Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Te 'nieszczęsne mleczne'-mój eksperyment

Zaczęty przez Szara, 2010-12-13, 15:19:41

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-04-09, 19:18:42
Przyszpitalni rehabilitanci powiadają, że śródziemnomorska jest dobra na cukrzycę, ale nie wiem o "co" im dokładnie "cho". ;) :D
Pewno o to samo, co tym od środków na kleszcze.

Radzio

W tym roku podobno zmutowały i są teraz prawoskrętne- za długa zima była i miały na to czas...

Blackend

To dobrze, że obecnie żadnego czworonoga nie mam na stanie, bo zawsze kleszcza wyciągałem w lewo ;)

Gavroche

Cytat: Blackend w 2013-04-09, 20:09:11
To dobrze, że obecnie żadnego czworonoga nie mam na stanie, bo zawsze kleszcza wyciągałem w lewo ;)
Każdy znawca pajęczaków wie, że kleszcz ma gwintowany łeb!

Radzio

Jak sama nazwa wskazuje. No chyba, że mu się te haki w zarys gwintu ułożą. :D

Blackend

Cytat: Gavroche w 2013-04-09, 20:14:29

Kleszcza po wyjęciu dawałem obwąchać i wyrzucałem, natomiast pchła jak się znalazła, to obowiązkowo była do pożarcia - psina była wniebowzięta  :lol:

Gavroche

Cytat: Blackend w 2013-04-09, 20:57:40

Kleszcza po wyjęciu dawałem obwąchać i wyrzucałem, natomiast pchła jak się znalazła, to obowiązkowo była do pożarcia - psina była wniebowzięta  :lol:
Pożarcia :lol:

Radzio

Oczywiście! To taki symboliczny, integracyjny rytuał- jest. :D Na przykład.

renia

Ciekawe, czy gdyby pies zjadł kleszcza, czy też by mógł przez to dostać boreliozę?

Gavroche

Cytat: renia w 2013-04-10, 07:27:25

Ciekawe, czy gdyby pies zjadł kleszcza, czy też by mógł przez to dostać boreliozę?
Gdyby miał nieszczelne jelita? :lol:
No i kleszcz musiałbybyć "trafiony".

renia

Kleszcz mógłby chyba sam przedziurawić jelito... :roll: Ale to gdybam tylko...

Radzio

Zaraz po przepłynięciu przez te ... no ... kwaśne jezioro. :D

renia

Jeżeli ten kleszcz jest starszy. Jeżeli młodszy to nie musi... 8)

Zyon

Ogolnie to jak to jest z ta "nietolerancaj laktozy" i ogolnie mlecznych? Istnieje czy to kolejny tzw "laktoza hoax"  zgodnie z perkusyjna nomenklatura? Czy to moze tez dlin wyciagnieta przez wszechmogacego jak z celiakia?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-04-10, 08:40:42
Ogolnie to jak to jest z ta "nietolerancaj laktozy" i ogolnie mlecznych? Istnieje czy to kolejny tzw "laktoza hoax"  zgodnie z perkusyjna nomenklatura? Czy to moze tez dlin wyciagnieta przez wszechmogacego jak z celiakia?
Ja mam potężną, tylko bezobjawową :D
Dwu- lub trzykrotnie robiłem kilkutygodniowe przerwy od mlecznych i nic.
Nic lepiej, nic gorzej po powrocie.
Ta lekarka co tu była pisała, że początkowo rotując, można powrócić do jedzenia mlecznych normalnie.
Różnie to trwa, ale się da, czyli to nie sama laktoza czy kazeina, ale jakaś dysfunkcja jelita czy cuś.

zeto555

Lekarka ma racje. Przeczytaj dokladnie jak sie robi rotacje bo to co robiles nie daje rezultatow.

Gavroche

Cytat: zeto555 w 2013-04-10, 11:49:31
Lekarka ma racje. Przeczytaj dokladnie jak sie robi rotacje bo to co robiles nie daje rezultatow.
Tylko po co mi rotacje?

Radzio

MariuszM