Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

SCHUDNAC JAK

Zaczęty przez janko62, 2008-06-06, 00:33:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

janko62

Pomocy jestem na DO juz m.w. od roku moja waga utrzymoje sie stabilnie ale mojej zony niestety caly czas wzrasta.
Bardzo bym prosil o pomoc zona ma 165 cm waga 82, ona chce schudnac ale nie wie jak??? POMOCY!!!!
Czy moglby nam ktos pomoc jakims wzorem przepisow na codzien.
Bardzo prosze o szczere i wyprubowane konkretne przepisy. Z gory dziekuje. Janek :?

janko62

Cytat: janko62 w 2008-06-06, 00:33:13
Pomocy jestem na DO juz m.w. od roku moja waga utrzymoje sie stabilnie ale mojej zony niestety caly czas wzrasta.
Bardzo bym prosil o pomoc zona ma 165 cm waga 82, ona chce schudnac ale nie wie jak??? POMOCY!!!!
Bardzo prosze o szczere i wyprubowane konkretne przepisy. Z gory dziekuje. Janek :?

adampio

Podaj proporcje BTW spozywanych przez Twoja zone pokarmow
Ilosciowo w gramach spozywane pokarmy dziennie / okolo/
Co je na sniadanie
Ile jajek dziennie
Jakie weglowodany spozywa

Halina Ch.

Tyje się ZAWSZE od nadmiaru. Powiedz co  i ile je.

grizzly

Cytat: Halina Ch. w 2008-06-06, 13:50:26
..Tyje się ZAWSZE od.........

Syntezy triacylogliceroli u osob o uposledzonej
zdolnosci do logicznego myslenia  8) :P

adampio

Cytat: janko62 w 2008-06-06, 00:35:28

Tyje sie przede wszystkim od nadmiaru wegla.
Tyje sie tez od nadmiaru bialka, z wiadomych powodow, przerabiana sa na weglowodany ( w 56 %) a pozniej na tluszcze.
Organizm moze tez przerabiac na tluszcze weglowodany gdy ma za malo bialka.......

Ale z tego co piszesz w jednym z Twoich postow, widac, ze jesz za duzo i pastwiskowo.
Pozatym masz spora nadwage i mozliwe, ze Twoj organizm nie wytwarza enzymu do spalania tkanki tluszczowej zwanym lipaza poproteinowa.

To co zaleca JK, to nie jedzenie wegla przez caly dzien a ostatni posilek spozyc w formie weglowodanow.
Ogranicz tluszce do 1,5 -2 gr na wage ciala.
I........zacznij liczyc !!!!!!

Edyta

Cytat: adampio w 2008-06-06, 20:26:36

Tyje sie tez od nadmiaru bialka, z wiadomych powodow, przerabiana sa na weglowodany ( w 56 %) a pozniej na tluszcze.

Dziwne.Myślałam,ze jest to bardziej skomplikowany proces.A tu wystarczy sobie pojeść wędlowodanów i przytyć.
Ciekawe,że niektórzy mogą je jeść ile tylko dusza zapragnie,a nie tyją,nawet by chcieli przytyć,a nie mogą.I na odwrót,niektórzy ograniczają węglowodany,niedojadają,głodzą się i schudnąć nie mogą.
No piękne,bardzo proste...

adampio

Cytat: Edyta w 2008-06-06, 21:13:08
Cytat: adampio w 2008-06-06, 20:26:36

Dziwne.Myślałam,ze jest to bardziej skomplikowany proces.A tu wystarczy sobie pojeść wędlowodanów i przytyć.
Ciekawe,że niektórzy mogą je jeść ile tylko dusza zapragnie,a nie tyją,nawet by chcieli przytyć,a nie mogą.I na odwrót,niektórzy ograniczają węglowodany,niedojadają,głodzą się i schudnąć nie mogą.
No piękne,bardzo proste...

Rozmawiamy o zywieniu optymalnym, wiec jedzenie weglowodanow do woli to chyba nie to forum !!!!!
A proces jest rzeczywisciee bardzo prosty, tylko nalezy go zrozumiec.!!!!
Jezeli sie glodza to tez nie sa na ZO.
A tak apropos, Edyto co ty jesz?!!! :lol:

malgo35

Żywienie optymalne jest najskuteczniejszym i wbrew pozorom najłatwiejszym sposobem na odchudzanie. Jeśli ŻO "nie działa", to znaczy że je się za dużo węgli albo białka.

malgo35

A o co chodzi w tej ankiecie? Jaki doping? Mam zacząć skandować? :)

Edyta

Cytat: adampio w 2008-06-06, 21:27:40

A tak apropos, Edyto co ty jesz?!!! :lol:

A co Adamie? Chciałbyś sobie pojeść ze mną?  :D

Ja już pisałam co jadam,możesz zerknać na moje posty  :)

Edyta

Cytat: malgo35 w 2008-06-06, 22:05:44
Żywienie optymalne jest najskuteczniejszym i wbrew pozorom najłatwiejszym sposobem na odchudzanie. Jeśli ŻO "nie działa", to znaczy że je się za dużo węgli albo białka.

Teraz odwrotna sytuacja.
Dlaczego niektórzy jedzą wszystko,mieszają co tylko popadnie i nie tyją?
Kto wytłumaczy mi ten "fenomen"  :D
Napisane było,że po nadmiarze węgli i białka się tyje,to w/g tego powinni wszyscy, którzy  tak mieszają być otyli.A nie są  :P

Edyta

Zaznaczę jeszcze,że oczywiście zgodzę się z tym ,że ci co wtryniają chipsy,frytki,makarony,ziemniary,buły i się mało co ruszają są otyli.Potem to ruszac się już nie mogą,bo im waga nie pozwala.
Ale istnieje pewien odsetek osób,którzy mają normalną wagę ,nie tyją.

wielki krzy

[quote
Ale istnieje pewien odsetek osób,którzy mają normalną wagę ,nie tyją.
Cytat

cód i nic więcej ? :shock:

adampio

Cytat: Edyta w 2008-06-07, 10:56:21
Cytat: malgo35 w 2008-06-06, 22:05:44

Teraz odwrotna sytuacja.
Dlaczego niektórzy jedzą wszystko,mieszają co tylko popadnie i nie tyją?
Kto wytłumaczy mi ten "fenomen"  :D
Napisane było,że po nadmiarze węgli i białka się tyje,to w/g tego powinni wszyscy, którzy  tak mieszają być otyli.A nie są  :P

Moze zaczniemy od tego, ze DO czy ZO nie jest "dieta" na odchudzanie. Ludzie przechodza na ten sposob zywienia aby byc zdrowszym i madzrejszym !!!!!
Chudniecie jest tylko dodatkowym plusem "diety".
Nie wszystkie organizmy sa jednakowe, jeden chudnie a inny tyje myslac tylko o ciastku czy czekoladzie. Jestesmy rozni. Natomiast Ci, ktorzy mieszaja wszystko napewno nie sa zdrowi, w pelnym tego slowa znaczeniu. Czego dowodem jest stan obecny np w USA.
To powinnas wiedziec, to jest meritum sprawy i powodem rozpoczynania diety czy zywienia optymalnego- chec bycia zdrowym badz tez chec wyleczenia sie z chorob..
A kto Ci moze ten fenomen wyjasnic? No coz, jezeli zaczniesz czytac od stronyn 66-68 w ksiazce JK "Zywienie optymalne", ktorych pare watkow przytoczylem wczesniej, a ktore Ty zanegowalas.....!!!!! to byc moze cos z tego czytania wyniesiesz.

Edyta

Nic nie rozumiecie,albo rozumiecie inaczej i chyba na to nie ma rady  :) .
Idę sobie trochę pojeść bobiku z lucerną  :)

adampio

Cytat: Edyta w 2008-06-07, 13:53:00
Nic nie rozumiecie,albo rozumiecie inaczej i chyba na to nie ma rady  :) .
Idę sobie trochę pojeść bobiku z lucerną  :)

Jets rada.....musisz zaczac sie wyrazac jasniej, nie ogolnikowo i nie na podstawie wiary a wiedzy !!!

Edyta

Cytat: adampio w 2008-06-07, 13:57:03
... i nie na podstawie wiary a wiedzy !!!

Rozśmieszasz mnie   :D ,ale to dobrze,bo ten się śmieje ,kto ma poczucie humoru  :D

lekarka

Napisz co jaesz. Jadłospis z 3 dni. Zrobimy, ze schudniesz  :).

Cytat: grizzly w 2008-06-06, 17:26:32
Cytat: Halina Ch. w 2008-06-06, 13:50:26
..Tyje się ZAWSZE od.........
Syntezy triacylogliceroli u osob o uposledzonej
zdolnosci do logicznego myslenia  8) :P

Prawdziwe. Niestety.

friga

Mam zapytanie, jako ze stosowanie DO przez moja mame ponownie po roku przerwy tym razem nie przynosi oczekiwanych rezultatow

Czy ktos z Was moze pomoc, przy proporcji 40bialka;140 tluszczu i 40 weglowodanow moja mama nie moze zejsc z wagi?
Mama ma 165cm i wazy 78kg