Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Syn marnotrawny

Zaczęty przez ArT_B_, 2010-09-29, 16:18:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

wloczykij

I zabrano DNĘ.

Może jakaś licytacja?

ArT_B_

Cytat: BACA w 2010-09-30, 18:21:14
DNA jest chorob± zwi±zan± z przewag± układu S i kto mówi tu o samej trawie. Chodzi o rozpoczęcie DO z wykluczeniem na pocz±tku tych pokarmów. Jest to cytat dr Kwa¶niewskiego z ODPOWIEDZI NA LISTY II str 40. Masz tyle pokarmów do wyboru. Chyba chcesz by Ci podano wszystko na tacy.
wiem BACA wiem... tak tylko sobie cichutko narzekam :( ... tak mi sie wydaje że jak zaczynałem w 96' odżywiać się optymalnie to chyba byłem szczęśliwszy... a teraz internet... i na tyle rzeczy trzeba zwracać uwagę...

BACA

ArT B - głowa do góry - bo tak naprawdę to trochę podreperuj psychikę - bo to naprawdę też bardzo ważne.

renia

Lepsze odżywianie wpłynie też na poprawę samopoczucia psychicznego...

kodar

Cytat: BACA w 2010-09-30, 17:25:36
Jeżeli chodzi o DNĘ to na początku wyłącz ze spożycia podroby, czekoladę oraz ogranicz mięso i alkohol. Poza tym kwas moczowy oczywiście nie jest przyczyną dny.
Panie Stasiu,jest pan niezastapiony.Rodzaj zjadanego bialka,to podstawa jak rowniez nie wszystkie  weglowodany moga byc spozywane. :P

ArT_B_

wy tu sobie gadu gadu a ja właśnie uzupełniłem węgle fryteczkami na smalcu :D
SUMA Białka, Tłuszczu , Węglowodanów i KCAL      83,5   283,6   63,9   3163
stosunek B:T:W               1,0   3,4   0,8

BACA

Tak naprawdę to możemy próbować doradzać tylko ogólnie - bo przecież jest wiele elementów których nie znamy, a które mogą być niezwykle istotne - dlatego ArT B  - oceniaj te porady z wielką ostrożnością i zwracaj baczną uwagę na reakcję własnego organizmu.

ArT_B_

tak właśnie robię :) i dziękuję wszystkim za rady :) i mam nadzieję że pilnując B poniżej 80g/dobę moja dna szybko zdechnie z głodu ;)

renia

ArT_B_ gdybyś czasami nie wiedział od czego masz tą dnę, to Tobie przypomnę..  :wink:

.."Węglowodany są odpowiedzialne za szereg chorób wyniszczających ludzki organizm, takich jak cukrzyca, hipoglikemia, podagra, dna moczanowa, niestrawność, a nawet niektóre przypadłości psychiczne".. (Dieta Optymalna - dieta idealna" JK s.188)

ArT_B_

no to mi teraz ćwieka zabiłaś.... bo ja byłem przekonany i to święcie że to od nadmiatu białka...

renia

Chyba to na to samo wychodzi, bo nadmiar białka jest zamieniany na węglowodany...

ArT_B_

no niby tak... ale nikt nie mówi ogranicz W tylko ogranicz B

renia

Jak to nikt? Dr Kwaśniewski we wszystkich swoich książkach to podkreśla. Jeśli trzeba służę cytatem... :lol:

renia

Najważniejsze jest żeby we wszystkim nie przesadzać w żadną stronę. Ktoś tam kiedyś powiedział, że "..wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną. Tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną”..

BACA

ArT B - wiem że to ciężko ale zapomnij o frytkach.

ArT_B_

ciężko będzie... czasami robiłem sobie fryty jako dodatek do obiadu albo uzupełnienie dziennych węgli wieczorem

renia

Cytat: BACA w 2010-10-01, 20:38:10
ArT B - wiem że to ciężko ale zapomnij o frytkach.

Dlaczego ArT_B_ nie może jeść frytek? Przecież dr J. Kwaśniewski nie zabrania - w niewielkich ilościach..

BACA

Wyeliminowanie frytek wspomoze wyeliminowanie skurczy nadkomorowych

renia

A mógłbyś to jakoś BACA wytłumaczyć? Czy ziemniaki gotowane w takim razie mogą być?

adampio

Cytat: ArT_B_ w 2010-10-01, 20:04:02
no niby tak... ale nikt nie mówi ogranicz W tylko ogranicz B

No to zobacz moja pierwsza odpowiedz na Twoj pierwszy post. :D