i widze rezultaty mojej bezmyślności,a nawet głupoty,2kg wiecej i samopoczucie tez nie najlepsze,umysł mniej sprawny haha,no ale nadrabiam po mału.Pozdrawiam Cieplutko  :P

renia

Witaj "Meg" - uważam, że te 2 kg nie są dużą "karą" za zaniedbanie ŻO. Pewnie gorsze są pozostałe dolegliwości. Jeśli zaczynasz od nowa - to bardzo dobrze - tylko zacznij od wstępnej wersji dla początkujących. Powodzenia życzę. :)

Meg

Tak tak zaczęłam od początku,teraz 7dzień przebudowy,moje proporcje w posiłkach to 1:1,5:0,8,próbowałam jeść mniej tłuszczu ale byłam głodna i to najbardziej wieczorami,ale już jest ok mam nadzieje że nie jem za dużó T-120g,no ale nie moge mniej bo zaczne podjadać,próbowałam też jeść mniej W-0,5g w posiłkach ale zaczęłam sie żłe czuć, było mi słabo i waliło mi serce, miałam straszną ochote na słodkie ale gdy zwiekszyłam W ustało i teraz jest super.Zauważyłam że teraz jest mi łatwiej dobrać odpowiednie proporcje,może to dlatego że to mój drugi raz i lepiej wszystko rozumiem.

adampio

Malo tluszczu. 120 gr tluszczu to troche wiecej niz jeden posilek optmalny.
Bialka jesz 80 gr i weglowodanoe 60 gr?
Zasada jest prosta 1:min 2,5: 0,5 na poczatku
Od tluszczu nie tyjesz Meg