Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

sprawdzenie poprawności żywienia :) kto ma żelazne nerwy i czas ?

Zaczęty przez mumi, 2009-01-09, 18:50:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

adamgraza

Adampio jak podaję dr. JK 100 ml. rosołu z kury to: B. 0.8 T. 4 W.0,2 . Oczywiście bez mięsa

adampio

Cytat: adamgraza w 2009-02-25, 13:56:06
Adampio jak podaję dr. JK 100 ml. rosołu z kury to: B. 0.8 T. 4 W.0,2 . Oczywiście bez mięsa

dzieki, bo popijam ten rosolek rano i wieczorem, jest tak doby, ze nie moge sie od niego oderwac. Podejzewalem, ze jest tylko T.

adamgraza

Ale jaki jest pyszny z kluseczkami z samych żóltek. Sama nie wiem co mi jest ale tego rosołu tak pragnę  jak nigdy dotąd. Nareszcie mam jakieś zachciewajki :lol:

adampio

Cytat: adamgraza w 2009-02-25, 14:11:18
Ale jaki jest pyszny z kluseczkami z samych żóltek. Sama nie wiem co mi jest ale tego rosołu tak pragnę  jak nigdy dotąd. Nareszcie mam jakieś zachciewajki :lol:

Nie jestes zbyt wymagajaca  :D

Ja mam ochote tylko na rosol w kubku, bez klusek. A jezeli, to robie optymalne i kroje bardzo drobno, uhm......

adamgraza

Adampio jak weszłam w ŻO to tylko smażylam placki serowe. I chyba sie nimi przejadłam.Od wielu lat ich nie smażę. Wiem że z nich można zrobić makaron do rosołu ,łazanki . Ale nic na siłę. Ostatnio smazylam placuszki serowe z jablkiem śa w smaku bardzo podobne , ale to jest zbilansowane danie , a placuszki służa jako dodatek.Może się kiedyś przemogę.Zresztą staram sie jak najmniej używać mąki.

adampio

Ja tez staram sie nie uzywac maki.
Ja mowiac o makaronie optymalnym mysle o "ciescie" 7 zoltek, 100 gr maki i 20 gr smietany 38 %.......makaron jest super.

renia

Adampio, jak robisz ten makaron? Ja ostatnio próbowałam zrobić kluski do rosołu, wzięłam dwa jajka ,dwa żółtka i kopiastą łyżkę mąki i z klusek zrobiła mi się ciapa :x

kodar

Cytat: mumi w 2009-02-25, 07:44:28
hej
to ja..Wasz grubasek  :lol:

adampio
co niedziela gotuję rosół z kury, zalewam pierzaka zimną wodą o 8 rano, wyłączam o 13 !
kura ma to do siebie, że jest twarda, nie da się zepsuć kury :)

wczorajsze menu w skrócie: B 67,6  T 149,0   W 32,0

pozdrawiam

....chyba jednak chcesz pozostac tym naszym grubaskiem????,a moze jednak zmniejszysz ilosc zjadanego tluszczyku???? :P

adampio

Cytat: renia w 2009-02-25, 16:45:03
Adampio, jak robisz ten makaron? Ja ostatnio próbowałam zrobić kluski do rosołu, wzięłam dwa jajka ,dwa żółtka i kopiastą łyżkę mąki i z klusek zrobiła mi się ciapa :x

Renia, 7 zoltek z malych jajek do tego wsypujesz 100 gr maki i do tego lyzke smietany 38% i mieszasz, do momentu kiedy mieszac juz nie bedziesz mogla z powodu konsystencji. Wyciagasz ciasto na stol i posypujac delikatnie maka wyrabiasz ciasto na takie ladne, swiecace sie ciasto, caly czas, jezeli potrzeba, posypujac maka.

Formujesz walek i dzielisz na trzy. Kazda porcje walkujesz na bardzo cienki placek, najlepiej w formie owalnego prostokata, posypujesz maka z dwuch stron i odkladasz na bok do wyschniecia.

Po 2-3 godzinach, ja tak robie, zwijasz plascki po najkrotszej stronie aby miec spaghetti, odwrotnie jezeli chcesz miec krotki. I jeszcze mozna wybrac grubosci...ale to juz wiesz.

renia

Bardzo dziękuję "Adampio" za ten przepis, zaraz go sobie wydrukuję, żeby mieć pod ręką jak będę potrzebowała, brzmi apetycznie :)

adampio

To jest przepis Kristano. Z tego ciasta robimy tez pierogi. Jak dodasz drozdze to masz ciasto na pizze.

renia

Znowu dziękuję, ale chyba nasze pogaduszki są na nieodpowiednim temacie, lepiej stąd uciekać z tym makaronem  :lol::wink:

adampio

Cytat: renia w 2009-02-25, 21:01:35
Znowu dziękuję, ale chyba nasze pogaduszki są na nieodpowiednim temacie, lepiej stąd uciekać z tym makaronem  :lol::wink:

Przecie sprawdzamy poprawnosc zywienia. :lol:

adamgraza

renia

Czuję się usprawiedliwiona, chociaż jest to "nawijanie makaronu na uszy" :lol:

mumi

hej ho

kodar :)
ani myślę pozostać grubaskiem! sugerujesz zmniejszenie ilości tłuszczu...jak to się ma do DO  :?

pozdrawiam

kodar

Cytat: mumi w 2009-02-26, 10:18:35
hej ho

kodar :)
ani myślę pozostać grubaskiem! sugerujesz zmniejszenie ilości tłuszczu...jak to się ma do DO  :?

pozdrawiam
.....oj ma sie i to calkiem dobrze.A Jak sprawdzisz i bedzie dzialac,to koniecznie daj znac.
W jedna strone juz sprubowalas,i masz nadwyzke,to teraz moze w druga strone...mam na mysli zmniejszenie tluszczu. :P :D

mumi

dzisiejsze śniadanie:    B 17,2   T 69,8   W 3,1
na obiad planuję kurczaka (ze skórką i tymi wszystkimi smakami, co z niego się wytapiają), kapusta kiszona,więc białko w sumie dobije pewnie do 60 i będzie git
na noc ziemniaki czyli węgle ok. 40
zrobiłam nawet symulację:    B 54,8   T 74,6   W 38,9

jakby ten system się sprawdził to ja tak mogę jadać codziennie
i co? będzie dobrze?

buźka

adamgraza

Mumi no prawie dobrze! Nawet gdybyś troche poglodowała
to cel jest szczytny.Figurka super , a samopoczucie!!!!!! :lol:

kate

mam pytanie dlaczego węglowodany jesc dopiero w ostatnim posilku.