Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

rak piersi

Zaczęty przez dioxide, 2007-12-08, 14:32:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

Ale my tu nie piszemy o mądrych, tylko o ogóle.  Stąd ta korelacja.
Korelacja  między ilością bidronek, a ilością łóżek w klinikach onkologicznych.

Gavroche

Faktycznie szerzej widzisz i ostrzutko. :D

Diogenes z Synopy

Wskazałem subiektywnie potencjalną przyczyną. Cel osiągnąłem.   :D
Niech pozostanie, że to geny.

Gavroche

Doktor coś o tym mówił już ze 40 lat temu. ;)

Diogenes z Synopy

Już były bidronki?   :shock:  ;-)

Gavroche

On patrzył szerzej. ;)

grenis

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-10-22, 12:20:43

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-10-22, 13:36:27
Ogółem w 2015 r. regularnie, codziennie paliło 24 proc. polskiego społeczeństwa; dla porównania w 2013 r. - 27 proc., a w 2011 r. - 31 proc.

Zgodnie z ta logika wychodzi na to, ze palenie zapobiega chorobom nowotworowym, bo lozek przybywa, a palaczy ubywa  :D

Gavroche

Pewnie nie zrozumiałeś. ;)

Diogenes z Synopy

Cytat: grenis w 2016-10-22, 14:48:00
Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-10-22, 12:20:43

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-10-22, 13:36:27
Ogółem w 2015 r. regularnie, codziennie paliło 24 proc. polskiego społeczeństwa; dla porównania w 2013 r. - 27 proc., a w 2011 r. - 31 proc.

Zgodnie z ta logika wychodzi na to, ze palenie zapobiega chorobom nowotworowym, bo lozek przybywa, a palaczy ubywa  :D

Błędne wnioski.  :D
Po pierwsze. Zachorowalność na raki płuc może wzrastać ponieważ proces ten jest długoletni. Przestałeś palić 10 lat temu i co z tego. Rośnie.
Po drugie. A może właśnie dlatego odwrotną korelację spadku liczby palących ze wzrostem liczby łóżek onko, należy łączyć z bidronką? ;-) To oczywistość dla niektórych.

Po trzecie. Macie rację. Bo bidronka wprowadza ''zdrową żywność''  ;-)

http://fabrykastylow.pl/biedronka-stawia-na-zdrowa-zywnosc
CytatOtóż zamierza ona wprowadzić do sprzedaży w swoich sklepach zdrową i ekologiczną żywność. Trzeba przyznać, że jest to krok odważny i rewolucyjny. Po pierwsze zdrowa żywność jest droga i przeciętnego Polaka nie stać na jej kupno. Po drugi sklepiki ze zdrową żywnością są gdzieś poukrywane i nie każdy wie gdzie się znajdują. Po trzecie kultura zdrowego odżywiania dopiero zaczyna raczkować w Polsce. Jednak dzięki rozbudowanej sieci logistycznej Biedronka będzie mogła zaproponować przystępne stawki za ekożywność.
Cytatnowe stoiska "Wiele DobreGo", w ramach których  można nabyć zdrowe przekąski na śniadanie, obiad, deser czy podwieczorek. Test trwa na razie tylko w trzech sklepach w Warszawie - pisze onet.pl

W Biedronce można już też dostać produkty bezglutenowe

prognozy na płuca są pomyślne - ma nastąpić spadek zachorowań.

http://onkologia.org.pl/wp-content/uploads/Prognozy_2025.pdf

Diogenes z Synopy

Diogenes z Synopy

CytatWarszawa, 24.10.2016 (ISBnews) - Sprzedaż w sieci Biedronka wzrosła o 8,5% r/r w sklepach porównywalnych (like-for-like, LFL) w III kw. 2016 r., zaś sprzedaż ogółem (w złotych) zwiększyła się o 10,2% r/r, podał właściciel sieci Jeronimo Martins

nie szkodzi.

Lublin  - Centrum Onkologii, prace na ukończeniu:
https://d-pt.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/e5/12/57fdf143af08b_o,size,969x565,q,71,h,d332a8.jpg

:? :lol:

(W ciągu pierwszych 9 miesięcy br. Biedronka otworzyła 50 nowych sklepów, powiększając sieć do 2 700 placówek)

:roll:  uu, słabiutko.  Sieć ''onko'' prężniej rozwija się.

renia

Optymalny to i w Biedronce odpowiednie produkty znajdzie (chociaż ja przekonana do ich produktów nie jestem), ale ci co kupują byle tanio i najlepiej to co reklamują, to są potencjalni pacjenci... :?

Diogenes z Synopy

Przecież nie pisze o ŻO - tylko o  paradoksie ''zdrowego polskiego jedzenia'' z bidronki  i korelacji wzrostu ich liczby z oddziałami onko i czy hospicjami.

renia

"Biedronka" to jest tylko takie hasło, za którym kryje się cała coraz gorszej jakości i coraz bardziej przetworzona żywność. Reklamy dopełniają sprawę...Każdy jednak ma wybór, chociaż nie każdy ma świadomość... :roll:

Diogenes z Synopy

Zawsze można porotować to i owo.  ;-)
Unikać niezdrowego cukru, lub zastąpić je jabłuszkami.  ;-)

Gavroche

Nie znam bardziej przetworzonych rzeczy od mąki, krochmalu, cukru, soli i alkoholu, że o czekoladzie, bułce tartej i kawie Ince nie wspomnę... :P
A wcinacie te produkty z przyjemnością i wyższością, jednocześnie pitoląc o ich szkodliwości, ale tylko tych "bidronkowych".

Jak zwykle lęki biorą się z niewiedzy, albo braku wyobraźni. ;)

administ

Bo to się nie mieści w koncepcji jedynie słuszności, nawet jeśli jada się to od pokoleń, bez żadnych uchwytnych skutków ubocznych. Ale większość musi mieć wskazanego "wroga", bo to uspokaja własne sumienie.;)

Gavroche

Cytat: admin w 2016-10-24, 11:39:44
...nawet jeśli jada się to od pokoleń, bez żadnych uchwytnych skutków ubocznych.
Dzwonią do mnie z Polski i Zagranicy i mówią, że to najlepsze Forum w Sieci, bo zootechnik od biochemii i dietetyki wie co mówi, a wypowiedzi ma wyważone i mądre. ;)

administ

:lol:
"Wina Tuska"... ;)