Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Konferencja Optymalnych.

Zaczęty przez renia, 2009-11-04, 13:53:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Przerwa kawowa będzie- 25minut. 8)

Marek Konopka

renia

Jeszcze jesteś w Łaziskach? Jeszcze tam się coś dzieje?

renia

Odpowiedź znalazłam w innym wątku (nie zauważyłam tego wcześniej)... :D

Marek Konopka

Wszyscy się pozbierali i rozjechali w swoich kierunkach...

Radzio

Cytat: Marek Konopka w 2013-12-07, 18:36:40
Szukam Radzia... ;-)

Kto szuka, ten znajdzie. :D
Nie wiem jeszcze gdzie jest granica Twojej wrażliwości, ale...  dowiem się. ;)
Winni zamieszania się tłumaczą, więc... od momentu kiedy trzymaliśmy się za ręce, czekałem jeszcze 1/2h. Według obowiązującego czasu do 1530, tyle mogłem. :D
Po osiemnastym będę w podróży ponownie, być może także na Śląsku. Wiele zależeć będzie od pani Izabeli, a w zasadzie od pani Danieli.  :D

Marek Konopka

Cytat: Radzio w 2013-11-07, 07:56:44
A! Przypomniałem sobie. :)
Czegóż to akurat ja mogę oczekiwać po Konferencji.
Nic szczególnego, otóż zamierzam "podać dłoń" następująco:
- Prezesowi, to tak "z racji urzędu ;)";
- Toanowi;
- antonimowi "Luckystart";
- MarianowiM;
- RafałowiS;
- Gavroche;
- Zyonowi;
- panom "Karwa";
- "obcym". ;)
A także słyszeć i widzieć. 8)

Jest i wreszcie Radzio... :-)
Cieszę się, że się odnalazłeś... ;-)
Ciągle jestem zaskoczony... bo przecież nie było mnie w planach na powyższej liście...
...a podejrzewam, że do kategorii "obcych" ;) raczej mnie nie zaliczasz... (?)

Cytat: Radzio w 2013-12-11, 09:20:58
(...)
Szukaj, szukaj..., a jak już znajdziesz, to podziel się proszę ze mną swoją wiedzą w tej materii...
W tym (konkretnym) przypadku podobnie jak Admina (w innych) interesują mnie tylko wnioski końcowe... ;-)

Radzio

Cytat: Marek Konopka w 2013-12-11, 12:25:36
Cytat: Radzio w 2013-11-07, 07:56:44
A! Przypomniałem sobie. :)
Czegóż to akurat ja mogę oczekiwać po Konferencji.
Nic szczególnego, otóż zamierzam "podać dłoń" następująco:
- Prezesowi, to tak "z racji urzędu ;)";
...
- panom "Karwa";
- "obcym". ;)
A także słyszeć i widzieć. 8)

Jest i wreszcie Radzio... :-)
Cieszę się, że się odnalazłeś... ;-)
Ciągle jestem zaskoczony... bo przecież nie było mnie w planach na powyższej liście...
...a podejrzewam, że do kategorii "obcych" ;) raczej mnie nie zaliczasz... (?)

0. Prezes mnie zawiódł- jego referatu nie usłyszałem.
1/2. A co sądzisz o ostatnim punkcie mojej wyliczanki. Czekam, podobnie jak Ty na dokumentację z Konferencji. Gdyby okazało się, że OSO oczekuje wsparcia finansowego do wykonania kopii materiału filmowego_ nie mam żadnych przeciwwskazań, a jedyne czym ja ryzykuję, to fakt, że może mnie nie być na to stać. Żaden problem. :D
3/4. Na podstawie dokumentów i tego, co usłyszałem, zobaczyłem, odczułem napiszę moje wnioski końcowe z Konferencji, dla porównania. :)
1.Wstyd by mi było przed sobą samym, gdybym się z Tobą chociaż nie przywitał. 8)" Super nowy", to już nie "obcy". :lol:
2.Mnie jeden uścisk dłoni wystarczy, aby doznać uczucia wyobcowania. ;) Lub nie! :D
4.Zanim wyszedłeś na scenę podziwiałem kilka dziewczyn niespiesznie poruszających się wśród widzów. Tylko jedna z nich zdecydowanie przyspieszyła, gdy rozpocząłeś referować- dosłownie była wszędzie, w tym i blisko mnie. 8) :D
  Zakochana, w swoim "Alfa", czy co?!? ;) :lol:

Cytat: Marek Konopka w 2013-12-11, 12:25:36
Cytat: Radzio w 2013-12-11, 09:20:58
(...)
Szukaj, szukaj..., a jak już znajdziesz, to podziel się proszę ze mną swoją wiedzą w tej materii...
W tym (konkretnym) przypadku podobnie jak Admina (w innych) interesują mnie tylko wnioski końcowe... ;-)

21/2. Podąłem trop. 8)
3. W Górnictwie- dla mnie- biały pióropusz oznacza "warstwę średnią", więc będzie czas na wnioski, nie tylko końcowe. :D
5. Poznam Cię i podzielę się, nie tylko z Tobą. :)
6. W jakiej odległości od Twojego domu jest Sala Widowiskowa w Łaziskach Górnych? Jaką miałeś pogodę w podróży? Opiekujesz się kimś raczej starszym?
    A może te problemy Cię nie dotyczą? :D

Marek Konopka

Cytat: Radzio w 2013-12-12, 09:24:25

1/2. A co sądzisz o ostatnim punkcie mojej wyliczanki. Czekam, podobnie jak Ty na dokumentację z Konferencji. Gdyby okazało się, że OSO oczekuje wsparcia finansowego do wykonania kopii materiału filmowego_ nie mam żadnych przeciwwskazań, a jedyne czym ja ryzykuję, to fakt, że może mnie nie być na to stać. Żaden problem. :D
3/4. Na podstawie dokumentów i tego, co usłyszałem, zobaczyłem, odczułem napiszę moje wnioski końcowe z Konferencji, dla porównania. :)
1.Wstyd by mi było przed sobą samym, gdybym się z Tobą chociaż nie przywitał. 8)" Super nowy", to już nie "obcy". :lol:
2.Mnie jeden uścisk dłoni wystarczy, aby doznać uczucia wyobcowania. ;) Lub nie! :D
4.Zanim wyszedłeś na scenę podziwiałem kilka dziewczyn niespiesznie poruszających się wśród widzów. Tylko jedna z nich zdecydowanie przyspieszyła, gdy rozpocząłeś referować- dosłownie była wszędzie, w tym i blisko mnie. 8) :D
  Zakochana, w swoim "Alfa", czy co?!? ;) :lol:
21/2. Podąłem trop. 8)
3. W Górnictwie- dla mnie- biały pióropusz oznacza "warstwę średnią", więc będzie czas na wnioski, nie tylko końcowe. :D
5. Poznam Cię i podzielę się, nie tylko z Tobą. :)
6. W jakiej odległości od Twojego domu jest Sala Widowiskowa w Łaziskach Górnych? Jaką miałeś pogodę w podróży? Opiekujesz się kimś raczej starszym?
    A może te problemy Cię nie dotyczą? :D
ad.0
Szkoda, że nie usłyszeliśmy, ale w ten sposób pozostawił więcej pola innym...
ad.1/2
Ciekawe... W zasięgu mojego wzroku rozpoznałem 1...
ad.3/4
Bardzo jestem ich ciekaw...
ad.1
"Kolekcjoner uścisków"? Czy coś...? Tej ksywki nie słyszałem wcześniej... ;-)
ad.2
I jakie uczucia Tobą zawładnęły po tym "bliskim kontakcie"?
ad.4
może i zakochana ;-)
ad.2 1/2
Powodzenia. Czekam na ewentualne podsumowanie. Z niecierpliwością ;-)
ad.3
A gdzie Ty widziałeś ten pióropusz (przecież zostawiłem go w domu)...
Czyżbyś oczami swojej wyobraźni sięgał aż tak daleko?
ad.5
Nie boję się :-)
Prawda obroni się sama
;-)
Zawsze... To tylko kwestia czasu... :-)
ad.6
35 minut. "Siły przyrody" nie były w stanie mnie zatrzymać ;-). W pewnym sensie.
Każdy ma jakieś zadania do wykonania (choć niektórzy nie są tego świadomi)...

Radzio

Ad.ad. 0  Uczciwość wymusza cierpliwość. Treść referatu jest dla mnie ważna, ponieważ Prezes wielokrotnie zabierał głos, o czym obecni przytomni wiedzą. :D
...
Ad.ad.1
"Super nowy", to skrót myślowy od "Super Nowa", dla mnie "jak nowo narodzony" :). A "kolekcjoner uścisków" to Twój patent, o kim myślisz? :D
Ad.ad.2
Bez chwili zastanowienia wybrałem wykrzyknik. :D
Ad.ad. 21/2
O ile zwiększył Ci się "fotozbiór" Twojej postaci, po Konferencji? ;)
Ad.ad.3 Czy pióropusz jest biały? :)
Ad.ad.5 W pierwszej części patrz ad.ad.3 :D, a dalej: nie wynajdę trudności innych jak zdrowotne, aby móc się z Tobą podzielić tym co urobiłem, jesteś nieco młodszy. :D
Ad.ad.6 Moja zdawkowa rozmowa z Tobą (pamiętasz, kiedy trzymaliśmy się za ręce ;)) wynikała z tego, że patrz ad.ad.0 ;) :lol:
             Żeby nie być tajemniczym i niezrozumiałym dla młodszego Kolegi, Ciebie, Was napiszę: Nawiązałem kontakt z "nadzorcami" pewnego miesięcznika.     
            Naczelnego wybadałem, teraz kolej na wicenaczelnika. ;) :)

Marek Konopka

Cytat: Radzio w 2013-12-12, 18:30:31
(...)
Ad.ad.6 Moja zdawkowa rozmowa z Tobą (pamiętasz, kiedy trzymaliśmy się za ręce ;)) wynikała z tego, że patrz ad.ad.0 ;) :lol:
             Żeby nie być tajemniczym i niezrozumiałym dla młodszego Kolegi, Ciebie, Was napiszę: Nawiązałem kontakt z "nadzorcami" pewnego miesięcznika.     
            Naczelnego wybadałem, teraz kolej na wicenaczelnika. ;) :)
Daj znać w jakim kierunku sytuacja się będzie rozwijała...
;-)

Radzio

Jak do głosu dopuszczą. :) Znaczy nie podpuszczą, znaczy nie opuszczą, znaczy przydatne moje gryzmoły będą. O! :D Podobno ładne przecinki stawiam, miliony. :lol:
"Anons" zamieszczę tytułem "słowa na niedziele". ;) Znaczy zapytanie, bowiem po co mam pisać o Janie Kazimierzu i czynić plagiat, czy prowokować do rywalizacji, na przykład. :)

Radzio

Marek Konopka

Marek Konopka

W nawiązaniu do tego punktu...

Prezes OSO prosił o przekazanie informacji,
iż w momencie kiedy było już wiadomo,
że sztywno określone ramy czasowe nie "pomieszczą" wszystkich referatów
zdecydował w porozumieniu z Panią Poseł,
że zrezygnuje z wygłoszenia swojego referatu, by udostępnić jak największą ilość czasu
na wystąpienia zaproszonych Profesorów...

administ

Trzeba było rozluźnić te sztywne ramy!
No bo jak to tak, prelegent obecny, przygotowany, a nie wystąpił!  :?

Marek Konopka

(W swoim imieniu powiem teraz...)

...że czasem trzeba zrobić krok w tył (lub pozostać w miejscu),
żeby potem można było zrobić dwa kroki do przodu
;-)

Jeśli chodzi o rozluźnianie określonych ram,
to Pani Przewodnicząca bardzo pilnowała,
by całość została utrzymana w określonym
wymiarze czasowym...
...ale co się odwlecze, to... ;-)
Myślę, że z treścią referatu Prezesa będziemy się mogli tak czy inaczej zapoznać :-)
(być może w innej formie)
(jeśli nie w materiałach z konferencji, to może w miesięczniku ;-)   )
Zobaczymy...
W przyrodzie przecież nic nie ginie...
a myśl, która raz się narodziła
jest dostępna już na zawsze...
;-)

Radzio

Cytat: Marek Konopka w 2013-12-15, 12:27:36
tak

Bardzo się cieszę, bowiem służby mundurowe, prócz podziału obowiązków cieszyły się i prawdopodobnie nadal cieszą specjalnymi przywilejami, w odróżnieniu od szarej masy. :D
Niektóre z nich nawet uzbrojone bywają i też nie przypadkowo. ;) :D

Radzio

Cytat: Marek Konopka w 2013-12-15, 13:36:32

W nawiązaniu do tego punktu...

Prezes OSO prosił o przekazanie informacji,
iż w momencie kiedy było już wiadomo,
że sztywno określone ramy czasowe nie "pomieszczą" wszystkich referatów
zdecydował w porozumieniu z Panią Poseł,
że zrezygnuje z wygłoszenia swojego referatu, by udostępnić jak największą ilość czasu
na wystąpienia zaproszonych Profesorów...

Co się wylało, to się wylało. Moja myśl została przeze mnie ujawniona i foch w postaci nie podania zaanonsowanej dłoni( z ręką troszkę przesadziłem ;)) oraz wyartykułowania mego niezadowolenia miał miejsce. :D  Ktoś oczekujący tylko na ten punkt programu mógł odjechać niepocieszony.
Proszę pana Prezesa o ocenę i samoocenę.
Ile czasu, od prośby, będę czekał na otrzymanie już zawczasu przygotowanych materiałów z Konferencji, podpowiem, że zdaję sobie sprawę, iż OSO nie złożyło publicznie takiej deklaracji, po której powinienem spodziewać się- jako Uczestnik- takiego podarunku? :)
Jutro smaruję @list do OSO im. Adama Jany. :D
Do pani Małgosi tym razem. :)

administ

Radzio!
Coś Ty taki popędliwy?  :shock:
Trzeba troszkę cierpliwości wykazać.  :wink: