Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Niemowlaki i dzieci na żo

Zaczęty przez Vikii, 2012-04-03, 10:35:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

No to wspaniale i naukowo!  :D
Tylko te jogurty też wycofać, bo to niezdrowe białko zwierzęce i dzieci będą szczuplutkie dzięki cukrzycy typ I.  :D

administ

I koniecznie wprowadzić marmoladę i słodzoną herbatę...  :D
I żadnej tłustości!!!  :D :D :D

administ

I diabetologa, pediatrę, okulistę, kardiologa i dentystę z higienistką natychmiast na etaty do gabinetów lekarskich w szkole, aby po przychodniach się z dziećmi nie szwędać!  :D

administ

Jeszcze zakazać wf-u i modlitwę na klęczkach wprowadzić!
Teraz starczy...  :D

renia

Nam jako narodowi poddanemu tyle wystarczy. Po co Polacy mają być zdrowi i mądrzy?

Radzio

Cytat: admin w 2012-05-25, 20:51:26
Jeszcze zakazać wf-u ...

Podobno "zakazany owoc" najlepiej smakuje. :D

Cytat: renia w 2012-05-25, 20:53:26
.... Po co Polacy mają być zdrowi i mądrzy?

Na pewno komuś to się przyda! Przecież z pewnością jest grupa nawet bardzo zdrowych i bardzo mądrych Polaków. :)

MariuszM

Cytat: Radzio w 2012-05-25, 21:27:16
Jeszcze zakazać wf-u ...

I to mogłoby się udać, kurna olek. Nie chciałbyś zostać ministrem edukacji, gdy optymalni przejmą władzę podczas rewolucji dietetycznej he he ;)  :twisted:  :lol: :lol:

renia

Jeszcze zakazać wf-u ...

Cytat: renia w 2012-05-25, 20:53:26
.... Po co Polacy mają być zdrowi i mądrzy?

Na pewno komuś to się przyda! Przecież z pewnością jest grupa nawet bardzo zdrowych i bardzo mądrych Polaków. :)

Da Polaków mądrych i zdrowych, ale nie w rządzie...Dlatego jest tak jak jest. Ktoś czuwa nad tym, żeby nie było lepiej... :?

Radzio

Cytat: MariuszM w 2012-05-25, 21:42:31
Jeszcze zakazać wf-u ...

I to mogłoby się udać, kurna olek. Nie chciałbyś zostać ministrem edukacji, gdy optymalni przejmą władzę podczas rewolucji dietetycznej he he ;)  :twisted:  :lol: :lol:

Cierpliwości, kto to powiedział, że dobry przykład powinien być dany z góry. ;)  :lol: :lol: :P
Kto w ogóle wymyślił te "góry" i "doły".  :P

renia

Cytat: Radzio w 2012-05-25, 22:11:49

Kto w ogóle wymyślił te "góry" i "doły".  :P

Ci na górze... 8)

Blackend

Oni na nas patrzą - z góry  :shock:

renia

A my na nich patrzeć nie możemy... 8) :lol:

Radzio

Cytat: Blackend w 2012-05-26, 20:50:28
Oni na nas patrzą - z góry  :shock:

Raczej zza góry. ;) Góry tego, co jesteśmy w stanie wytworzyć, albo przeżreć- w zależności od zastosowanej dietki. :D

Teresa Stachurska

Zza góry chyba bardziej adekwatne... Na niemowlaki tekże, że nawiążę do tematu :) 

Vikii

a ja chciałam się spytać ile mięska powinien jadać niemowlak???

friga

A jak wogole wygladaja proporcje dla takiego niemowlaka?Tak jak dal doroslego czlowieka?czy m jadac wiecej bialka?
Panie Tomasz moze nie potrzebnie ta wiedza bedzie sie marnowac w tym konspekcie:)
Prosze Nas chodz tu poratowac

MariuszM

Cytat: Vikii w 2012-06-04, 11:00:00
a ja chciałam się spytać ile mięska powinien jadać niemowlak???

Do syta
Podstawą powinny być żółtka oraz dania, przepisy  bazujące na żółtkach. Jakie dania i przepisy?To wie tylko mama, tylko mama wie co dziecku smakuje naj naj :) A mama jest tylko jedna  8)

Sery żółte są dobrym ekwiwalentem dla mięsa 35:50g :)
Cytat: friga w 2012-06-04, 12:48:32
A jak wogole wygladaja proporcje dla takiego niemowlaka?Tak jak dal doroslego czlowieka?czy m jadac wiecej bialka?
Proporcja powinna według mnie wynosić 1:2,5-3:1-2, aby dziecko zdrowe rosło. Czym starsze, tym Ww dążyć powinny do jedności.
Ale niemowlak to śssie (ciągnie dyda) ;)

Oczywiście, jeżeli ktoś chce znać moje zdanie w tym temacie?  :lol: