Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

jajka

Zaczęty przez nowicjuszka, 2011-11-23, 16:17:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Cytat: Blackend w 2012-03-13, 17:14:41
Kupuje w sklepie -

A mnie do domu przywożą. I tak jest najwygodniej!  :D

Blackend

Na targowisku "baby" sprzedają jajka z Makro Cash and Carry  :D
A te co nie mają pieczątek, to nie kupię jak fermy nie zobaczę ;)

renia

Umówić by się można z jakąś "babą", że do nich byś po te jaja przyjeżdżał... :roll:

renia

...zobaczyłbyś co i jak, a potem to by może nawet "baba" do domu  Wam przywoziła jaja...Może jeszcze kury, gęsi, śmietanę... :lol:

Blackend

No jak ją znajdę (te babę ;) ) to sie umówię ;)

administ

Na umówienie, to ja bym nie chciał baby!   :shock:
Panienkę i owszem! :wink:   :D

Blackend

Stosunkowo - co racja, to racja ;)

administ

Nie, na kawę tylko!  :wink:

Blackend

A zwał jak zwał - może byc i kawa ;) Chociaz kiedyś to sie "na znaczki" mówiło ;)

jerzy555

http://biznes.onet.pl/szok-w-skorupce-nikt-nie-spodziewal-sie-takiego-wz,18566,5059576,1,news-detal

dość trafny komentarz:

"Następna bzdura, która prowadzi do ubóstwa społeczeństwo. Wszyscy dbają o warunki dla kur. Nikt tego nie neguje. Na wszystko jest czas. Dlaczego w pierwszej kolejności nie zmieniamy warunków leczenia w przychodniach i szpitalach zgodnie ze standardami unijnymi. Jak to zrobimy ... potem będzie czas na kury. Widać jak działa rząd i dba o społeczeństwo. Zastanawialiśmy się na pierwszeństwem - kura czy jajko. Teraz zastanawiamy się nad pierwszeństwem - kura czy człowiek. Ja proponuję się zastanowić nad pierwszeństwem - Jak długo mamy się dawać gnębić tym rządzącym ??????????"

renia

Bardzo trafny...

adamel

Cytat: jerzy555 w 2012-03-16, 10:17:39
http://biznes.onet.pl/szok-w-skorupce-nikt-nie-spodziewal-sie-takiego-wz,18566,5059576,1,news-detal

dość trafny komentarz:

"Następna bzdura, która prowadzi do ubóstwa społeczeństwo. Wszyscy dbają o warunki dla kur. Nikt tego nie neguje. Na wszystko jest czas. Dlaczego w pierwszej kolejności nie zmieniamy warunków leczenia w przychodniach i szpitalach zgodnie ze standardami unijnymi. Jak to zrobimy ... potem będzie czas na kury. Widać jak działa rząd i dba o społeczeństwo. Zastanawialiśmy się na pierwszeństwem - kura czy jajko. Teraz zastanawiamy się nad pierwszeństwem - kura czy człowiek. Ja proponuję się zastanowić nad pierwszeństwem - Jak długo mamy się dawać gnębić tym rządzącym ??????????"
Nie rozumiem, przecież dbają o ludzi...

renia

Cytat: adamel w 2012-03-16, 11:02:55

Nie rozumiem, przecież dbają o ludzi...
Cytat

O siebie... a to też ludzie... :lol:

jerzy555

no dbają...o swoich dbają...to im wychodzi najlepiej :) a motłoch niech patrzy i słucha :)

U naszych sąsiadów za miedzą też jajczana panika :)

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/deutsche-welle-w-onecie/niemcy-maja-problem-rosna-ceny-jajek,1,5060217,wiadomosc.html

administ

"jerzy555"
normalnie prawisz jak na dobrychdzieciach, tylko u nich "miedza" inna.  :lol: :lol: :lol:

jerzy555

Cytat: admin w 2012-03-16, 11:30:09
"jerzy555"
normalnie prawisz jak na dobrychdzieciach, tylko u nich "miedza" inna.  :lol: :lol: :lol:

nie czytam tam, a o co chodzi? :)

adamel

12,53 euro za 360 jaj na giełdzie?!!! Toż to prawie darmo :shock:

administ

Cytat: jerzy555 w 2012-03-16, 11:33:03

Ja też nie wnikam w ichnie kompleksy...  :D

jerzy555

Cytat: admin w 2012-03-16, 11:36:00
Cytat: jerzy555 w 2012-03-16, 11:33:03

Ja też nie wnikam w ichnie kompleksy...  :D

trochę marudzę ostatnio ale to takie przejście zimowo-wiosenne mnie dopadło :) polityka jest strasznym zajęciem, stresującym i dlatego tacy politycy muszą zarabiać. Dla mnie wystarczy żeby jajka nie drożały i będę szczęśliwy bez kompleksów  :D :D :D