Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Polska sercem

Zaczęty przez Daniel_dn, 2006-10-10, 13:43:48

Poprzedni wątek - Następny wątek

elmo

Cytat: tetryk w 2007-06-09, 08:12:11

Młody, ale nie młody gniewny na szczęście. :)

Rozumię  :) Jesteś rozważny i romantyczny  :wink:

Bruford

Cytat: zbynek w 2007-06-08, 23:27:18
Tak niebezpieczeństwo tkwi  w takiej   tolerancji gdzie przeczy to rozumowi -  gdy ktoś jest mniej rzeczowy a bardziej personalny i zamiast  oceny merytorycznej publikacji, widzi i przedstawia autora  jako demona.

Czy zdajesz sobie sprawę że Twoja tolerancja, ma swoje źródło w takiej koncepcji w której  korzystasz  ze swoich praw dowoli i krzywdzisz drugiego człowieka wypowiadając się o jego kondycji psychicznej. Nie przyszło ci do głowy że to Twoje subiektywne odczucia? Przedstawiając jej wizerunek w takim świetle to agresja na jej osobę a to też wyuczone zachowanie.
Owszem mogłeś wyrazić, przedstawić że jakieś jej poglądy są złe ale to nie zrobiłeś.

[Relatywizm to sobie możecie uprawiać w sztuce, w sprawach ważkich liczy się coś więcej.

Ja Zapachniało faszyzmem dopuszczającym do głosu wszystkie poglądy pod warunkiem że będą one zgodne z poglądami faszystów.

pozdrawiam - zbynek

Ale żałosne zamulanie. Typowe dla Zbynka: " tylko aby nic konkretnego od siebie niepowiedzieć " :D. Doskonale , przynajmniej niektórym , wiadomo kto i dlaczego używa terminu "tolerasta". Czużby Zbynek uważał się za przedstawiciela moralnej większości ??? Taki ideowy "kieszonkowy nasrallah" ? :D

Bruford

Cytat: elmo w 2007-06-09, 00:39:46
Ale Ty jesteś nazi ,nienawidzisz ludzi i nieprzykryjesz swojego intelektualnego "jebałpiesizmu" bzdurami o nadwadze.

Niech ktoś z litości powie tej żałosnej  kobiecie "przy mężu"  , żeby  poczytała trochę o nazi zanim znów powtórzy te , kompromitujące ją po raz już nie wiadomo który , bzdurki.
Edukacja nie boli , choć niektórych odstręcza , jak widać po jej przykładzie. :D

elmo

Cytat: Bruford w 2007-06-09, 10:01:03

Ale żałosne zamulanie. Typowe dla Zbynka: " tylko aby nic konkretnego od siebie niepowiedzieć " :D. Doskonale , przynajmniej niektórym , wiadomo kto i dlaczego używa terminu "tolerasta". Czużby Zbynek uważał się za przedstawiciela moralnej większości ??? Taki ideowy "kieszonkowy nasrallah" ? :D
Po prostu niektórzy starają się być kulturalni  :) i spotykają się właśnie z taką reakcją jak Twoja  :)
Ale ja już dawno zrozumiałam ,że z faszystami nie należy się cackać , "walić prosto po mordzie"-jedyne rozsądne wyjście  ,bo inaczej "zaczną nas palić w krematoriach" .

elmo

Cytat: Bruford w 2007-06-09, 10:08:40

Niech ktoś z litości powie tej żałosnej  kobiecie "przy mężu"  , żeby  poczytała trochę o nazi zanim znów powtórzy te , kompromitujące ją po raz już nie wiadomo który , bzdurki.
Edukacja nie boli , choć niektórych odstręcza , jak widać po jej przykładzie. :D

Czyżbyś dostał pozwolenie na życie ,czy może też dostałeś rozkaz do ataku ober Brufordzie?
A gdybyś Ty wiedział co to jest nazizm,faszyzm ,to zrozumiałbyś ,że Tomkiewicz się doskonale w to wpisuje ,ale Ty jesteś sfrustrowanym "mężem przy żonie" lub rogaczem czy tam "niedzielnym tatusiem"  :)
W Twoich oczach Tomkiewiczowie są nieskazitelni,ale nie zauważasz tego ,że "śmierdzą" nietolerancją i to najgrubszego kalibru .

Bruford

Cytat: elmo w 2007-06-09, 10:12:23
1Po prostu niektórzy starają się być kulturalni  :)
2Ale ja już dawno zrozumiałam ,że z faszystami nie należy się cackać , "walić prosto po mordzie

ad1 co z całą pewnością nie dotyczy Ciebie , osoby która zajęła się tutaj donoszeniem o innych forach , ujawnianiem korespondencji prywatnej oraz licznymi wyzwiskami.

ad2 o nazi podyskutować to ja mogę , z osobami które mają za sobą kanono lektur na ten temat :D

Bruford

Cytat: elmo w 2007-06-09, 10:23:01
ober Brufordzie?

:D :D.No i widać , że nic nie rozumie. :D

elmo

Bruford, Nie ustosunkowałeś sie do stwierdzenia Tomkiewicza ,że pozwala żyć niektórym ludziom.Jego wypowiedź Cię nie razi ,bo myślisz tak samo.
Jednakowoż wychodzi na to,że Ty też  w szpitalu niektórym pozwalasz żyć a niektórym nie.Grubym nie i z "głupim wyrazem twarzy" i z "cienkim portwelem" a szczupłym i wypchanym portwelem pozwalasz. Chociaż nie ,....nie chodzi tu chyba  o posturę ,a jedynie o portwel.
Pod białym fartuchem kryje sie czarny mundur SS'mana.

Takimi mimowolnymi wypowiedziami się zdradzacie Bruford i Tomkiewicz.Nie jesteście żadnymi humanistycznymi "zbawcami świata" ,a jedynie,najzwyklejszymi ludzikami ,którzy tłumią na codzień to co myślą ,ale gdyby tylko mogli wcielić w życie swoje prawdziwe idee,to stało by się to samo co w Niemczech w latach 30-stych
(oczywiście adekwatnie do naszych czasów).

elmo

Cytat: Bruford w 2007-06-09, 10:24:34
Cytat: elmo w 2007-06-09, 10:12:23
1Po prostu niektórzy starają się być kulturalni  :)
2Ale ja już dawno zrozumiałam ,że z faszystami nie należy się cackać , "walić prosto po mordzie

ad1 co z całą pewnością nie dotyczy Ciebie , osoby która zajęła się tutaj donoszeniem o innych forach , ujawnianiem korespondencji prywatnej oraz licznymi wyzwiskami.

Tak ,dla takich jak ty i tomkiewicz  nie jestem kulturalna .Jak już to kiedyś ktoś powiedział na Forum  :wink: na  takich jak wy jest jeden sposób-noga ,dupa,brama czy jak to tam było.... :wink:
Ps. w zasadzie mógłbyś być autorytetem w temacie chamstwa  :wink: 

Bruford

Cytat: elmo w 2007-06-09, 10:37:21
Pod białym fartuchem kryje sie czarny mundur SS'mana.

Tak tak :D :D.UUU , a jakże , na wejściu urządzam selekcje :D
Jak również staję się ekspertem od ujawniania prywatnej korespondencji ,bezwstydnego włazidupstwa ( Toanowi :D ) , szpiegowania  ludzi na innych forach - a wszystko to dzięki Elmo :D :D

zbynek

Cytat: Tomkiewicz w 2007-06-09, 00:10:37

Nie przyszło ci do głowy że to Twoje subiektywne odczucia?

Zbynek, ludzie mający nadwagę hodują ją w sobie, gdyż próbują nieświadomie karcić swoje ciało, zupełnie jak chorzy na anoreksję. Człowiek nie znoszący siebie nigdy nie podejmie prób odzyskania zdrowia i będzie znajdywał byle pretekst, by legitymować i racjonalizować sens swojej otyłości. Żaden miłujący wolność , kochający siebie człowiek nie będzie szukał azylu w instytucjach mających fałszować rzeczywistość i siać nienawiść. Takim miejscem jest Radio Maryja. Grupuje ono tych ludzi, którzy twierdzą, że nienawiść, złość, agresja i "miłość nie do wszystkich" są im obce. Tymczasem nieświadomie ciskają nienawiścią praktycznie na wszystkich, którzy w ten czy inny sposób próbują okazac choćby iskrę prawdziwego życia. Pomijam postać Ojca Założyciela, gdyż prawdopodobnie był regularnie lany w domu rodzinnym i obarczany niewiarygodnymi ambicjami. Inaczej, gdyby obdarzono go miłością a nie religią, byłby zupełnie innym człowiekiem. Zapytajcie go o nienawiść. Zaprze się. Powie, że jej nie czuje

Tomek     
Tomku .. ja pisałem i tylko zwróciłem uwagę na  formę w przedstawianej krytyce  w której z góry zasugerowałeś  obraz człowieka jako demona  by  narzucić swoje  poglądy innym. Jeśli taka postawa jest normalna dla Ciebie, to w moim odczuciu taką nie jest.

Cytatps: Nie wiem, jak trzeba sobie zaprzeczyć, by w tym artykule (posłanka Sobecka) nie dostrzec niechęci czy nawet pogardy dla  popędu płciowego. Umiesczenie go w ramach małżeństwa niczego tu nie zmienia. Przecież ta kobieta nie powie, że "w ogóle", bo groziłoby to kompromitacją. Od razu jednak widać, że współżycie pozaprokreacyjne, a mające nieść umocnienie związku dwojga ludzi, jest jej kompletnie obce. I Zbynku, nie obrażaj już więcej swojej inteligencji, gdy piszesz o szanowaniu wszystkich, wszystkiego i we wszystkim ..za wszystko (tak to odebrałem)
          Litościwie nie skomentuję sugestii Twojej co do faszyzmu. Powiedzmy, że byłeś pod wpływem "grupy". 
Problem współżycia pozaprokreacyjnego, to przede wszystkim przestroga przed takim liberalizmem w którym ktoś rozumie wolność jako nieograniczona możliwość  do zaspakajania  swej seksualności często wykorzystując i  rekompensując niedostatek przyjemności  mnogością przygód. Idzie to w parze często w źle pojętej wartości wolności „Róbta co chceta”.
Kto swą seksualność umieszcza obok miłości temu grozi niebezpieczeństwo relatywizmu miłości, kto jednak przeżywa miłość jako akt woli uniknie tego niebezpieczeństwa.
pozdrawiam - zbynek

zbynek

Cytat: Bruford w 2007-06-09, 10:01:03
Tak niebezpieczeństwo tkwi  w takiej   tolerancji gdzie przeczy to rozumowi -  gdy kto¶ jest mniej rzeczowy a bardziej personalny i zamiast  oceny merytorycznej publikacji, widzi i przedstawia autora  jako demona.

Czy zdajesz sobie sprawę że Twoja tolerancja, ma swoje Ľródło w takiej koncepcji w której  korzystasz  ze swoich praw dowoli i krzywdzisz drugiego człowieka wypowiadaj±c się o jego kondycji psychicznej. Nie przyszło ci do głowy że to Twoje subiektywne odczucia? Przedstawiaj±c jej wizerunek w takim ¶wietle to agresja na jej osobę a to też wyuczone zachowanie.
Owszem mogłe¶ wyrazić, przedstawić że jakie¶ jej pogl±dy s± złe ale to nie zrobiłe¶.

[Relatywizm to sobie możecie uprawiać w sztuce, w sprawach ważkich liczy się co¶ więcej.

Ja Zapachniało faszyzmem dopuszczaj±cym do głosu wszystkie pogl±dy pod warunkiem że będ± one zgodne z pogl±dami faszystów.

pozdrawiam - zbynek

Czużby Zbynek uważał się za przedstawiciela moralnej większości ???
Nie.. ale proponuje referendum - wtedy okaże się co społeczeństwo akceptuje. 8) :D

lutonn

Cytat

Cytat
No przygania kociol garnkowi wypisz wymaluj Jestes" mistrzem  w nicosci"  :D

lutonn

Cytat: Bruford w 2007-06-09, 10:51:10
Cytat: elmo w 2007-06-09, 10:37:21

Tak tak :D :D.UUU , a jakże , na wejściu urządzam selekcje :D
Jak również staję się ekspertem od ujawniania prywatnej korespondencji ,bezwstydnego włazidupstwa ( Toanowi :D ) , szpiegowania  ludzi na innych forach - a wszystko to dzięki Elmo :D :D
Bruford zachowujesz sie jak "Tranwestyta" jak pies ktory powraca do wymiocin to tylko kwestia czasu jak sie ujawnisz hehehe  :D

Tomkiewicz

Zbynek, gdzie i kiedy użylem słowa "demon" wobec posłanki radiomaryjnej Sobeckiej ? Najlepiej, gdy wkleisz cytat.

Tomek

Bruford

Cytat: zbynek w 2007-06-09, 12:06:07
Nie.. ale proponuje referendum - wtedy okaże się co społeczeństwo akceptuje. 8) :D

Referendum w jakiej sprawie ?  Umieszczenia homoseksualistów w obozach reedukacyjnych czy w sprawie zakazu pozamałżeńskiego seksu? :D.
Miłość jako akt woli -- doskonałe. :D

grizzly

Mam pytanie?  Czy "endorfinia sobiecka" od "lojca derektora" moze stymulowac,
silne wydzielanie endorfin, dopaminy, serotoniny itp.  :shock: :shock: :shock:

Albo innymi slowy, czy moze byc "vitaminka" przedluzajaca zycie ? :D

Osobiscie gdy widze jej "podobizne", lub slysze jej "glos",
to wyobrazam sobie jej "owlosione" nogi, :roll: :roll: :roll:
lub "cuchnacy"ostry  zapach potu
z otylych rozstepow na zwisajacym brzuchu. :roll: :roll: :roll:

Oooj nie jest to slodka "Doda Elektroda" :D :D :D

Zdecydowanie wole, gdy o sexie rozprawia DE.  :D :D :D

Tomkiewicz

A ja zdecydowanie wolę, gdy o miłości fizycznej wypowiada się osoba potrafiąca kochać.  Zarówno Doda jak i pani Sobecka mają postawy sugerujące kłopoty z integralnym "ja".

Tomek

Tomkiewicz

Znakomity "portret" p. Sobeckiej wyłania się z tego artykułu, nic dodać, nic ująć:

http://kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,3203275.html

Marishka

grizzly

Cytat: Tomkiewicz w 2007-06-09, 14:34:25
......wolę, gdy o miłości fizycznej wypowiada się osoba potrafiąca kochać. ........

Tomkiewicz, wiem, ze M czyta !!! twoje posty :D :D :D

Rozpatrujac zagadnienie z  innej strony, "endorfinia sobiecka" jak najbardziej potrafi kochac:
wladze, lojca derektora, i pewnie wszystkie "bozie rekomendowane". :D