Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

_flo

Blackend

Cytat: kodar w 2009-07-16, 22:08:47
wszystko juz bylo,niby inni ludzie pisza a problemy zdumiewajaco podobne do starych  :?

Dlatego forum ma się dobrze - dopływ świezej krwi. Ale się powtarzam  :D

adampio

Cytat: viola44 w 2009-07-16, 21:12:43
Cytat: renia w 2009-07-16, 20:26:04
Violu, znowu Ty obrażasz, nie ja.

Nigdy nikogo tutaj nie obraziłam i nigdy nie obrażę ....( zostałam tak wychowana za co jestem bardzo wdzięczna swoim bardzo mądrym rodzicom ...) i Ty reniu o tym dobrze wiesz.... nie mam w zwyczaju wyzywać, (cyt. głupa baba, bałwan, ciul, dziwka), pomawiać (płatny agent), narzucać co kto powinien tu pisać, oceniać wiedzę forumowiczów(cyt.nie osmieszaj się, a w rzeczywistosci wiedza "0") itd itd...

Klasę albo się ma albo się jej nie ma. I połknięcie kija od miotły niczego nie zmieni  :P

a moje wnioski i przemyślenia  :P pozostawiam dla siebie, (to tak ładnie się nazywa dyplomacja ) a jest ich nie mało właśnie dlatego ponieważ czytam, analizuje z wielu źródeł... :P zresztą renia cóż Ci po moich przemyśleniach? Ty już wszystko wiesz.... :P

To musi byc tylko Twoja opinia. Bo mnie obrazilas.

viola44

Cytat: Blackend w 2009-07-16, 22:11:40
Cytat: kodar w 2009-07-16, 22:08:47
wszystko juz bylo,niby inni ludzie pisza a problemy zdumiewajaco podobne do starych  :?

Dlatego forum ma się dobrze - dopływ świezej krwi. Ale się powtarzam  :D

:P poza tym ja nie nazywałabym tego problemami, raczej  wirtualne potyczki.... :P

lubie Cie Blackend , Ty jakiś optymistyczno - anty malkontencki jesteś.... :P i o to chodzi  :D :D :D

viola44

Cytat: adampio w 2009-07-16, 22:17:09

To musi byc tylko Twoja opinia. Bo mnie obrazilas.

wiesz adampio mogłbyś nauczyć się cytować wybiórczo...aż tak trudne to jest ?

ładujesz całe cytaty i nie wiadomo o co Ci biega.... :shock:

_flo

Cytat: Adam319 w 2009-07-16, 20:48:57
A w ogóle to ludzie dzielą się na kloce i strusie (zależnie od grubości nóg).
Kloce są miłe i zdegenerowane, a strusie dziobią się z gracją.

:lol:

Blackend

Cytat: viola44 w 2009-07-16, 22:22:14
anty malkontencki jesteś.... :P

a ten "jęzor" to na zachętę ;)  :lol:

viola44

Cytat: Blackend w 2009-07-16, 22:30:39
Cytat: viola44 w 2009-07-16, 22:22:14
anty malkontencki jesteś.... :P

a ten "jęzor" to na zachętę ;)  :lol:

:lol: takich facetów "z jajem" na tym forum lubie.... :P :P

Blackend

_flo

Cytat: renia w 2009-07-16, 19:26:18
Ja nikogo nie obrażam, piszę ogólnie co sądzę o Forum.

na przyklad to zdanie. ono nie jest zle, obludne ani falszywe.
tu po prostu brakuje elementarnej logiki. tak to zaczynam widziec.

michal

Cytat: viola44 w 2009-07-16, 21:12:43
Klasę albo się ma albo się jej nie ma. I połknięcie kija od miotły niczego nie zmieni  :P

Jeszcze nie spotkałem człowieka, który by stwierdził sam o sobie, że brakuje mu klasy. Poza tym wszystkiego można się nauczyć. Na forum nie jest źle, a będziesz jeszcze lepiej, bo trzeba "wierzyć w ludzi". ;) Co do galanterii o której pisałaś -- Włodzimierz Sedlak bywał mało delikatny, w moim mniemaniu trudno jednak odmówić mu jaj czy klasy. Każdy inaczej to rozumie -- dla jednych to niezłomność charakteru, konsekwencja, dążność do wiedzy i umiejętności nieszkodzenia, nawet opakowane czasem w "kartonowe i szorstkie pudełko"; dla innych to muszki, krawaty, zapach bzu, wykrochmalone kołnierzyki, kwiecista mowa i czerwone róże. Wszystko jest kwestią definicji, dlatego jak to mówili starożytni Rzymianie -- "jednym z objawów upadku jest pomieszanie pojęć"? Dziś mało kto z tych co rzucają mięsem wie co oznacza słowo "cwel" kierując je do ludzi, którzy nijak cwelami nie są; a "ciul" to jest po prostu wulgarna wersja słowa "mężczyzna"... Osobiście zawsze podobał mi się sposób wypowiedzi S. Michalkiewicza -- facet jest bardzo grzeczny w piśmie i słowie, ale to nie to świadczy o jego klasie, tylko szczerość i prawda...

1/4: http://www.youtube.com/watch?v=EPdrslPPV5A
2/4: http://www.youtube.com/watch?v=nnib9FOvCKs
3/4: http://www.youtube.com/watch?v=mzms7SsZOSk
4/4: http://www.youtube.com/watch?v=bhQ_Pao0I-M

...sama forma to mało, o czym przekonał się choćby Czerwony Kapturek względem chorej babci.

viola44

Cytat: michal w 2009-07-17, 08:30:55

Na forum nie jest źle, a będziesz jeszcze lepiej, bo trzeba "wierzyć w ludzi". ;)

michal oczywiscie że na forum nie jest źle....zawsze to podkreślałam  :P :P, zresztą na forum tak jak w życiu raz lepiej raz gorzej...

a "ciul" to jest po prostu wulgarna wersja słowa "mężczyzna".

no właśnie wulgarna wersja... :P a wiesz co mówi regulamin tego forum....? :P rozumiem że tego typu określenia wyrażają emocje, masz prawo wyrażać swoje emocje tego nikt nie kwestionuje, ale michał na forum obowiązują pewne zasady.... :P

Każdy inaczej to rozumie .....Wszystko jest kwestią definicji, dlatego jak to mówili starożytni Rzymianie -- "jednym z objawów upadku jest pomieszanie pojęć"

każdy inaczej to rozumie....wg mnie "klasa" to umiejętność dostosowania swojego zachowania do sytuacji .....wulgaryzmy też są dla ludzi tylko kwestia kiedy i gdzie ....trudno żeby dziennikarz czy publicysta nie był zdystansowany do tego o czym mówi czy pisze....co to za  polityk który ulega emocjom na forum publicznym prawda? Tak samo tutaj , jakby nie było jest to forum publiczne ....

michal

Cytat: viola44 w 2009-07-17, 09:55:48
a "ciul" to jest po prostu wulgarna wersja słowa "mężczyzna".

no właśnie wulgarna wersja... :P a wiesz co mówi regulamin tego forum....? :P rozumiem że tego typu określenia wyrażają emocje, masz prawo wyrażać swoje emocje tego nikt nie kwestionuje, ale michał na forum obowiązują pewne zasady.... :P

Viola, naprawdę wybacz mi porównanie, ale zachowujesz się względem mojego "ciula" tak, jakbyś będąc prowokacyjnie ubrana wchodziła w ciemną uliczkę wypchaną żulami i narzekała, że cię gwałcą pomimo tego, że prawo (regulamin) tego zabrania. "ali" nie dostał za darmo i nie można mieć reputacji gogusia, któremu jak się napluje w twarz to tylko się obliże. Też nie mam pretensji do Ciebie, że tak się tego uczepiłaś... Trzeba się liczyć z konsekwencjami...

Cytat: viola44 w 2009-07-17, 09:55:48
Każdy inaczej to rozumie .....Wszystko jest kwestią definicji, dlatego jak to mówili starożytni Rzymianie -- "jednym z objawów upadku jest pomieszanie pojęć"

każdy inaczej to rozumie....wg mnie "klasa" to umiejętność dostosowania swojego zachowania do sytuacji .....wulgaryzmy też są dla ludzi tylko kwestia kiedy i gdzie ....

Widzisz, ja jestem osobą która w realu w ogóle nie używa wulgaryzmów, jestem spokojny, grzeczny i małomówny, bo mam dobre kontakty z ludźmi, bo unikam idiotów. Nie traktuję poważnie człowieka, którego nie widziałem, nie znam z imienia i nazwiska i który pisze do mnie jakbym był dzieckiem. Jeżeli jesteś taka urażona, to napisz do "admina", udostępni Ci moje dane osobowe i skierujesz sprawę do sądu, ale musisz liczyć się z tym, że w rzeczywistości (poza Internetem), gdzie jest prawdziwe życie, będę się starał dopasować swoje zachowanie do zaistniałej sytuacji, kupię Ci bukiet czerwonych róż i zaproszę na kolację przy świecach, żeby omówić możliwość i warunki ewentualnej ugody. Krzywdy chyba nikomu nie wyrządziłem?

OK nie chce mi się o tym więcej gadać, "aliego" przeprosiłem tylko ze względu na Ciebie i na "flo" i nie ma sprawy (a może jest?).

PS. Twoja definicja klasy to taki "ładnie brzmiący ogólnik". Na czym to dostosowanie ma niby polegać? Gdyby moja żona zachorowała na SM i miałbym z niej za mały pożytek, to wziąłbym z nią rozwód i też nazwał to "dostosowywaniem się do sytuacji", bo przecież chcę czerpać z życia pełnymi garściami... Każdą reakcję, można nazwać dostosowaniem się do sytuacji zrodzonej przez akcję. ;) Viola, proszę Cię, traktujmy się poważnie...

michal

Cytat: michal w 2009-07-17, 10:38:21
Gdyby moja żona zachorowała na SM i miałbym z niej za mały pożytek, to wziąłbym z nią rozwód i też nazwał to "dostosowywaniem się do sytuacji", bo przecież chcę czerpać z życia pełnymi garściami...

I gdyby nie było jasne, że to tylko "żart" (porównanie) a nie prawda z mojej strony, to wyjaśniam, że osobiście bym się tak nie zachował, to tylko hipotetyczny przykład. :) Doświadczenie uczy, żeby nie prowokować. ;)

viola44

michał ja muszę Ci teraz odpisać na priva co by tego dalej tutaj nie ciągnąć,,,bo faktycznie nie ma sensu.... :P "kowal zawinił a cygana powiesili" .....  :(

ali

Cytat: michal w 2009-07-17, 10:43:51

I gdyby nie było jasne, że to tylko "żart" (porównanie) a nie prawda z mojej strony, to wyjaśniam, że osobiście bym się tak nie zachował, to tylko hipotetyczny przykład. :) Doświadczenie uczy, żeby nie prowokować. ;)
tylko znaj promorcjum mocim panie

_flo

S. Michalkiewicza -- facet jest bardzo grzeczny w piśmie i słowie, ale to nie to świadczy o jego klasie, tylko szczerość i prawda...

1/4: http://www.youtube.com/watch?v=EPdrslPPV5A
2/4: http://www.youtube.com/watch?v=nnib9FOvCKs
3/4: http://www.youtube.com/watch?v=mzms7SsZOSk
4/4: http://www.youtube.com/watch?v=bhQ_Pao0I-M

...sama forma to mało, o czym przekonał się choćby Czerwony Kapturek względem chorej babci.

obejrzalam sobie. bardzo fajny gosc. widac, ze troche jednak ma obsesje na punkcie zydokomuny, ale trzyma reke na pulsie
do tego, no prosze, mowi, ze juz 2000 lat temu istanial podzial na strusie i kloce  :lol:
i ma podobny poglad na dobroczynnosc jak ja.  :mrgreen:

michal

Cytat: _flo w 2009-07-14, 18:37:36
od siebie, szczegolnie moge polecic wiadomosci uzytkownikow "toan", "admin", "makot-ka" i "mama"

Da się jakoś wyszukać wszystkie posty użytkownika, który skasował konto? Wszystkie konta które podałaś już nie istnieją -- jak wyłuskać ich posty w jedno miejsce? Standardowe metody nie skutkują, ale może jest jakiś znawca-magik tematu i są jakieś "sztuczki"? :)

_flo

nie da sie
ale mozna w wyszukiwarce wpisac cós jak "a" albo "," i dalej nazwe uzytkownika i wyskoczy nie wiem, czy wszystko, ale sporo