Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Syn marnotrawny

Zaczęty przez ArT_B_, 2010-09-29, 16:18:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

BACA

Wiem i to dobrze...............

renia

Myślałam, że jesteś tutaj względnie krótko i tego nie czytałeś..

BACA

I nie w pełni zgadzam się z tym / i to są rzeczy, powiedzmy - merytoryczne/. Właśnie dzięki znajomości grup krwi wyleczyłem natychmiast wrzody na dwunastnicy - a wojowałem z nimi klasyczną DO prawie 6 lat

ArT_B_

ArT_B_

Cytat: renia w 2010-10-02, 20:47:02
A ja często mam takie uczucie, że nie mam ochoty je¶ć (najczę¶ciej tak około 11-tej), ale czuję jednocze¶nie lekkie ssanie w żoł±dku i jem, żeby był on "cicho"... 8)
to nie masz ochoty na jedzenie czy cię ssie bo nie qmam ;)

przepraszam za dublowanie postów ale nie mogę tu znaleźć opcji edycji

adampio

bo tej opcji nie ma. Nie szukaj. Tez juz kiedys o tym godolismy. Damy "se" rade bez edycji. :D

renia

Cytat: ArT_B_ w 2010-10-02, 21:21:32

..to nie masz ochoty na jedzenie czy cię ssie bo nie qmam ;)

Nigdy tak nie miałeś? Czasami tak jest, że nie czuję ochoty na jedzenie, nie czuję głodu - ale wyraźnie odczuwam, że żołądek domaga się jedzenia.. Może to trochę pokręcone, ale tak to odbieram..

BACA

ArT b - czyli masz grupę krwi A, bo RH plus pochodzi od małpy i co innego znaczy. Jeżeli interesuje Cię temat to wyślę Ci pełną wiadomość na Pw.

ArT_B_

nie wiem dlaczego nie chcesz tu pisać ale jak chcesz to wysyłaj bo jestem ciekaw jakie to ma znaczenie:)

zeto555

Cytat: BACA w 2010-10-02, 20:49:03
zeto555 - a nie masz czasem grupy krwi A lub AB ?
Mam Rh+ 0

Zonia

BACA ma rację co do jedzenia również ze swoja grupą krwi.
Czy to się komuś podoba czy nie, ta zasada się sprawdza, przynajmniej w moim przypadku.
Z produktów dozwolonych na DO wykluczyłam produkty niedozwolone cukrzykom lub dozwolone,
ale o wyższym indeksie glikemicznym niż 50. Z pozostałej listy wykluczyłam produkty,
które w/g mojej grupy krwi źle wpływają na mój organizm i tego się trzymam, z niezłym skutkiem jak dotąd.
Dodam tylko, że kiedy grupy krwi nie brałam pod uwagę na początku, a nawet już kiedy otrzymałam od Was
mnóstwo wspaniałych rad, moje osiągi nie były tak spektakularne, choć były bardzo widoczne.
Sadzę, że nie ma tu znaczenia podgrupa. A to A, B to B, AB to AB i to wszystko, co trzeba brać pod uwagę.
A w połączeniu z DO, to po prostu rewelacja :)

renia

Cytat: BACA w 2010-10-02, 20:54:51

"BACA" chciałam tak na wszelki wypadek wyjaśnić, że fakt, iż przytoczyłam tutaj opinię Admina w temacie grup krwi, nie oznacza, że ja mam podobne zdanie. Moja wiedza jest po prostu zbyt mała, żebym mogła to ocenić - a praktyka żadna.
Ja uważam (i już o tym pisałam), że wszystkie metody leczenia popieram, o których wiadomo, że nie mogą zaszkodzić i które opierają się na naturalnych, jadalnych produktach, a nie na jakiś niesprawdzonych związkach chemicznych.

Zonia

Cytat: renia w 2010-10-03, 00:56:05

Ja uważam (i już o tym pisałam), że wszystkie metody leczenia popieram, o których wiadomo, że nie mogą zaszkodzić i które opierają się na naturalnych, jadalnych produktach, a nie na jakiś niesprawdzonych związkach chemicznych.

Dokładnie Reniusia! Brak jakiejkolwiek chemii w czymkolwiek, to podstawa, reszta to praktyka, praktyka... :D

adampio

Cytat: renia w 2010-10-03, 00:56:05
Cytat: BACA w 2010-10-02, 20:54:51

"BACA" chciałam tak na wszelki wypadek wyjaśnić, że fakt, iż przytoczyłam tutaj opinię Admina w temacie grup krwi, nie oznacza, że ja mam podobne zdanie. Moja wiedza jest po prostu zbyt mała, żebym mogła to ocenić - a praktyka żadna.

Dokladnie masz racje. Ja bym tu tylko dodal jedno, ze wg mnie powinno sie stosowac jedna diete -  albo ze wzgzledu na grupe krwi, allbo IG, albo nie mieszania posilkow albo kopenhacka albo ZO.

Zonia

Cytat: adampio w 2010-10-03, 08:08:29
Dokladnie masz racje. Ja bym tu tylko dodal jedno, ze wg mnie powinno sie stosowac jedna diete -  albo ze wzgzledu na grupe krwi, allbo IG, albo nie mieszania posilkow albo kopenhacka albo ZO.

Jestem tego samego zdania. Jestem wyłącznie na DO, a w swoich posiłkach unikam produktów nie pasujących do mojej grupy krwi  :D

Teresa Stachurska

Cytat: Zonia w 2010-10-03, 08:47:07

Jestem tego samego zdania. Jestem wyłącznie na DO, a w swoich posiłkach unikam produktów nie pasujących do mojej grupy krwi  :D

Które z unikanych produktów stały się takimi ze względu na grupę krwi?

Zonia

Cytat: Teresa Stachurska w 2010-10-03, 09:40:21
Cytat: Zonia w 2010-10-03, 08:47:07

Które z unikanych produktów stały się takimi ze względu na grupę krwi?

Z tych produktów, które dopuszczalne są w DO, bo ta dieta jest dla mnie wykładnią, są to : olej słonecznikowy, słonecznik, rzodkiewka.
Jak widać wcale nie ma tego tak wiele i żadne to dla mnie poświęcenie :)

Teresa Stachurska

No faktycznie  :)  Ale którejś grupie krwi wyklucza się wieprzowinę...

adampio

Zonia, pytanie bylo, ktore sa nie-do-pu-szczal-ne, ktorych musisz unikac ze wzgledu na grupe krwi a ktore sa dozwolone w ZO. :lol:

renia

"adampio" męczysz dziewczynę.. :( nie widzisz, że jest po imprezie... :lol: :wink: