Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Otyłość chorobą zakaźną!!!

Zaczęty przez toan, 2007-07-26, 08:18:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Pewnie jakis ogłupiacz - wyciszacz centralnego nerwowego, ogranicza jedzenie przez jakis czas, a potem powrot do normalnosci...

renia

Cytat: admin w 2023-12-13, 20:01:21
:lol:
https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/oto-najwieksza-wada-leku-na-odchudzanie-sa-wyniki-badan/tgkd0zr - efekt yo-yo to bardzo łagodne "skutki uboczne" jak na odstawienie... ;)

Pewnie więcej ich odchudziło to zmniejszenie kalorii o 500 dziennie i te ćwiczenia fizyczne, niż tabletki, których skutki uboczne dopiero się w przyszłości ujawnią...

Blackend

Niestety na "żro" nie ma lekarstwa nawet drogiego, ale utrata dochodów, najlepiej znaczna, bardzo szybko odchudza i poprawia przytomność umysłu. ;)

admin

admin

https://www.poradnikzdrowie.pl/aktualnosci/3-tys-zgloszen-dotyczacych-leku-na-odchudzanie-gwaltowny-wzrost-przedawkowania-aa-m41o-KWYV-M4E5.html - co za ludzie, żeby sobie zafundować przez parę kg nadwagi: "ostre zapalenie trzustki, guz tarczycy, choroby nerek, hipoglikemia, problemy z pęcherzykiem żółciowym."  :shock:
A miała być tylko z przeproszeniem sraczka i gazy... ;)

admin

Nigdy chyba nie ma tak, że jak się coś "zablokuje" w metabolizmie to nie ma też skutków ubocznych.  8)
Tylko "procedura medyczna" je ukrywa ile się da, aby swoje zarobić.

Jarek

admin

Ja tam się na tym nie znam i w ogóle mnie to nie interesuje, ale jakby kto jednak się odchudzał "zastrzykami" to proszę:
"U chorych na cukrzycę typu 2 występuje podwyższone ryzyko raka trzustki w porównaniu z pozostałą populacją. W ostatnim czasie pojawiły się też podejrzenia podwyższonego ryzyka zapalenia i raka trzustki u pacjentów leczonych lekami osi inkretynowej.
Wczesne stadia choroby zwykle przebiegają bezobjawowo, stąd 80?85% przypadków raka trzustki jest rozpoznawanych w zaawansowanym stadium. Bezobjawowa żółtaczka, bóle w górnej części brzucha
i bóle pleców, zespół złego wchłaniania, wyniszczenie, depresja i zakrzepica żylna są najczęstszymi klinicznymi objawami tej choroby". 
Ale jeszcze raz mówię - ja się na leczeniu na szczęście nie znam.  :D

admin

Znaczy mogę podpowiedzieć chorym na cukrzycę typII, że są jakieś ketobliźniacy, co to "wycofuj" cukrzycę typ II, no ale wiadomo - proporcja Diety Optymalnej Doktora Kwaśniewskiego powoduje, że "można żyć pięknie", nawet nie wiedząc komu się to zawdzięcza...  :lol:

Jarek

Jarek

Cytat: admin w 2023-12-17, 09:45:45
Znaczy mogę podpowiedzieć chorym na cukrzycę typII, że są jakieś ketobliźniacy, co to "wycofuj" cukrzycę typ II, no ale wiadomo - proporcja Diety Optymalnej Doktora Kwaśniewskiego powoduje, że "można żyć pięknie", nawet nie wiedząc komu się to zawdzięcza...  :lol:

Znam takiego  cukrzyka od 10 lat, i moge tylko potwierdzic...

renia

A ja znam taką babeczkę, która woli jeść chleb i brać tabletki na zbicie glukozy, niż z tego zrezygnować.
Jak ona to powiedziała: "za chleb ja bym się dała pokroić"... :shock: :lol: A nawet czterdziestki jeszcze nie ma...

Jarek

Iluzja ponad wszystko - ale ja tez takich znam -za  chlebusiem na koniec swiata :lol:

renia

Pewnie tacy pobożni, że chleb i wino najważniejsze... 8) ;-)

Jarek

A tego znajomego co miał cukrzyce, lekarz ignorat wyprosił z gabinetu, bo pacjent wyzdrowiał i powiedział prawde... Lekarze stosuja procedury medyczne, bo duza kasa, i zero odpowiedzialnosci..

Jarek

Cytat: renia w 2023-12-17, 12:43:09
Fakt- chleba nie wolno wyrzucac... :lol:

renia

Cytat: Jarek w 2023-12-17, 12:44:54
A tego znajomego co miał cukrzyce, lekarz ignorat wyprosił z gabinetu, bo pacjent wyzdrowiał i powiedział prawde... Lekarze stosuja procedury medyczne, bo duza kasa, i zero odpowiedzialnosci..

Wiem z autopsji, jak lekarze nie lubią wyzdrowień z "nieuleczalnych" chorób i to nie według procedur medycznych (które tylko podtrzymują chorobę i biznes farmacji).

renia

Cytat: Jarek w 2023-12-17, 12:47:38
Cytat: renia w 2023-12-17, 12:43:09
Fakt- chleba nie wolno wyrzucac... :lol:

Bo w Afryce głodują... ;-)

Jarek

A to w ramach programu humanitarnego. UNICEF jak insulina, jedyne lekarstwo na  nieuleczalna chorobe głod... :?