Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Uwaga - Wirus

Zaczęty przez Zonia, 2012-02-14, 13:25:25

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Może jakieś rotację na zblendowanym czosnku? :P
Szkoda, że Adasia nie ma, mam nadzieję, że nie był akurat w Chinach...

Octaver

Dzień bez białka i sezam zamiast śmietany i masła ;)

Zyon

ja rotuje maslo ze smietana na zmiane i czosnek z cebula
Work Buy Consume Die

Blackend

I jeszcze papryczki chilli też podobno są dobre na wirusa. ;)  8)

Gavroche

To już wiem czemu tak papier toaletowy wykupują. :D

RafałS

Icoico!!? Złapali tego świrusa w końcu?  :roll:
Jeżeli nie, to wkrótce czosnek niedźwiedzi powinien się pojawić, a wtedy świrus padnie.  8)

Jarek

Cytat: Zofia w 2020-03-19, 05:13:15
Cytat: Blackend w 2020-03-18, 19:57:29
Nie mam pojęcia czy koronawirusy wymagają specjalnej diety, ale u nas jak ktoś się przeziębi, to nic nie zmieniamy, bo skoro jemy najlepiej, to już nie ma jak jeść jeszcze lepiej. ;)  8)
:lol:

Dokładnie. :lol:
A komu by się chciało robić rzeczy na które ma się wpływ. Lepiej wyszukać sobie wymówki, że DO jest do bani, i po problemie. 8) 

Blackend

Cytat: Gavroche w 2020-03-19, 15:35:25

Bo jak jeden kichnie, to reszta sra ze strachu? ;)

Gavroche

Też, ale chodziło mi o polską tradycję przeciwwirusową, wóda, czosnek, cebula, mleko z miodem i rosół. :)
A teraz jeszcze chili, no i makaron.

Jarek

Cytat: Blackend w 2020-03-19, 19:40:33

Babka w sklepie kichłai i wszystkich uspokajała że to tylko alergia. Ale ulga była :lol:

Blackend

Papieru toaletowego nie wykupili. ;)

Zofia

Cytat: Blackend w 2020-03-19, 19:40:33

Trzainacy

Zyon

Work Buy Consume Die

Blackend

Statystki pogorszy.  :? ;)

admin

:shock:
No to tam też zrobi karierę polityczną! ;)

Blackend

Zyon

W Skandalistach byli , mozna obejrzec https://www.polsatnews.pl/wideo/wirus-celebryta-skandalisci-o-1930_6767352/
Cytat
"To wirus-celebryta" - mówią zgodnie profesorowie, goście programu "Skandaliści". Gośćmi Agnieszki Gozdyry byli profesor Lidia Brydak i profesor Tomasz Dzieciątkowski, a także Włoch, Vito Casetti. W programie o tym, jakie możliwe scenariusze przed nami oraz jak bardzo groźny jest koronawirus.

- Grypa jest bardziej poważna niż te zakażenia koronawirusem. Ten nowy koronawirus, to według mojego prywatnego określenia "wirus-celebryta" - mówił dr hab. Tomasz Dzieciątkowski, wirusolog z Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Jak dodał, "jest znany, bo jest znany".

Zgodziła się z nim prof. Lidia Brydak, wirusolog z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego, PZH. - To jest nowy patogen, rozprzestrzenia się, ale my nie mamy zielonego pojęcia, że grypa dziesiątkowała i dziesiątkuje populację. W ubiegłym sezonie w Polsce zmarło 150 osób z powodu powikłań pogrypowych i tego typu powikłania po koronawirusie są identyczne - tłumaczyła.
Work Buy Consume Die

admin

Dokładnie tak jest, ale co mnie tam.  :lol: