Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Teresa Stachurska

Tak, okrucieństwo w zderzeniu z zyskiem może nie mieć granic.

renia

Rozmawiałam z moją siostrą z Hamburga i ona mówiła, że tam jest przez te dioksyny panika . Na razie jedzą oni ryby, ale nie wiedzą co jeść dalej... :? To by mogła być chyba szansa dla polskich hodowców...

fewa

Przypomniała mi się pewna przepowiednia, nie pamiętam czyja, że będzie bardzo dużo żywności na świecie, a mimo to ludzie będą umierać z głodu bo nie będą chcieli jeść zatrutego jedzenia, a ci co nie wytrzymają też będą umierać bo się zatrują.  :shock: :(

renia

Cytat: Dasna w 2011-01-17, 21:32:36
http://zdrowie.onet.pl/profilaktyka/koniec-mitu-multiwitaminy,1,4101770,artykul.html

Ciągle naukowcy odkrywaja to, co Dr Kwaśniewski wiedział i pisał już dawno. No ale oni wola, zeby to były ich odkrycia...

A tutaj piszą, że wegetatianom może brakować witamin  :shock: przecież oni jedzą same witaminki... 8)
"Do grupy szczególnie zagrożonej niedoborami żywieniowymi zaliczyła: dorosłych powyżej 65. roku życia, wegan, wegetarian, osoby uzależnione od alkoholu i tych, którzy regularnie niedojadają. "

Dasna

Też zwróciłam uwagę , że przeczą sami sobie.  :?

Teresa Stachurska

Jednym słowem - dno. Zarabiali na zalecaniu np tej multiwitaminy, zarobią i na odwrocie od np tej multiwitaminy. Telewizja o tym nie bębni, więc długo jeszcze ludzie będą ją kupować bo PAŃSTWO choć może przepisu o wycofaniu z aptek tych "dobrodziejstw" nie wyda. Nie wyda, bo jest na usługach korporacji, nie zaś maluczkich którzy się zaopatrują w tych aptekach lub "domokrążców" sprzedających suplementy, w tym i w internecie. Nawet jakoby misyjna telewizja publiczna nie zauważy sprawy, bo jak wiadomo miło jej brać kasę za reklamy medykamentów.

Obrzydliwe to wszystko.

renia

Np mój syn miał dzisiaj wziąć na obóz sportowy witaminą C lub jakiś kompleks witamin - aby się nie przeziębić. Zalecenie było skierowane do wszystkich dzieciaków i wszystkie posłusznie wzięły te suplementy. Ja mojemu dałam witaminę C, bo miałam taką kupioną w arkadii, która jest sporządzona z suszonych owoców (chyba dzikiej róży i żurawiny). Na pewno to zalecenie było zrobione w dobrej wierze, za radą mediów - jest okres grypowy... Eksperci przecież wiedzą nailepiej...Później zmieniają zdanie i piszą, że ludzie wierzą w mity...które zresztą oni sami tworzą...

Teresa Stachurska

I czym skorupka za młodu nasiąknie...

A jak ma nie nasiąknąć?

renia

Chyba 90% narodu naszego (i nie tylko naszego) jest tak nasiaknięta,że już nic nie potrafi wchłonąć... 8) :lol:

Teresa Stachurska

Koryto dla dorosłych i dla dzieci - http://vod.onet.pl/nigella-ekspresowo,nigella-ekspresowo-wstan-i-idz,5883,0,5887,odcinek.html , dobrze się sprzedaje i na długo go starczy widowni, nawet mimo chorób jakie zostaną tą drogą dostrczone. Prowadząca zadowolona więc i widownia przed telewizorami też? Bezkrytyczny odbiór takich programów, nadawanych i prowadzonych przez ignorantów wciąż ma przyszłość i długo się to nie zmieni  :? 

Teresa Stachurska

Obrazkowe zaczadzanie umysłów  :lol: 

WojciechS

Ale jak ktoś lubi takie rzeczy i dobrze się po nich ma, to czemu zaraz twierdzić, że ma "zaczadzony umysł".  :shock:

Teresa Stachurska

Gwidon

...chyba 95% :lol: 8)...