Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: Teresa Stachurska w 2010-10-07, 23:23:15
http://pytania.wordpress.com/2010/10/06/o-rybaku-i-zlotej-rybce/

Z tego wszystkiego najbardziej podobało mi się to zdanie :

"..Bywają gorsze nieszczęścia, niż głupia żona, żeby wymienić choćby głupiego męża...."

Iga

Czy macie takie wrażenie,że czas zapiernicza ? Dopiero była sobota i już jest sobota.Tak te tygodnie lecą  niesamowicie szybko.Szkoda,że doba nie ma 50 godzin :P

RTS

Co tam tydzień... Mnie gdzieś wrzesień uciekł, nawet nie jestem pewien czy był, z sierpnia przeniosłem się do października.  8)

Iga

Cytat: RTS w 2010-10-09, 13:59:37
Co tam tydzień... Mnie gdzieś wrzesień uciekł, nawet nie jestem pewien czy był, z sierpnia przeniosłem się do października.  8)
No to mamy podobnie.Zaraz się przeniesiemy do grudnia,następnie do maja ,a potem to już wakacje i o to chodzi  8)

RTS

"Może jakiś kompozytor wygra kiedyś hymn o Czasie. Będzie musiał być potężny i zwiewny, silny jak huragan i pełgający jak ostatni płomyk życia, straszny i urzekający. Hymn o Czasie..."
Życie jest światłem

Z moją dedykacją: Józef Skrzek / Michał Banasik - Czas

Iga

Cytat: RTS w 2010-10-09, 14:42:10
"Może jakiś kompozytor wygra kiedyś hymn o Czasie. Będzie musiał być potężny i zwiewny, silny jak huragan i pełgający jak ostatni płomyk życia, straszny i urzekający. Hymn o Czasie..."
Życie jest światłem

Z moją dedykacją: Józef Skrzek / Michał Banasik - Czas
:)

Przypuszczam,że czas tak "leci",bo dociera do nas coraz to więcej informacji.Jesteśmy non stop bombardowani zewsząd jakimiś informacjami.Nie ma czasu na odpoczynek,trzeba pędzić,żeby nie zostać w tyle .Dawniej,żeby móc załatwić jakąś sprawę,to człowiek mieć do dyspozycji niejednokrotnie cały dzień,a dziś w ciągu jednego dnia,może załatwić "tysiąc" spraw.I tak to się kręci ...

Zonia

Cytat: Iga w 2010-10-09, 13:15:26
Czy macie takie wrażenie,że czas zapiernicza ? Dopiero była sobota i już jest sobota.Tak te tygodnie lecą  niesamowicie szybko.Szkoda,że doba nie ma 50 godzin :P

Iguś chcesz nas zajeździć? Fakt, doby mi brakuje, ale żeby 50 godzin ?  :shock: :lol:

renia

Te 50 godzin, już wkrótce też by nam nie starczało. Byśmy sobie tylko tych spraw dołożyli więcej...i więcej... :roll: i nadal czasu i pieniędzy mielibyśmy za mało.. :roll:

renia

I wtedy to już jest bliska droga do "stresa".. :(

Iga

Cytat: Zonia w 2010-10-09, 16:03:15
Iguś chcesz nas zajeździć? Fakt, doby mi brakuje, ale żeby 50 godzin ?  :shock: :lol:
Nie no,zajeździć nie,przynajmniej nie teraz.Teraz to zaskakać  :P

Teresa Stachurska

Piękna ta akcja. Dysonans (dla mnie) to fakt, że do próby wzięto żołnierza, choć mógłby się tego podjąć któryś z ministrów.

Teresa Stachurska

Gdyby tak z brakującymi mieszkaniami poradzono sobie... Stadiony można było zostawić "rynkowi".

renia

A komu zależy na budowie mieszkań.. :roll: Tylko tym, którzy ich nie mają i tym, którzy mogą na tym zarobić. Rządowi na pewno nie - oni wolą sobie dołożyć do funduszy partyjnych.. :?

Blackend

http://podatki.onet.pl/wegry-parlament-przeglosowal-podatek-kryzysowy,19925,3737427,1,agencyjne-detal

Słuszna decyzja! Długi należy płacić.
Dziura budżetowa, zadłużenie ZUSu, podpisanie korzystnej umowy importu gazu itd. itp. to nie są problemy - niewolnicy tzn. społeczeństwo na wszystko z nawiązką zapracuje - tak było i tak będzie.
Prawdziwy problem to władza, a scislej utrzymanie władzy za wszelka cenę!

Blackend

http://biznes.onet.pl/niemcy-potrzebuja-rak-do-pracy,18563,3742550,1,prasa-detal

To jest bardzo zła wiadomość dla naszego kraju. Znowu wyjadą młodzi wykształceni Polacy :(