Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Masło

Zaczęty przez Matti, 2007-09-03, 19:09:10

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Szczególnie teraz jak dają 500+, dawniej to często się nie przyznawali... :? :lol:

administ

Cytat: Blackend w 2016-06-07, 20:26:06
Jeszcze mogliby postraszyć jajkami z Biedronki, bo II sort nie lubi przepłacać. ;)

Jajca w tabletkach trzeba promować, bo te w przeciwieństwie do tych w skorupkach są zdrowe! ;)  :lol:

renia

Albo przynajmniej to musza być jajka od kur karmionych algami morskimi... :?

http://info.wyborcza.pl/temat/wyborcza/kury+karmione+algami

bo te nasze głupie kury się nie znają co dobre i trawę jedzą... :? 8)

Nie znają się na stosunku kwasów omega 6 do omega 3... :?

Diogenes z Synopy

kury i trawa   :roll:  . Chyba w jakiś bajkach. 

Na robaczkach i na trawie faktycznie łamaga 3 do 6
wynosi   1 : 2 - 4   ( dodasz im siemienia do paszy  to i 1:1 )
biedronkowe  karmione na mączce kukurydzianej  1: 40 

ale kto by się takimi gupotami przejmował  ;-)     .  Biedronkowe podobno rtęci nie maja.  ;-)

Zyon

Niedobory rteci sa podobno szkodliwe!
Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

gdy się zaaplikowało w młodości amalgamata to niedobory nie grożą  ;-)

Gavroche

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-06-08, 09:17:33
kury i trawa   :roll:  . Chyba w jakiś bajkach. 

Na robaczkach i na trawie faktycznie łamaga 3 do 6
wynosi   1 : 2 - 4   ( dodasz im siemienia do paszy  to i 1:1 )
biedronkowe  karmione na mączce kukurydzianej  1: 40 

ale kto by się takimi gupotami przejmował  ;-)     .  Biedronkowe podobno rtęci nie maja.  ;-)
To, że są takie rozbieżności (nie wiem czy są, ale wierzę) świadczy o tym, że to mało istotny problem.
Gdyby łamagi były tak istotne dla organizmów żywych, ich ilość i proporcje byłyby stosunkowo niezmienne, a wszelkie fluktuacje bardzo groźne w skutkach.
A z obserwacji życia nie wynika, by jakiekolwiek organizmy, z ludźmi włącznie, w normalnych warunkach i przy zwyczajowym żywieniu miały jakieś problemy w związku z omegami.
Z takiego i z takiego jaja rozwinie się zdrowy kurczak, prawda? ;)

renia

Jak ludzie sobie spokojnie żyli i jedli jak byli nieświadomi "zagrożeń" ze strony łamagów i chorychsterolów... :roll:

Diogenes z Synopy

pewnie, gdy sumuje się proporcja ich na 1:10 to jeszcze nic takiego, ale już 1:40 czy 60   - a tak bywa na żarciu bidronkowm - margaliny i oleje rafiniowane i ciasteczka przetworzone i czipsy, wtedy pewnie pojawia się jakiś problem zapalny. Jednak  coraz więcej ludzie chorują. Może to być jedna z przyczyn.  :roll:

Gavroche

Ale zaraz, mówimy o proporcji kwasów tłuszczowych, zwanych dawniej witaminą F, w zdrowej diecie LCHF lub HCLF, czy o jedzeniu margaryny i ciasteczek?
Bo to w moim odczuciu dwie różne rzeczy. :lol:

Kiedyś mój kolega, Anglik, strasznie się upasł na darmowych babeczkach, ale uparcie twierdził, że to nie od babeczek, ale od mleka, którym je popijał. ;)

Anulka177

Myślę, że obydwaj mieliście rację, bo duet ciasteczka + mleko lubi być odłożony w postaci tłuszczu zapasowego  :lol:

Gavroche

A same ciasteczka z mąki, mleka, masła, jajek i cukru, już nie? ;)

Anulka177

Dlaczego nie? Ciasteczka są wybitne w robieniu "boczków",  o czym nawet ostatnia ciemnota dietetyczna wie  :D

Diogenes z Synopy

wcześniej nie zwracano na to uwagi bo powszechność margaliny i olejów rafinowanych (czy też nie) była znikoma.
Teraz  jest to składnikiem diety i to  dość znacznym. I to kieruje na niekorzystne proporcje w łamagach.

Są chyba tylko dwa oleje które są w miarę normalne pod tym względem  - rzepakowy na zimno i z lny czy lnianki.  Ale to teoretyczne tylko, bo musiałoby się pić to na polu od razu o wyciśnięciu.  Gdyby pito to bez przechowywania bezpośrednio po zbiorach to proporcje w diecie by przeważyło na korzystne.
W jajkach czy mleku mogą występować w różnych proporcjach, ale nie ma to aż tak dużego znaczenia, gdy się nie pija tych świństw roślinnych i przetworów z nich.

Gavroche

Cytat: Anulka177 w 2016-06-08, 14:36:22
Dlaczego nie? Ciasteczka są wybitne w robieniu "boczków",  o czym nawet ostatnia ciemnota dietetyczna wie  :D
No właśnie, więc Twój argument nie działa, ponieważ przestał pić mleko 0% do ciastek i utył jeszcze bardziej, białka zwierzęcego brakło. ;)

Gavroche

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-06-08, 15:37:08
wcześniej nie zwracano na to uwagi bo powszechność margaliny i olejów rafinowanych (czy też nie) była znikoma.
Teraz  jest to składnikiem diety i to  dość znacznym. I to kieruje na niekorzystne proporcje w łamagach.

Są chyba tylko dwa oleje które są w miarę normalne pod tym względem  - rzepakowy na zimno i z lny czy lnianki.  Ale to teoretyczne tylko, bo musiałoby się pić to na polu od razu o wyciśnięciu.  Gdyby pito to bez przechowywania bezpośrednio po zbiorach to proporcje w diecie by przeważyło na korzystne.
W jajkach czy mleku mogą występować w różnych proporcjach, ale nie ma to aż tak dużego znaczenia, gdy się nie pija tych świństw roślinnych i przetworów z nich.
No właśnie, czyli pewnie nie chodzi o magiczne stosunki łamag, tylko o złą dietę?
Czy jednak nie?
A może uważasz, że wystarczy wyrównać stosunki omega 369 do zalecanych i cieszyć się zdrowiem, nie rezygnując z margarynki i ciasteczek? ;)

Diogenes z Synopy

Cytat: Rudka w 2007-09-15, 02:39:11
Mnie po białym serze ,boli gardło -tak jak ostatnio po pomidorach ,ale szczerze mówiac
to ich przedawkowałam.
    Czesto nad ranem lubie zjeść pomidora [bo nie chce robić mi sie herbaty ]
      to za dwie godziny jak sie obudze to mam zgage
Mój ociec na pytanie dlaczego nie chce kawy, odpowiada zawsze:

Że po kawie boli go żopa.  ;-)

renia

A co to jest żopa... :roll:

Diogenes z Synopy

słownik ruski  ;-)

Masło Łaciate w Sretto po 2,79 zł za 200 gr.  20 kupiłem, będzie na 2 tygodnie, w sam raz by się przebiałczyć i Aprzewitaminizować (tak z satyrycznego wątku wynika ;-) )