Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Białko w diecie optymalnej

Zaczęty przez SzymonNM100, 2006-01-19, 13:59:34

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Zyon, a czy człowiek żyje rozczłonkowany na szalkach w labie czy jest organizmem w środowisku?
Potencjalnie to ja jestem mistrzem świata w snookerze :lol:
Z takich to właśnie "badań" biorą się takie wspaniałe prace.
Szczurom laboratoryjnym wsio ryba czy in vitro czy in vivo :lol:

Zyon

Biologia przekonan, ot co  :lol: Srodowisko mozna stworzyc
Work Buy Consume Die

Zyon

Co to? Wyklady jakiegos studenta weterynarii? :)
Work Buy Consume Die

Gavroche

Podręcznik, masz tam jak byk co mogą udawać hodowle, a czego n i e mogą :lol:
Ale oczywiście to nieistotne, bo ten co go czytasz nie może się mylić i musi być lepszy od podręcznika akademickiego, dopiero jak przeczytasz innego, o przeciwnym wektorze przekonań (tak, tak, wiedzy :lol: ) zmienisz sobie horyzont  :lol:

Radzio

Zyon

Uuu akademicki :shock: , dobrze, ze mnie uprzedziles, juz mialem sciagac. Eeeee, yyyy co to ja chcialem powiedziec.,...a! no dziekuje postoje  :lol:

I jeszcze mam taka fajna opowiastke o fajnych ludziach hehe
Co powiedzial Albert Einstein jak go poproszono o to zeby jak najkrocej opowiedzial jak doszedl do teorii wzglednosci?

- Zignorowalem aksjomat

:lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Ty je ignorujesz dla samego ignorowania  :lol:
Przekonaj swoje komórki do nieśmiertelności, mnie nie dasz rady, swoje wiem ;)

Zyon

Probuje przekonac, prace sa w toku :D

Wiem, ze wygodniej usadzic dupe w fotelu i powiedziec "nie da sie" bo tak napisali....ale probuje, bo uwazam, ze nic nie jest pewne ani zbadane  :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Prace są w toku od setek lat, jeśli nic nie dały siermiężną metodą prób i błędów na takiej czasoprzestrzeni, to skąd taka hurraufność, że szkiełko i oko da? :lol:
Bogatych świrów nie brakuje, a jakoś nie słychać by któryś był spektakularnie długowieczny, bez względu na to czy pije mocz przed ważeniem, czy waży prze wypiciem  :lol:

Przed chwilą mówiłeś o szukaniu dziury w całym tym zdrowiu, a takie zachowanie mocno tym pachnie, zdecydowanie lepiej usiąść w fotelu po treningu i śniadaniu i nie przeszkadzać 8)
Stan psychiczny jest bardzo istotny dla długowieczności ;)

Zyon

W ogole mam wrazenie, ze wydaje ci sie, ze odpowiadasz komus innemu na zupelnie inny temat  :lol:

Ja pisalem o tym o czym aktualnie czytam, o bialku, nadmiarach, wplywie na pewne procesy etc a ty mi pitolisz jakies smuty filozoficzne i dajesz chomiki dla studentow weterynarii  :shock: :lol:
Nie chciales tego przypadkiem Radziowi wyslac?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-12-17, 11:15:12
W ogole mam wrazenie, ze wydaje ci sie, ze odpowiadasz komus innemu na zupelnie inny temat  :lol:

Ja pisalem o tym o czym aktualnie czytam, o bialku, nadmiarach, wplywie na pewne procesy etc a ty mi pitolisz jakies smuty filozoficzne i dajesz chomiki dla studentow weterynarii  :shock: :lol:
Nie chciales tego przypadkiem Radziowi wyslac?
Cóż, Blackendowi tak po prawdzie :lol:

administ

Najważniejsza w białku jest jarmołowiczowska "formuła 30gie".  8)
Zapamiętać, bo można się rzekomo "przebiałczyć" ... :D

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2014-12-17, 09:46:01
Slowo na Nd hyperaminoacidemia z/bez:
- insulna/y
- igefem/a
a  rozpad vs synteza bialek :)
Jak zwykle enigma ;)
Możesz rozwinąć, Mariusz? :D

renia

Nie rozumiesz tego Gavroche? :shock:
Ja też nie... 8)

Gavroche

Cytat: renia w 2014-12-17, 13:19:59
Nie rozumiesz tego Gavroche? :shock:
Ja też nie... 8)
Rozumiem znaczenie poszczególnych słów, ale co miał autor na myśli? :lol:

W każdym razie dwie rzeczy ogólnie znane by cieszyć się zdrowiem to: białka tylko na cele budulcowe i nieprzejadanie się rozumiane jako raczej niedojadanie niż przejadanie się.
Adaśko z DD postuluje jeszcze za niskim poziomem cukru, ale ja spotkałem się tylko w dwóch pracach dotyczących diet mieszanych. 8)
Szczerze to tej całej pogoni za długowiecznością nie rozumiem, jakość tak, ale ilość? :?

renia

Najlepsze jest 2w1.... 8) Nie oglądaj się za siebie tylko śrutuj ile wlezie... :lol: :lol: :lol:

administ

Wesprę się Radziem -  :lol:*

renia

Fajny zespół. :lol: 8)
Dotyczy -   :lol:*

Gavroche

Cytat: renia w 2014-12-17, 14:04:37
Najlepsze jest 2w1.... 8) Nie oglądaj się za siebie tylko śrutuj ile wlezie... :lol: :lol: :lol:
No nie wiem, 20 lat więcej powolnych spacerków i siedzenia przed tv z wnukami?
Jak już nie można martwych ciągów robić, to po co żyć? ;)