Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Konferencja Optymalnych.

Zaczęty przez renia, 2009-11-04, 13:53:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Cytat: renia w 2014-01-07, 21:21:28
Prawdopodobnie 07.06.2014 r odbędzie się w Ciechocinku Konferencja Optymalnych na ok. 300 osób - z udziałem m.in. pani Poseł Izabeli Kloc... :D

No popa. :D ;)

administ

Radzio

O mo ... mo ... moment proszę, rebusuję dopiero co. :wink: :D
Kogo? ;) :lol:

administ

Posłanki już nie było, jakby co... :( ;)

Radzio

Cytat: renia w 2011-05-30, 08:18:17
Na zakończenie prezentacji tych wyników z poznańskich badań, Pani Przewodnicząca komisji do spraw rolnictwa Z OSO) zwróciła się z takim zapytaniem do Pani doktor- dlaczego pomimo dobrych wyników osób Optymalnych  w końcowej wersji raportu napisali tyle wątpliwości wpływajacych na niekorzystny wizerunek ŻO - zwroty typu: "w przyszłosci mogą okazać się niekorzystne dla zdrowia" "mogą źle wplywać na układ naczyniowo-sercowy", "niezgodne z założeniami medycznymi" itd. itp. Sporo tych "może", "obawiamy się", "przypuszczamy"...
Pani Doktor na to odpowiedziała, że tak się pisze sprawozdania i wszystkie obawy w nich też trzeba zaznaczyć, a medycyna jeszcze ma ich sporo... :?

Droga Tereso. :)
Pozwolę sobie na pewne spostrzeżenie, stąd powyższy cytat, gdyż, o ile pamiętasz, a ŻO właśnie jest po to, dość gwałtownie zareagowałaś na wnioski pani Bolesławskiej.
W 2013 roku na Konferencji w Łaziskach pani Profesor, wtrącę, że nadal prezentująca się niezwykle atrakcyjnie, porównując urodę i figurę do innych, referujących, czy zasiadających za prezydialnym stołem pań, ponownie wykazała niewielką skuteczność stosowanej przeze mnie diety. W Łaziskach, wraz z lekarzem omawiającym przypadłość zwaną "wolem", reprezentowali tzw. spojrzenie "konwencjonalnych zasad żywienia". Sala również reagowała dosyć nieprzychylnie takiej ocenie. Dodam, że lekarz, a raczej jego postać też była szczupła, bez widocznych uchybień, wynikających ze sposobu żywienia. I o ile postać mężczyzny zatarła się w mojej pamięci, o tyle pani Bolesławska nie. :D
Tym sposobem zastanowiło mnie jak to jest możliwe, aby przez tyle lat nie pojawiła się zachcianka, aby choć odrobinę "zamoczyć dziobka" w proponowanej przez Przyjaciela mojego diecie. ;)
Przybliżę Ci dokument, który skłonił mnie właśnie do takiej analizy. Jest to Miesięcznik "Optymalni" numer 12/2006
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=678.msg328756#msg328756 tym razem strona 14. Dziewięć lat i wciąż jest brak autorytatywnych danych, a obiekt badań czeka w poznańskiej katedrze na chętnych, znaczy nie ma przeciwwskazań, aby- z nudów- odrobinę poświęcić się z resztą "dla dobra i na rzecz" i nie szukać "tego, co jest bardzo blisko".. Zajmiesz stanowisko, czy rebus jest zbyt wyrachowany?! :D Tereso. ;)

Radzio

Cytat: admin w 2015-03-09, 20:10:33
Posłanki już nie było, jakby co... :( ;)

Odpowiedzi na listy też nie. :wink:

administ

A bo "opty"-wyborcy zaś zawiedli... ;) :lol:

administ

Ale to nic śmiesznego, teraz Wielki Prezes Optymalnych Tkocz robiłby dziesiąty krok, a tak na pierwszym mu się stanęło. ;)

Radzio

:lol:
A jednak to może być śmieszne. :wink:

Radzio

Cytat: renia w 2015-03-09, 23:21:46
:lol: :wink:

Trudnej sztuki dyplomacji należy się uczyć! Od małego. :wink:

Radzio

Przepraszam, ale to nie jest coś osobistego. Od "maluśkiego" też jest poprawnie. ;)

Gavroche

Ale od maluśkiego w dół czy w górę? :D

Radzio

Przypomnę, wobec tego, o poziomie dyplomacji tu jest zagajone. :D

Gavroche

A!
Bo myślałem, że literówka czy rebus jaki... :lol:

Radzio

To już "dupa" nie mogę napisać, żeby do Enigmy nie poszło. O! :lol: :lol: :lol: ;)

Gavroche

Do Enigmy to "Arsch" pasuje. ;)

Radzio

jeżeli nie mogę, to nie napiszę! :lol: :lol: :lol:

Diogenes z Synopy

Cytat: admin w 2013-10-24, 11:02:22

II część  - przykłady przyczynowego wyleczenia chorób, w tym chorób cywilizacyjnych:

3. Stwardnienie rozsiane można pokonać! – świadectwo osoby wyleczonej

http://stooq.pl/n/?f=965292&c=2&p=4+22

Eksperci: ogromny postęp w leczeniu stwardnienia rozsianego

nie wiadomo co mają na myśli ?  pielęgnację choroby ?

renia

Dzisiaj pani (znajoma z widzenia) u nas w sklepie mówiła, ze chodzi na chemię,i jest przerażona ilością młodych ludzi tam. Młode mamy, studentki i jeszcze młodsze... :?
Mówi, że siebie jej nie żal, ale tych młodych... (pani ta chyba jest po 60-tce).