Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Niemowlaki i dzieci na żo

Zaczęty przez Vikii, 2012-04-03, 10:35:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Blackend

Najlepiej przez całe życie się szczepić (sery, śmietany, kiszonki), co daje jako takie zdrowie, lub jednorazowo się wyszczepić mRNA przeciw COVID-19 co daje 100% zdrowie, bo po zejściu gorzej już być nie może. ;)

admin

W żołądku prztytakiej kwasowości, to tylko jakieś ekstrema acidofinne są w stanie przeżyć... ;)

Gavroche

U mojego młodszaka, 3 latka, dziewczynka, wyczuwam w pocie (pociła się w upały na główce) zapach przejrzałych owoców, albo coś podobnego.
Rano w oddechu czuć zapach jabłuszek, taki przyjemny.
Wzmożonego pragnienia brak, oddawania moczu też.
Mocz ma raczej normalny kolor i zapach.
Rozwija się prawidłowo, apetyt w normie, przybiera na wadze, dieta Ww, może ze zwiększoną ilością tłuszczu.

Niepokojące czy nie? :?

admin

Dziwne, nic mi nie przychodzi do głowy, jeśli objawem "choroby" jest tylko taki zapach.  :?

MariuszM

Dziewczyna zamienia wodę w wino, a ty się martwisz .... ;)

Gavroche

Do martwienia daleko, ale nie chcę kłuć niepotrzebnie, chociaż morfo zrobić może by było wskazane...

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2021-09-03, 08:47:55

Rozwija się prawidłowo, apetyt w normie, przybiera na wadze, dieta Ww, może ze zwiększoną ilością tłuszczu.

Niepokojące czy nie? :?
Ogranicz T i zobacz jak zareaguje. :)

admin

A może starczy płyń do kąpieli zmienić na początek? :)

Zofia

Cytat: MariuszM w 2021-09-03, 09:38:32
Dziewczyna zamienia wodę w wino, a ty się martwisz .... ;)
:lol:

Gavroche

Cytat: admin w 2021-09-03, 10:30:38
A może starczy płyń do kąpieli zmienić na początek? :)
Też o tym pomyślałem, że szampon może dawać taki aromat w połączeniu z potem... :D

renia

Pocenie się główki dziecka może też być spowodowane niedoborem witaminy D3... :roll:

Gavroche

Raczej odpada, to słoneczne dziecko, stawiam na upał, bo teraz już spokój. :D

admin

Mnie tam " po zapachu" skojarzyła się błonica na pierwszy rzut, ale to tak absurdalnie niemożliwe,, że tylko szampon na drugą myśl mi przyszedł. ;)

Gavroche

Gnojek nieszczepiony, więc mogłoby być, ale brak innych objawów. 8)

admin

Bez dodatkowych objawów- wykluczone.

admin

Ale dlaczego wybrali kohortę łowców-zbieraczy, a nie jedzących w naturze zdrową dietę śródziemnomorską lub 5*wio?

renia

:lol: Bo nie ma w naturze wegetariańskich kohort... 8) A tzw. dieta śródziemnomorska w rzeczywistości wyglądała (i wygląda) inaczej, niż nam to na piramidzie "zdrowia" przedstawiają.

https://sukces.rp.pl/styl-zycia/art36286721-upada-mit-slynnej-diety-srodziemnomorskiej-polowa-wlochow-cierpi-na-otylosc