Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

ŻO a senność

Zaczęty przez susi33, 2008-02-02, 17:34:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

toan

Tak, takie życie (żywianie) bardzo rozstraja metabolizm, autonomiczny układ nerwowy i wydzielanie hormonalne!. A to już prosta droga do patologii :( - "syndromu...metabolicznego"? :wink:

Edyta

Jak  jedno się psuje w organizmie,to potem drugie,trzecie itd.-jak reakcja jądrowa.
Wszystko ze sobą współgra,prawidłowe działanie jednego układu,zależy od prawidłowego działania drugiego .
Gdy jeden szwankuje,to za moment następny...

Edyta

Cytat: Edyta w 2008-02-05, 11:25:32
Pamiętam ,gdy tak robiłam,ale to jak dzieci jeszcze spały po południu, ja z nimi po obiedzie się kładłam,a potem dobudzić się nie mogłam.Fatalne.

Z resztą ,jak ktoś ma dzieci,które już przestały sobie spać po południu,to może zapomnieć o ucinaniu sobie poobiedniej drzemki,no chyba ,że jest się tatą,to już prędzej  :P  :P  :P

adam319

Cytat: Edyta w 2008-02-05, 11:43:03
(...)jak reakcja jądrowa.(...)
Nieśmiało ośmielę :-) się zauważyć że „reakcja jądrowa” ma się tak do „reakcji łańcuchowej” jak dieta LC do ŻO :-)

Edyta

:P
Faktycznie miałam napisać "reakcja łańcuchowa" ,a wiecznie mówię ,czy piszę "reakcja jądrowa"  :)
Serdeczne dzięki za zwrócenie uwagi  :evil:  ośmieszyłeś mnie przed całym światem  :P

adam319

Niech Ci to snu z powiek nie spędza. :-)

Edyta

adam319

Nie przejmuj się. Nie bierz tego tak poważnie, jutro będzie nowy dzień :-)

Edyta

Nowy dzień i nowe zmagania.
Nie przejmuję się  :) To tylko żarty  :)

adam319

Cytat: Edyta w 2008-02-05, 19:42:51
(...) To tylko żarty  :)

Żarty - żartami ...

W latach 70-tych:
- Jak się macie, drodzy towarzysze? - zażartował Gierek, witając się z robotnikami.
- Dobrze, towarzyszu sekretarzu - zażartowali robotnicy.

susi33

Witam!

Dzisiaj znowu policzylem ile czego zjadlem. Nasuwa mi sie pytanie ile bialka powinienem jesc? Zgodnie z tym ze 1g na 1kg to powinienem jesc okolo 63g białka ale to jest jakies niemozliwe. Codziennie przekraczam ta norme.

B:86g      T:220g      W:69g

stosunek BTW:     1:2,6:0,8

Teraz postaram sie zastosować do waszych rad i postarma się zwiększyć ilość tłuszczu. Może faktycznie przy moim szkolnym trybie życia potrzebuje tego tłuszczu. Od jutra śniadanie będę zapijał śmietaną 36%

Aaaaa i jeszcze, macie może jakieś pomysły jak posiłek ktory zjadam w szkole dopakować tłuszczem? Jedyne co mi wpadlo to grubiej masłem smarować tą bułkę (bułkę akurat jem bo nie lubie ziemniaków i surówek a dzieki niej mam limit dzienny weglowodanów zagwarantowany :P)

evosonic

ja moge ci powiedziec cos  :? beznadziejny glupi spamerze ................
to ze ktos nie lapie tego tematu , to nie znaczy ze nikt  :x nie lapie  .... cieszysz sie ze ktos sie dal zrobic na twoj projekt ?
idz sobie z tego forum  :x i nie zasmiecaj tej strony

susi33

Cytat: evosonic w 2008-02-05, 20:57:03
ja moge ci powiedziec cos  :? beznadziejny glupi spamerze ................
to ze ktos nie lapie tego tematu , to nie znaczy ze nikt  :x nie lapie  .... cieszysz sie ze ktos sie dal zrobic na twoj projekt ?
idz sobie z tego forum  :x i nie zasmiecaj tej strony

moze jednak ktos cos konstruktywnego napisze?

Edyta

Cytat: evosonic w 2008-02-05, 20:57:03
.....beznadziejny glupi spamerze ................
...idz sobie z tego forum  :x i nie zasmiecaj tej strony

Ja pierwsze widzę,zeby nie-właściciel Forum wyganiał jakiegoś Uzytkownika.
To tak jakby ktoś kto przyszedł do mnie w gości , wyganiał z domu drugiego, również mojego gościa.
To kto tu jest głupi? Właściciel,gość ,czy drugi gość?

adam319

Cytat: susi33 w 2008-02-05, 21:45:09
[moze jednak ktos cos konstruktywnego napisze?

Cytat: toan w 2008-01-20, 08:57:30
(...)
tu jest dokładna odpowiedź:  http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=80
cyt: "2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia."
Jeśli połączy się to z GENERALNĄ zasadą Żywienia Optymalnego - nie ma pomyłek. No chyba, że ktoś zrozumie, że "Kwaśniewski zaleca 30 albo 72". W takim przypadku najlepiej nie podejmować diety "optymalnej"...

toan

Cytat: susi33 w 2008-02-05, 21:45:09

...moze jednak ktos cos konstruktywnego napisze?...

susi33
przyznam, że post "evosonic" do Ciebie wprawił mnie w "zakłopotanie"? :?, natomiast bardzo spodobała mi się Twoja odpowiedź!. :D.
Pytaj, pisz, czytaj i wyciągaj wnioski, czyli korzystaj z pożytkiem dla swojego zdrowia z serwisu www.dr-kwasniewski.pl  :D
Sporo osób tu Ci dobrze podpowie. 8)

Ewa

Cytat: Edyta w 2008-02-05, 21:56:19
Ja pierwsze widzę,zeby nie-właściciel Forum wyganiał jakiegoś Uzytkownika.
To tak jakby ktoś kto przyszedł do mnie w gości , wyganiał z domu drugiego, również mojego gościa.
To kto tu jest głupi? Właściciel,gość ,czy drugi gość?

Rzuć kamieniem, jesli jestes bez winy :))))
Ja jestem winna i rzucam ;)) ale taka przykładna osoba nie powinna :D)))))

kodar

Cytat: susi33 w 2008-02-05, 20:07:58
Witam!

Dzisiaj znowu policzylem ile czego zjadlem. Nasuwa mi sie pytanie ile bialka powinienem jesc? Zgodnie z tym ze 1g na 1kg to powinienem jesc okolo 63g białka ale to jest jakies niemozliwe. Codziennie przekraczam ta norme.

B:86g      T:220g      W:69g

stosunek BTW:     1:2,6:0,8

Teraz postaram sie zastosować do waszych rad i postarma się zwiększyć ilość tłuszczu. Może faktycznie przy moim szkolnym trybie życia potrzebuje tego tłuszczu. Od jutra śniadanie będę zapijał śmietaną 36%

Aaaaa i jeszcze, macie może jakieś pomysły jak posiłek ktory zjadam w szkole dopakować tłuszczem? Jedyne co mi wpadlo to grubiej masłem smarować tą bułkę (bułkę akurat jem bo nie lubie ziemniaków i surówek a dzieki niej mam limit dzienny weglowodanów zagwarantowany :P)

Moim skromnym zdaniem,to:
---------------- im wiecej tluszczu jest zjadane,tym wieksze zapotrzebowanie organizmu  na bialko i weglowodany,
-----------------omlety,placki ziemniaczane ,warzywa, te ktore lubisz,tez  potrzebuja znacznej ilosci tluszczu,
-----------------mozna  tez rozgrzac maslo i wypic .
No i chyba najwazniejsze:
-----------------w ksiazkach i na stronach J.K. masz zbilansowane juz potrawy,moze one pomoga ci w ustabilizowaniu twojego glodu.
:)

Blackend

Cytat: toan w 2008-02-05, 09:27:24
Najtańszy i najlepiej zbilansowany suplement dietetyczny na RYNKU!  :wink:

machnąłem sobie właśnie "izotoanik" ;)
no bardzo smaczne  :D
dotychczas "zatłuszczałem" "dziatkowym smalcem" (receptura i wykonanie mojego teścia)
to Twoje takie bardziej delikatne na tym masełku ;)

toan

Cytat: Blackend w 2008-02-06, 13:00:44
"izotoanik" ...

:D - brakuje tylko troszkę witaminy C... :? No, ale to nie problem przecie - jedno "zakazane" jabłuszko lub inny owoc i po sprawie!