Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

"Cholesterol naukowe kłamstwo" - Uffe Ravnskov

Zaczęty przez vigo, 2010-01-10, 12:39:08

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

:shock: Szkoda, że nie ma edycji postów... :( wywaliłabym go w......... :lol: :lol: :wink:

jerzy555

Cytat: renia w 2011-04-20, 20:20:09
:shock: Szkoda, że nie ma edycji postów... :( wywaliłabym go w......... :lol: :lol: :wink:

bojowa jesteś, za dużo jajek spożywasz :)

adamel

Ja bym się zawczasu nie cieszył... W końcu to nie jest obojętne ze czym my te jaja... Ale to chyba wszyscy wiedzą 8)-  Co do tego wrednego masła, tudzież smalcu, to nie ma się co łudzić - ten numer nie przejdzie - za mało zł na kcal. :)

renia

No tak. Doktor Kwaśniewski mówił, że jajko jest najzdrowszym pokarmem, ale też może być najbardziej szkodliwym. Wszystko zależy od tego z czym się je zjada...Jeśli sporo węglowodanów do niego to...... :(

WojciechS

Cytat: renia w 2011-04-20, 20:06:59
Jajka wracają do łask. Z tłuszczami gorzej to wygląda...cholesterol w jajkach już przestał szkodzić, ale mięsie nadal szkodzi...  :( :lol: :lol:
http://kobieta.wp.pl/kat,26377,title,Czy-jajka-sa-zdrowe,wid,13317465,wiadomosc.html?ticaid=1c29c

Jaja są do d*** i to bez niedomuwień, bo mają strasznie dórzo E 322 i nie tylko!  :wink: :mrgreen:
A jak coś ma "E-cuś" to wiadomo, że toxic jest...  :twisted:

renia

Jeszcze wypłoszysz mi psa i nie będzie biedak chciał jajek jeść... :lol: :lol:

jerzy555

Cytat: renia w 2011-04-21, 08:56:40
Jeszcze wypłoszysz mi psa i nie będzie biedak chciał jajek jeść... :lol: :lol:

Renia, czy ten z lewej to Twój osobisty piesek?

renia

Teoretycznie mojego syna. Ale on jest zawsze przy mnie jak otwieram lodówkę... :lol: Wabi się Donar...zdrobniale Donek... :lol:

jerzy555

Cytat: renia w 2011-04-21, 09:22:34
Teoretycznie mojego syna. Ale on jest zawsze przy mnie jak otwieram lodówkę... :lol: Wabi się Donar...zdrobniale Donek... :lol:

jerzy555

Cytat: jerzy555 w 2011-04-21, 09:45:23
Cytat: renia w 2011-04-21, 09:22:34

no bo Donek to z Donalda coś ma (nie mylić z Tuskiem) :)

renia

Oj nie wolno mylić... :lol: chociaż ja bym sporo cech wspólnych u nich znalazłam... :lol: :lol: :|

WojciechS

Cytat: renia w 2011-04-21, 08:55:30
Totalne bzdury...

I właśnie o to mi chodziło, aby wyglądało na "totalne bzdury"
A E 322 to nic innego, jak cudowna na wszystko LECYTYNA...  :lol:
A i jeszcze czasem siem zdarza, że jajca mają dużo tych, no... rakotwórczych oksantrenów...   :lol: :lol: :lol:

WojciechS

Cytat: WojciechS w 2011-04-21, 10:22:41
cudowna na wszystko LECYTYNA... 

A i jeszcze naukowcy udowodnili, że E 322 sojowa jest cacy, a ta z jaj do niczego!  :D
"Totalne bzdury", ale psiak siem chyba nie wypłoszy z tego powodu?   :lol:

Blackend

WojciechS

No, ale takie na ten przykład E-363 to zdrowe jest, czy niezdrowe?  :shock:
Jak E to każdy przecież wie, że toxic i paskudztwo straszne. A nie?  :lol: :lol: :lol:

WojciechS

Jaja są pełne E, czyli toksyczne są, jak jasna cholera z przeproszeniem!  :mrgreen: