Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Prawda o diecie dr.Kwaśniewskiego w oczach profesora.

Zaczęty przez Jerzy, 2011-04-24, 13:31:18

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Tylko nie krzycz głośno, bo jeszcze wywołasz lawinę, a one są niebezpieczne... :lol:  :wink:

jerzy555

Cytat: renia w 2011-04-25, 20:25:13
Tylko nie krzycz głośno, bo jeszcze wywołasz lawinę, a one są niebezpieczne... :lol:  :wink:

i tak nikt nas nie chce słuchać, można się zakrzyczeć ale już np. reklama w TV to co innego. Albo z ambony jakby ksiądz nakazał :) Zmieni się gra interesów to i lawina ruszy(nie mylić ze śniegiem :) ) Kupię sobie wtedy chlebek optymalny albo do restauracji optymalnej żebym na codzień nie musiał kombinować z żarciem (nie lubię gotować!!!)

renia

Troszkę Cię w marzeniach poniosło... :roll: ale ja też lubię marzyć... :lol:

Blackend

Cytat: jerzy555 w 2011-04-25, 20:43:25
Kupię sobie wtedy chlebek optymalny albo do restauracji optymalnej żebym na codzień nie musiał kombinować z żarciem (nie lubię gotować!!!)

A w czym tu kombinować?  :shock: Pólki sklepowe uginają się pod optymalnym towarem  8)

jerzy555

Cytat: renia w 2011-04-25, 20:45:29
Troszkę Cię w marzeniach poniosło... :roll: ale ja też lubię marzyć... :lol:

myślisz że to jeszcze długo potrwa? coraz większy dostęp do internetu i ludziki zaczną kojarzyć i stosować. Jajka już często postrzegane są jako coraz bardziej zdrowe a więc reszta przyjdzie wkrótce, stąd moje marzenia :) Niech ludzie robią teraz (byleby rzetelnie) optymalne interesy, napewno się to opłaci wszystkim :) Restauracja optymalna, jak to fajnie brzmi :)

renia

Fajnie... :D No masz rację. Widać wyraźny zwrot kierunku dietetycznego...Gdyby nie te rażące nieprawdą reklamy produktów spożywczych i te sponsorowane przez farmację i przemysł spożywczy badana (pseudo)naukowe, to można by powiedzieć, że jest spora poprawa...

renia

Tylko zastanawia mnie fakt, dlaczego Ministerstwo Zdrowia nie dostrzega - odwrotnych od przewidywanych - skutków stosowania zalecanej piramidy "zdrowia"...  :roll: Jest coraz gorzej, a oni nadal ją zalecają... :?

WojciechS

Pewnie myślą, że lepiej robić dobrą minę do złej gry, niż przyznać, że Kwaśniewski ma rację...  :shock: :?

WojciechS

Ile "karier internetowych" np: z dobrych dzieci poszłoby w tri żopy...  :lol:
A to nic w porównaniu z realem!  :shock:

renia

Ale i tak kiedyś prawda wyjdzie na jaw...wiecznie jej się nie da ukrywać...

jerzy555

Cytat: renia w 2011-04-25, 21:08:54
Tylko zastanawia mnie fakt, dlaczego Ministerstwo Zdrowia nie dostrzega - odwrotnych od przewidywanych - skutków stosowania zalecanej piramidy "zdrowia"...  :roll: Jest coraz gorzej, a oni nadal ją zalecają... :?

ja swoją piramidę żywienia odwróciłem 4 lata temu, bo przyglądałem się temu wszystkiemu trochę z boku i dlatego miałem tę szansę. W tlumie dzieją się rzeczy nieprzewidywalne i dlatego jest różnie. Tłumem też lepiej zarządzać bo wystarczy dwóch albo trzech odmieńców i wszystko może się zmienić. Tylko pytanie zasadnicze: w którym kierunku to pójdzie bo można być przez przypadek stratowanym albo wyniesionym na "ołtarze"

renia

Chyba już się kierunek odpowiedni ustawia...

renia

Musieliby nas wszystkich powystrzelać, żeby ŻO ukryć...ale to by dopiero dało rozgłos ... :lol:

jerzy555

Cytat: renia w 2011-04-25, 21:32:35
Chyba już się kierunek odpowiedni ustawia...

jak już się ustawi, no to będzie REWOLUCJA!!! uratuje się wielu Polaków i innych narodów :)

renia

A może będą próbowali raczej ewolucyjnie zmiany wprowadzać, po troszku...a to jajka zdrowe, a to masełko, potem może wątróbka - bo żelazo...itd...że niby sami to odkryli... :lol:

jerzy555

Cytat: renia w 2011-04-25, 21:46:26
A może będą próbowali raczej ewolucyjnie zmiany wprowadzać, po troszku...a to jajka zdrowe, a to masełko, potem może wątróbka - bo żelazo...itd...że niby sami to odkryli... :lol:

hehehe :) no pożyjemy....zobaczymy....jak dożyjemy :(

renia

Cytat: Blackend w 2011-04-25, 20:58:13
Kupię sobie wtedy chlebek optymalny albo do restauracji optymalnej żebym na codzień nie musiał kombinować z żarciem (nie lubię gotować!!!)

A w czym tu kombinować?  :shock: Pólki sklepowe uginają się pod optymalnym towarem  8)

Tylko wybierać te odpowiednie, kupować, jeść i zdrowieć...proste, a do wielu nie dociera... :lol: kupują te niezdrowe i chorują... :(

jerzy555

Cytat: Blackend w 2011-04-25, 20:58:13

napewno uginają się ale jak się to przyniesie do domu to wtedy trzeba to optymalnie ugotować i ja np. osobiście nie umiem gotować(jajecznicę tylko :) ) liczę na żonkę ale...  :? ...aha zapomniałem napisać że umiem ważyć i przeliczać  :D

renia

A to najważniejsze. Do zwyczajnego obiadu zawsze można dodać odpowiednią ilość masła i już jest optymalnie... :D :D

Blackend

Cytat: jerzy555 w 2011-04-26, 12:25:18
...aha zapomniałem napisać że umiem ważyć i przeliczać  :D

Dla podtrzymania zdrowia nic wiecej nie potrzeba  :D