Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

jajka

Zaczęty przez nowicjuszka, 2011-11-23, 16:17:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

:lol:
Jest moc. ;)

administ

Chyba raczej jest noc... ;)

Gavroche

No, a niektórzy kawę piją.  :P

administ

Mnie to nigdy w zasypianiu nie przeszkadzało.  8)

Blackend

Bo potrzebują moc na noc. ;)

administ

:lol:
A nie lepiej poczekać na objaw poranny? ;)

Blackend

To zależy kto ma aktualnie pilota. ;)

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-08-31, 20:32:18
Cytat: admin w 2015-08-31, 20:12:39
Co za świetne informacje dla tych, co im żółteczka nie szkodzą!  :D

ale tam nie ma informacji o żółtkach, tychże będzie pewniej mniej niż 155 rocznie.  Podejrzewam, że dużo mniej. Gdy będą produktem oznaczonym czerwoną kropką ( link podawałem - szkodliwe produkty w marketach mają być tak oznaczane) , to za jakiś czas problem w ogóle się rozwiąże, ponieważ nie będzie tego w sprzedaży. Bo niby kto ma kupować produkty z czerwoną kropką?   Następnym etapem będzie:   ktoś kupuje taki produkt więc trzeba go poddać badaniom psychiatrycznym, bo sam sobie szkodzi. I jajcarzy pozamykają w wariatkowie ;-)

Nie kracz... :| 8)

administ

Cytat: Blackend w 2015-08-31, 20:59:51
To zależy kto ma aktualnie pilota. ;)

I tak to życie rodzinne upływa... ;)

Blackend

Diogenes z Synopy

Cytat: admin w 2012-04-05, 08:00:32
bo prędzej, czy później będąc na diecie 5*wio trzeba sięgnąć po suplementy i to nie z żółtek, a ze zdrowych pigułek.
I tak jest dobrze.  :D

CytatWedług prognoz zawartych w „Rynku suplementów diety w Polsce 2015" sprzedaż tego rodzaju produktów rośnie w tempie 5–6 proc. rocznie. Od 2017 r. ma jednak przyspieszyć, sięgając 8 proc.

Przyczyny to przede wszystkim wzrost zamożności społeczeństwa, a także dość luźne regulacje prawne pozwalające nie traktować suplementów jako leków. W związku z tym nie obowiązują ich wymogi rejestracyjne (w tym związane z udowodnieniem rzeczywistego działania i profilu bezpieczeństwa).

Szacuje się, że po tego rodzaju specyfiki sięga co czwarty Polak. Na suplementy diety i leki dostępne bez recepty wydajemy rocznie 12 mld zł.

http://www4.rp.pl/Medycyna-i-zdrowie/310159844-Zdrowotny-koszt-suplementow-diety.html

Perspektywiczna branża. Jak ktoś ma pomysł na handel to tylko to.    8)   Kasa z Łuni lub z UP  na rozpoczęcie DG, więc żadne ryzyko  ;-)

Blackend

Bardzo dobry biznes. Mam kontakt z tego typu firmą i rosną dosłownie w oczach.  8)

administ

A to świetnie!  :D

Dasna

Cytat: admin w 2015-07-31, 19:08:01
I pamiętać na każdej diecie - lepiej nie dojeść 100-200kcal, niż przejeść się pięćdziesięcioma.  8)
Bo organizm lepiej znosi niedobór kalorii niż ich nadmiar.  :?
Tak rzekł Młodszy Kwaśniewski.  ;)
Wężykiem, wężykiem.
I to jest największy problem, żeby jeść a nie żreć. :(

Gavroche

Ale też nie popadajmy w przesadę.
Jak się tyra, trzeba jeść do syta, a nie jak anorexia nervosa. ;)

Dasna

Cytat: Gavroche w 2015-10-16, 10:40:47
Ale też nie popadajmy w przesadę.
Jak się tyra, trzeba jeść do syta, a nie jak anorexia nervosa. ;)
A ja Ci (nie Tobie  :lol:) mówię, że 90 % się przeżera, nie przejada nawet, ale przeżera. 8)

Gavroche

Trudno mi to pojąć. :(
Czasem próbuję zwiększać ilość jedzenia, tak o 100-200kcal dziennie właśnie, to udaje mi się wytrzymać tydzień i basta.
Człowiek czuje się jak chory, a to przecież kęs czy dwa więcej do każdego posiłku... :?

Obserwuję moją córkę, potrafi odłożyć ćwierć gotowanego jaja czy łyżeczkę twarożku, bo czuje, że "to już".
My pielęgnujemy to zachowanie, ale mnie rodzice namawiali: "no zjedz, nie zostawisz przecież tyle"... :shock:

Zyon

Cytat: Gavroche w 2015-10-16, 11:43:38
Trudno mi to pojąć. :(
Czasem próbuję zwiększać ilość jedzenia, tak o 100-200kcal dziennie właśnie, to udaje mi się wytrzymać tydzień i basta.
Człowiek czuje się jak chory, a to przecież kęs czy dwa więcej do każdego posiłku... :?
Ciagle zyjesz w ramach przestarzalego paradygmatu bilansu kalorycznego  :D
To w sumie dziwne troche
Work Buy Consume Die

Gavroche

Nic podobnego. :lol:
To Ty go nie rozumiesz, podobnie jak teorii ewolucji.;)

Kilokalorie są bardzo użyteczne przy określaniu rzędu wielkości, oczywiście dla kumatych. :D
100-200kcal na tłuszczówce to konkretna, acz niewielka, ilość jedzenia i o to chodziło w mojej wypowiedzi.

Zyon

Cytat: Gavroche w 2015-10-16, 13:52:24
Nic podobnego. :lol:
To Ty go nie rozumiesz, podobnie jak teorii ewolucji.;)
Jak mozna rozumiec cos co ma  ponad 110 lat i jest bledne? Takie cuda to tylko u ciebie panie wszech-wszystkowiedziacy :D
Na Nowej Debacie jest pare artykulow ktore nawet lopatologicznie wytlumacza blednosc tych zalozen ale ty oczywiscie wycianiesz prawidlowe wnioski :D

Co do uzytecznosci, to owszem, jednostka jak jednostka, czlowiek ma to do siebie, ze kazde zjawisko chce wyrazic w jakiejs skali, ktora okresla sie jednostkami.
Ale nic poza tym z tego nie wynika.
Work Buy Consume Die