Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Wiadomo że potencjału 1:1 nie ma, ale na przykład jest wyraźny zwrot u jankesów, dlaczego tu nikt nie idzie w tym kierunku?
Nadal jest retoryka zielonego ładu, tylko przesunięta w czasie.
Jeżeli jesteśmy tak uzależnieni od hamburgerowców, to obecnie jest idealny czas, na normalizację, cięcia wydatków i obniżkę podatków.

RafałS

Cytat: Blackend w 2025-03-22, 17:02:42Wiadomo że potencjału 1:1 nie ma, ale na przykład jest wyraźny zwrot u jankesów, dlaczego tu nikt nie idzie w tym kierunku?
Nadal jest retoryka zielonego ładu, tylko przesunięta w czasie.
Jeżeli jesteśmy tak uzależnieni od hamburgerowców, to obecnie jest idealny czas, na normalizację, cięcia wydatków i obniżkę podatków.
Słusznie. Wychodzi na to że tutejsi jadą jeszcze na wdzięczności i zobowiązaniach poprzedniego układu. Przykład: burisma-olek kwach-bidony. Tuskie i pisowi też nagrywani za tzw. demokratów na władców prowincji. Obecna władza zaoceaniczna prędzej zaangażowana w układanie się ze wschodem. Tutaj jak jakieś skowronki zawitają to późno lub w wydaniu np. rosyjskim po uprzednim handlu Hamryka-Rosja.

Gavroche

Wczoraj w Biedrze zobaczyłem plecak "surwiwalowy" z wyposażeniem za 129 PLN.
No strasznie się zdziwiłem, bo jak niektórzy może pamiętają, sam komponuję takie plecaki ucieczkowe i wiem ile taki zestaw kosztuje. :P
Oczywiście wziąłem, żeby zobaczyć co tam ciekawego dali.
No cóż, zawartość nie powala, ale jest powiedzmy przyzwoity nóż, łyżkowidelec i kubek ze stali. Reszta to chłam; niby folia termiczna w formie rękawa, niby płaszcz przeciwdeszczowy, latarka, ale na USB, krzesiwo (niezdatne), notesik i ołówek, szkoda gadać. Ale, powiedzmy, w razie apokalipsy Zombie, dorzucić do tego kilka butelek wody, jerky beef i orzeszki solone i jakaś namiastka bezpieczeństwa w terenie jest.
Aha, są dwie wersje barwne, jedna ciemna i tę polecam, a druga militarny, tej oczywiście nie polecam, nie chcemy, aby nas ktokolwiek wziął za służby.
Ciekawe co to może znaczyć, jak plecaki ucieczkowe się w marketach pojawiają? :?

admin

A kapsułka z cyjankiem? Jakby miało się zbytnio cierpieć z powodu napromieniowania? ;)

Gavroche

To wersja dla VIPów, w Biedrze nie mają. :D