Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Suplementacja witamin w ciąży

Zaczęty przez friga, 2011-05-27, 16:34:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

friga

zle nacisnelam "cytuj" ale wiadomo o co chodzi :lol:

renia

Warto sobie również odświeżyć słowa dr Kwaśniewskiego...

http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=595

renia

Cytat: WojciechS w 2011-07-08, 14:49:00
To też był doskonały trick, aby wmówić ludziskom, że kranówka jest beeeee, a niezdrowa, rakotwórcza woda z PET jest bomba!  :lol: :lol: :lol:
U mnie z kranu leci mineralna z pokładów jurajskich...  :D

Małe co nieco... http://biznes.onet.pl/kto-zeruje-na-naszej-naiwnosci,18566,4784107,1,news-detal

Vikii

Friga ja jestem od ponad roku na DO razem z mężem
Teraz uważam i nie przemęczam się
Ty też dużo wypoczywaj, bo jak się przesadzi to potem lipa ;-(
mam nadzieję, że Twoje skurcze niedługo miną...

WojciechS

Lipa to jest jak się właśnie "nie przemęcza"...  :(
A jak się bada bez powodu, to na pewno "coś" znajdą, bo z tego żyją!   :wink: :mrgreen:

friga

Ja wlasnie wzielam wolne w pracy:) az do konca zeby sie juz tylko relaksowac bo prace mam dosc stresujaca i lekarz doradzil mi zebym siedziala w domu.
A Ty Viki robilas badanie glukozy?na czczo?
Ostatnio zauwazylam ze jak zjem 2 sliwki naleczowskie zazwyczaj popludniu to mnie boli cos po stronie prawej?watroba?
Czy taka ilosc cukru 2 sliwki naleczowskie co 3 dni jest nie dozwolona dla mnie? Czy znacie moze ten objaw?
Kurcze lydek ustapily po jedzeniu moreli chyba bo jak narazie jest ok.

renia

Teraz zwolnienie lekarskie od pierwszych miesięcy ciąży to jest standard. Widzę to po moich pracownicach i nie tylko po moich...

WojciechS

No przecież to logiczne, zgodne z prawem postępowanie, niech ZUS płaci, a nie pracodawca...  :D

renia

Pracodawca płaci tylko za pierwsze 35 dni zwolnienia, a potem ten bogaty ZUS... :wink:

WojciechS

A ciążę od poczęcia powinni uznać za ciężką, przewlekłą chorobę...  :wink: :mrgreen:

renia

I obydwoje rodzice powinni być na zwolnieniu przez 9 miesięcy... :lol: :wink:

friga

No kazdy sie rozwodzi nas biednym ZUSem.
A ktos powiemi mi czy watroba tak moze reagowac na nadmiar weglowodanow?
Nie mam za duzo wegla ale moze jem za duzo bialka ktore przechodzi w wegiel i dlatego taka reakcja?
Chodz jem kolo 50-60 bialka i do tego 60 wegla ale w postaci glownie warzyc i ziemniakow oprocz co jakis czas tych sliwek?

renia

To nie powinno być za dużo... może faktycznie te śliwki Tobie nie służą? A czekolada gorzka też wywołuje taki ból?

friga

Zobacze jutro.Bo jak juz mam zjesc cos slodkiego to ostanio zjadam wlasnie te sliwki albo sernik albo plaki ptysiowe ale napraede w ilosciach minimalnych.
Juz dawniej wlasnie tak mialam ze tak bolalo i jak zacznie bolec po sliwach to skonczy dopiero wieczorem :(

No i jezcze jedno jak zjadam na sniadanie chyba prawie zawsze jajecznice
z 1 jajka i
3 zoltek do tego
30 chelba optymalnego do tego kolo
50 g masla i
100g pomidora to zawsze po takim sniadaniu za jakis czas dosteje zadyszki??takie jakby przyspieszone tetno?
Cos jest nie tak w tych moich sniadaniowych proporcjach?

renia

W ciąży serce jest bardziej obciążone niż normalnie, a po jedzeniu jeszcze bardziej. Jak byłam z najmłodszym dzieckiem w ciąży, to po posiłkach - gdzieś tak przez godzinę - odczuwałam arytmię serca (robiłam USG i echo serca i było OK). Pomogły mi mniejsze posiłki zjadane częściej...

friga

Mozliwe ze to jest wlasnie ta przyczyna.
Dziekuje Reniu
Jutro zjem mniej kaloryczny posilek i zobacze.

friga

Reniu mniejsze posilki chodzi mnie tu o kalarycznosc nie takie bardzo tluste faktycznie pomogly!
Sliwek juz nie jem zamiast nich jem suszone morele 4 dziennie.Czekolady nie probowalam jakos nie mam ochoty.

Vikii

Friga jak sie czujesz???
Czy już wszystko ok???

WojciechS

Jak nie pisze, to albo ledwie zipie, albo zdowiuśka i szkoda jej czasu na internecio...  :wink: :lol:

maf

Cytat: WojciechS w 2011-08-26, 18:35:05
Jak nie pisze, to albo ledwie zipie, albo zdowiuśka i szkoda jej czasu na internecio...  :wink: :lol:
Jest jeszcze opcja, za zamkli jej internet.