Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

rak piersi

Zaczęty przez dioxide, 2007-12-08, 14:32:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

vvv

Cytat: Blackend w 2016-10-21, 21:22:03
To typowa przypadłość Optymalnych, którzy łączą ŻO z eko żywnością.  8)
A więc lepsze mleko prosto od krowy niż śmietanka z Biedronki, kurczak z wolnego wybiegu niż karkówka ze sklepu, owoce i warzywa z ogródka niż czekolada z Milki itd. itp. ;)

To może alfabetycznie?

Biedronki (Boże krówki) +
czekolada -
eko +
karkówka +
krowy +
kurczak +
lepsze +
mleko -
ogródek +
owoce -
prosto +
przypadłość -
sklep +
warzywa +
wolny wybieg +
śmietanka(82.5%) +
ŻO +
żywność +

:wink:

renia

Albo tak:
Król
Karol
kupił
królowej
Karolinie
korale
koloru
koralowego
8)

Blackend

Na "k" tylko kaczka mi się kojarzy. ;)

renia

Skrzywienie polityczne... :?

Blackend

administ

Cytat: Blackend w 2016-10-21, 22:02:48
Na "k" tylko kaczka mi się kojarzy. ;)

Wiadomo... ;)

Diogenes z Synopy

A więc lepsze mleko prosto od krowy niż śmietanka z Biedronki, kurczak z wolnego wybiegu niż karkówka ze sklepu, owoce i warzywa z ogródka niż czekolada z Milki itd. itp. ;)

Nic nie pisałem o Optymalnych.  :roll:  Ani o eko żywności. Pisałem o produktach bidronkowych czyli w większości mocno przetworzone lub o dziwnych składach surowcowych.  Ale i często ser nie jest serem, a mięso mięsem.

Pisałem o ludziach, którzy młócą bidronkowe produkty koszami i późnej spotykają się w odpowiednich klinikach.

Na 80 tys produktów w bidronce  do jedzenia  nadaje się niewiele z nich. Znaczy się, można i dachówki jeść bezkarnie jakiś czas. ;-)   
Optymalny może tam znaleźć z 10 produktów i to na siłę.  :roll:   8)  :)

Gavroche

Trafna uwaga. ;)

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2016-10-21, 21:11:23
Ale odróżniasz korelację od związku przyczynowo-skutkowego? :D

Jak wolisz. Niech będzie korelacja.   :D  To daje to myślenia.

Gavroche

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-10-22, 10:43:25
Cytat: Gavroche w 2016-10-21, 21:11:23
Ale odróżniasz korelację od związku przyczynowo-skutkowego? :D

Jak wolisz. Niech będzie korelacja.   :D  To daje to myślenia.
Owszem, podobnie jak konsumpcja sera i śmierć od splątania pościeli. ;)
http://www.tylervigen.com/view_correlation?id=7
Warto przejrzeć tę stronkę.
http://tylervigen.com/spurious-correlations

Diogenes z Synopy

Metoda oszustów farmaceutycznych. Zdyskredytować.
Dlatego cukier i szczepionki i chemioterapia zawsze będzie leczyć.   8) :D

Gavroche

Podobnie jak gluten szkodzić. ;)

Kryanna

Coś tam o Biedronkach? Co komu one szkodzą to ja naprawdę nie wiem - u mnie w którą stronę się obrócę to Biedronka ... tzn. w trzy strony, bo z czwartej mam Puszczę Bydgoską. Do Biedronki nie zachodzę wcale, żadne tamtejsze produkty mi nie pasują, zawsze wybieram się w stronę lasu - dziwaczka ze mnie jakaś.
No, masło i śmietankę kupuję w jakimś markecie ale chyba przestanę, tylko gdzie znajdę inne fajne źródło?
Ciężko na tej optymalnej :-(

Gavroche

Kup kawałek Puszczy, wykarczuj, postaw chatę z bali, a na łące hoduj krasule i kurki. ;)
Proste przecież.

Diogenes z Synopy

Cytat: Kryanna w 2016-10-22, 10:54:28
Coś tam o Biedronkach? Co komu one szkodzą to ja naprawdę nie wiem - u mnie w którą stronę się obrócę to Biedronka ...
Bidronka dla mnie jest symbolem teraźniejszych czasów. I tak trzeba to odczytać. Do hali wypełnionej produktami nic nie mam. Nasze życie wygląda, jak bidronka.  ;-)  Ale nie chce mi się tego tłumaczyć.

Kryanna

Cytat: Gavroche w 2016-10-22, 10:56:17
Kup kawałek Puszczy, wykarczuj, postaw chatę z bali, a na łące hoduj krasule i kurki. ;)
Proste przecież.
Przecie, że proste jak korkociąg - tylko jedno ale ... ja jestem leń i po bo mnie taka robota? Niech inni pracują, ja już swoje (a może nawet nadto) zrobiłam w życiu. Do lasu idę po to żeby być z daleka od lodówki i od roboty :-)
Takie dwa w jednym, a ile radości z tego nicnierobienia :-)

Gavroche

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-10-22, 11:20:03
Cytat: Kryanna w 2016-10-22, 10:54:28
Coś tam o Biedronkach? Co komu one szkodzą to ja naprawdę nie wiem - u mnie w którą stronę się obrócę to Biedronka ...
Bidronka dla mnie jest symbolem teraźniejszych czasów. I tak trzeba to odczytać. Do hali wypełnionej produktami nic nie mam. Nasze życie wygląda, jak bidronka.  ;-)  Ale nie chce mi się tego tłumaczyć.
Ale fajne to wasze życie chociaż? :D

renia

Cytat: Kryanna w 2016-10-22, 11:59:37
Cytat: Gavroche w 2016-10-22, 10:56:17
Proste przecież.
Przecie, że proste jak korkociąg - tylko jedno ale ... ja jestem leń i po bo mnie taka robota? Niech inni pracują, ja już swoje (a może nawet nadto) zrobiłam w życiu. Do lasu idę po to żeby być z daleka od lodówki i od roboty :-)
Takie dwa w jednym, a ile radości z tego nicnierobienia :-)

Znalazłam w końcu bratnią duszę... 8)

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2016-10-22, 12:01:56
Ale fajne to wasze życie chociaż? :D
Tak, bo oglądam tylko fasadę bidronki.  ;-)  Często spuszczam wzrok.  ;-)

Gavroche

Mówią, że mądry człowiek wszędzie sobie poradzi, w Biedronce też. :P