Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Żółty ser

Zaczęty przez fewa, 2010-10-27, 23:46:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zonia

Cytat: renia w 2010-10-29, 22:56:07
Ciekawe, skąd aż tyle węglowodanów, skoro w kupnym serze ich praktycznie nie ma?

No właśnie, skąd ?

renia

:lol: nie papuguj za mną.. :lol: wymyśl nowe pytanie.. 8) :lol:

Zonia

Cytat: renia w 2010-10-29, 22:58:15
:lol: nie papuguj za mną.. :lol: wymyśl nowe pytanie.. 8) :lol:

Zapytałam tylko żeby wzmocnić Twoje pytanie  :lol:

renia

No to co innego.. 8)

Teresa Stachurska

Cytat: renia w 2010-10-29, 22:56:07
Ciekawe, skąd aż tyle węglowodanów, skoro w kupnym serze ich praktycznie nie ma?

Dlatego zrobiłam zastrzeżenie. Węglowodany były w twrogu oraz w mleku.

WojciechS

Cytat: Teresa Stachurska w 2010-10-29, 22:54:16
(przyjmując, że wszystkie W zostały w serze, nie zaś w serwatce)

To błędne założenie, bo cukier lubi wodę, a nie kazeinę, więc jest dokładnie odwrotnie.

WojciechS

Cytat: fewa w 2010-10-27, 23:46:32
W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy przecedzony ser...

Procedura poprawna technologicznie, bo jeśli masło dodałoby się przed odciągnięciem serwatki, większość by się nie załapała do sera...

Teresa Stachurska

Czyli węglowodany trafiły do serwatki? To i lepiej  :)  Ser jest smaczny, dziękuję za przepis.

fewa

Jak ktoś chce mieć bardziej żółty ser to można dodać szczyptę kurkumy razem z sodą i solą.

Gwidon

...wczoraj zrobilem ten ser z pieprzem i papryka mielona-wyszedl calkiem zjadliwy.tylko zezarlem go za duzo na kolacje i w nioc nie za bardzo spalem :(...

fewa

Cytat: Gwidon w 2010-10-31, 15:21:22
...wczoraj zrobilem ten ser z pieprzem i papryka mielona-wyszedl calkiem zjadliwy.tylko zezarlem go za duzo na kolacje i w nioc nie za bardzo spalem :(...

:lol:  :lol:

Zonia

Miałeś taką samą pokutę jak ja :)

renia

To Ci dobrze... 8) :lol:

Zonia

Dzisiejszej nocy pewnie też będę miała pokutę za nieoptymalne potrawy na parapetówce  :roll:

renia

Napisze Tobie to samo co "Gwidonowi".. 8)

Zonia

Cytat: renia w 2010-10-31, 16:39:08

Napisze Tobie to samo co "Gwidonowi".. 8)

Ale jesteś... :?
No, zobaczymy. Noc przede mną, ale na razie czuję się świetnie :)
Jedzonko było pychota. Po dzisiejszym popołudniu wiem, że oddaję syna w dobre ręce  :D
Myślę nawet, że tym razem nocnych anomalii nie będzie  :lol:

Gwidon

Cytat: renia w 2010-10-31, 16:17:02

To Ci dobrze... 8) :lol:

[załącznik usunięty przez administratora]

Zonia

Gwidon, za co ta czerwona kartka???  :shock:

Zonia

Na imprezę pojechałam z własnoręcznie wykonanym bigosem optymalnym, którego tam nie jadłam, bo były inne, smaczne potrawy.
Zjadłam za to kawałek łopatki uduszonej w ziołach (wspaniała), do tego ziemniaczki zapiekane z serem, i dwa niewielkie kwiaty kalafiora zapiekanego w jajku i bułce tartej.
Na wszystkim sporo stopionego sera. Sami powiedzcie, czy nie brzmi to optymalnie? Nawet ciasto było z bitej śmietany bez grama cukru :)
Na dzisiaj w każdym razie koniec jedzenia. :)

renia

Same pyszności.  :D Jednak Twoja rodzinka dba o Ciebie i optymalne dania przyrządza..pewnie i im one smakowały.. :roll: