Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie

Zaczęty przez mateoosh12, 2008-09-26, 21:21:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sandman80

skąd ja to znam o dr Kwaśniewskim i DO  słyszałem pierwszy raz w  97 ile wody w Wiśle  musiało upłynąć abym zrozumiał a wtedy miałaby ogromny wpływ na moje życie nie trudził bym sie na darmo w wielu sprawach ale i tak ma szczęście  :D 

Zyon

Cytat: Zyon w 2012-12-06, 08:15:26
Cytat: renia w 2012-12-05, 22:31:31
No i ten wywiad też jest ciekawy... :D

http://www.youtube.com/watch?v=Oxov-3nl5rk&hd=1

Fajny wywiad, no przekonalas mnie, zamiast kilku piw kupie sobie ksiazke, a co mi tam.

Dzieks Renia za wzmianke, zanabylem ksiazke, mam zamiar sie podelektowac i oderwac od tych metabolizmow, dysmutazy ponadtlenkowej, RQ i tym podobnych  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Cytat: Sandman80 w 2012-12-10, 11:45:44
o dr Kwaśniewskim i DO  słyszałem pierwszy raz w  97 ile wody w Wiśle  musiało upłynąć

A pierwszych pacjentów z otyłości i miażdżycy Dr Kwaśniewski wyleczył już w 1968r.  :D
Pierwsze opublikowane artykuły w gazetach ogólnopolskich na temat Diety Optymalnej ukazały się w 1971r.
Ale szybko Tatę "środowisko" wyleczyło z publicznych wystąpień.  8)
I drogi Gaciongu nikt w tamtych latach nawet w tuczarni o żadnym Atkinsie nie słyszał - tak dla porządku...

Zyon

Cytat: Sandman80 w 2012-12-10, 09:02:19
"CZY DOKTOR KWAŚNIEWSKI MA RACJĘ ?"  E. BEGNER

warto, nie warto kupić ?
http://www.grupy.senior.pl/dieta-wysokotluszczowa-optymalna-prof-Kwasniewskiego,t,40826,p,2,2.html
CytatKsiążka pt. "Czy dr Kwaśniewski ma rację" napisał Edward Bezner dieta optymalna
widziana z punktu widzenia parapsychologa. Kim jest autor. Chce uchodzić za
bioenergoterapeutę przede wszystkim oszukuje starsze osoby którym wmawia
wieczność. Książka całkowicie sponsorowana przez autora jest wydaniem
prywatnym. Przy układzie tej książki pomagała córka. Sam autor jest kompletnym
dyletantem ale za to bardzo sugestywny w wysławianiu się. Potrafi wszystko
wmówić znam osobiście tego gościa zręczny manipulator ma jakąś swoją sektę a
dewotki po mieście obnoszą się z tą książką.
Nigdy nie stosował żywienia optymalnego. Jest to po prostu odpustowa szmira.
Morgano
i
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?PHPSESSID=b971633b0ec9337cb2a5e46150e62a08&topic=1068.0
Work Buy Consume Die

renia

Mam tą książkę Czy Doktor Kwaśniewski ma rację? Przeczytałam jej kilka stron i stwierdziłam, że szkoda mi czasu na nią. Nic ciekawego, nuda jakich mało...Nawet nie wiem czy autor jest za czy przeciw... :roll: :? :lol:

renia

Cytat: Zyon w 2012-12-10, 12:44:07
Cytat: Zyon w 2012-12-06, 08:15:26
Cytat: renia w 2012-12-05, 22:31:31
No i ten wywiad też jest ciekawy... :D

http://www.youtube.com/watch?v=Oxov-3nl5rk&hd=1

Fajny wywiad, no przekonalas mnie, zamiast kilku piw kupie sobie ksiazke, a co mi tam.

Dzieks Renia za wzmianke, zanabylem ksiazke, mam zamiar sie podelektowac i oderwac od tych metabolizmow, dysmutazy ponadtlenkowej, RQ i tym podobnych  :lol: :lol:

Czasami od tzw. prymitywnych ludzi można się więcej nauczyć niż od tzw. naukowców... :roll: a przynajmniej przyjemniej zleci Ci na czytaniu jej czas. Jak będą jakieś ciekawostki to podziel się z nami...

administ

Cytat: renia w 2012-12-10, 15:24:47
Nawet nie wiem czy autor jest za czy przeciw... :roll: :? :lol:

A to może jaką wybitną recenzję napiszesz?  :wink:

renia

Cytat: admin w 2012-12-10, 11:13:37
No nie ma racji, bo liczył na to, że wszyscy są lub będą chcieli być zdrowi, szczupli, mądrzy, piękni, szlachetni, zamożni, a tu kicha wyszła, bo większość sama nie chce!  :?
A zmuszać nie wolno.  :D

Tak samo myślałam. Byłam pewna, że inni ucieszą się tak samo jak ja z możliwości bycia zdrowym... :roll: a tutaj... :shock: zonk... :?

renia

Cytat: admin w 2012-12-10, 15:33:10
Nawet nie wiem czy autor jest za czy przeciw... :roll: :? :lol:

A to może jaką wybitną recenzję napiszesz?  :wink:

:? ale najpierw bym musiała tę książkę całą przeczytać... :? Odstąpię tę przyjemność komuś innemu... 8)

administ

Cytat: renia w 2012-12-10, 15:33:28
Cytat: admin w 2012-12-10, 11:13:37
No nie ma racji, bo liczył na to, że wszyscy są lub będą chcieli być zdrowi, szczupli, mądrzy, piękni, szlachetni, zamożni, a tu kicha wyszła, bo większość sama nie chce!  :?
A zmuszać nie wolno.  :D

Tak samo myślałam. Byłam pewna, że inni ucieszą się tak samo jak ja z możliwości bycia zdrowym... :roll: a tutaj... :shock: zonk... :?

A tu jakby mogli, to na suchej gałęzi by powiesili albo...  :lol: :lol: :lol:
I to za DOBRO!  :shock:

Zyon

Mam tą książkę Czy Doktor Kwaśniewski ma rację? Przeczytałam jej kilka stron i stwierdziłam, że szkoda mi czasu na nią. Nic ciekawego, nuda jakich mało...Nawet nie wiem czy autor jest za czy przeciw... :roll: :? :lol:
Duzo to ma stron?
Work Buy Consume Die

renia

Jak chcesz, to podaj mi swój adres na priv i wyślę ją Tobie. Po co ma u mnie leżeć?

Zyon

Serio? :D wlasnie sie zastanawialem czy nie kupic, bo jednak ciekawosc mnie zzera co tam mzoe byc w srodku :D
Work Buy Consume Die

administ

Ale w zamian te dzwonki na brzuch, co miały być w spadku!  :wink:  :lol:

renia

Żadnych dzwonków... :lol: ani na brzuch ani na choinkę... :lol:

Ja piszę poważnie. Czasami mi się to zdarza... 8) :lol:

Zyon

No w sumie jak nie musze dzwonkow (choc podobno to nie zdwonki tylko czajniki) oddawac to moge sie zgodzic..:D No chyba, ze w zamian moge cos dac, jakas ksiazke o zdrowym zyweniu wegetarianskim :D
Work Buy Consume Die

renia

Nie trzeba...w razie czego będę wiedziała do kogo się zgłosić... 8) :lol: O "zdrowym" wegetarianizmie jest tyle (nie)wiedzy, że aż cały internet trzeszczy... :? :lol:

Radzio

Cytat: Sandman80 w 2012-12-10, 09:02:19
"CZY DOKTOR KWAŚNIEWSKI MA RACJĘ ?"  E. BEGNER

warto, nie warto kupić ?

Warto, jeśli masz wątpliwości. Absolutnie nie warto, jeśli ich brak. :D

Zyon

Cytat: admin w 2012-11-29, 15:57:30
Cytat: renia w 2012-11-29, 15:52:34
na dietach wysokowęglowodanowych organizm czerpie energię z węglowodanów...

Węglowodany są tylko budulcem, bo nie da się uzyskać energii z węgla i wody...  :?
Energię zaś uzyskuje się wyłącznie z utleniania wodoru.
Czy jest jakas ksiazka, ktora daje choc namiar na to, ze weglowodany to budulec? Nawet jak czytam takie arty jak ten z pracowni
http://pracownia4.wordpress.com/2012/10/22/dlaczego-dieta-niskoweglowodanowa-musi-zawierac-duzo-tluszu/
ktory wydaje sie sensowny ale tam tez pisza o weglowodanach jako zrodle energii a nie budulcu.
Work Buy Consume Die