Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

CHOLESTEROL

Zaczęty przez piotrek71, 2009-05-23, 11:45:55

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

olej kokosowy kosztuje z 70-100 za kilogram.

masło  13 zł za kilogram.    Nawet gdyby było po tyle samo wybrałbym masło.

Cytatwyzszych temperaturach

a do czego używasz aż takich wysokich temperatur? frytki i placki to łój (nasycone) i chyba nie da rady go przegrzać . Łój z młodych opasów - 2 zł za kilogram.

administ

A co zamieniasz w bezwartościowe smażąc w wyższych temperaturach? :roll:
Bo jajca i mięso się denaturują w niskich temperaturach przecież.  8)

Jynx

Łoju u mnie w mieście dostać nie mogę.  Często smazę na smalcu gęsim.

renia

U mnie w domu właśnie topi się 3 kg słoniny na smalec. Aż pachnie... :D
Po co mi inny tłuszcz do smażenia?

Jynx

Cytat: admin w 2016-06-03, 10:13:29
Głównie ziemniaki i mięso.  Ale rozumiem,  że mięso należy smazyć w niskich temperaturach, tak?

Jarek

A to klarowana słonina będzie ? :lol:

administ

Cytat: Jynx w 2016-06-03, 10:22:46
Cytat: admin w 2016-06-03, 10:13:29
Głównie ziemniaki i mięso.  Ale rozumiem,  że mięso należy smazyć w niskich temperaturach, tak?

Jasne, tu się karkowe, panierowane smaży na maśle nieklarowanym tak, aby coś w tym mięsie jeszcze wartościowego zostało prócz akrylamidu, który tak smakuje, bo jest wyjątkowo cennym związkiem do biosyntez w organizmie. Właśnie dlatego jest "naukowo" taki niezdrowy, a do tego "rakotwórczy".  :lol:

Jarek

Cytat: Gavroche w 2016-06-03, 09:27:52
Cytat: Jynx w 2016-06-03, 08:06:57
I kreatyna jeszcze
Kreatynę zostaw, ale stosuj ją w cyklach, 6-8 tygodni, kiedy w cyklu treningowym zaczynasz wciskać pedał do podłogi, potem przerwa tej samej długości co cykl.
Obecne zalecenia stałej suplementacji, mają na celu zwiększenie sprzedaży.
BCAA i reszta to syf obciążający organizm, mniej suplementów, więcej żółtek z twarogiem. 8)
Trafna diagnoza .Co za umiejętność dostrzegania problemów u innych ,i jaki brak odpowiedzialności za skutki .

Gavroche

O właśnie. :D
A Tobie skąd o tym wiedzieć? :shock:

Zyon

Zmienil maslo na nieklarowane i mu sie rozumowanie polepszylo  :lol:
Work Buy Consume Die

Jynx

Dziś zrobiłem ponowne badania i jestem w szoku.

Chilesterol całkowity wzrósł do 500, ale trojglicerydy z 78 skoczyly mi na 250! A HDL z 78 spadł na 66.

Co mam robić,  czym to może być spowodowane?

Anulka177

Błędami w diecie?  :roll: Z tego, co pisał doktor wynika jasno, że trójglicerydy powyżej 100 to za dużo węglowodanów w diecie.

Gavroche

Jakieś stany zapalne, infekcje, naprawia się ciało i cholesterol wywala.

Diogenes z Synopy

a te suple co bierze?   :roll:

Jynx

Tylko, ze ja nie przekraczam 50g ww dziennie. Dostarczam je w ziemniakach - 150g, oraz warzywach,  czasem w owocach. Czy zmniejszyc jeszcze bardziej tę pulę?

Może to przez alkohol.  Dwa tygodnie temu mocno przesadziłem ale od tamtej pory tylko jedno piwo.

Diogenes z Synopy

na 90 % przez alkohol.  ( TRG )

Jynx

Z supli to tylko BCAA i kreatyna. Białka nie jem od kilku tygodni.

Gavroche

Ale czujesz się dobrze?
Ja bym poodżywiał się prawilnym ŻO przez kilka tygodni, bez supli i alkoholu, bez ćpania i niedosypiania, bez bardzo mocnych treningów, jadłbym kilka żółtek na maśle rano, tłuste mięso na obiad i trochę skrobi, ewentualnie z odrobiną twarogu, na wieczór.
A po tym czasie zrobił ponowne badania. :D

Jynx

Czuję się świetnie.  Alkohol pije sporadycznie. Bylem na wyjezdzie integracyjnym dwa tygodnie temu stąd ten jeden raz :)
Na śniadanie zjadam dwa jajka i dwa żółtka na boczku. Obiad karkowka z ziemniakami na kolację bita smietana albo jajka w roznej postaci. Czasem lody optymalne. Kaloryczność dzienna to okolo 2000. Treningi 6 razy w tygodniu plus codziennie aeroby.

renia

Z czegoś te trójglicerydy powstać musiały. Jeśli nie alkohol, to nadmiar węglowodanów...

"Z glukozy powstają trójglicerydy, a dopiero z trójglicerydów cholesterol."

http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=703