Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

śmietanka UHT

Zaczęty przez piosza, 2012-06-12, 04:13:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

A są żywe kultury bakterii w śmietanie?

administ

I to jakie!  :shock:  :wink:
Przeważnie pałeczki Gram-dodatnie.

Zyon

Slowem smietana jest tak niezdrowa, ze trzeba ja zajadac litrami?
Work Buy Consume Die

Zyon

Powaiariowali ci ludzi normalnie  :shock: Obeszlem kilka sklepow, gdzie zawsze kupowalem Presidenta a tu wszedzie wyczyszczone! "Zdrowe" jogursty, 8%, czy 12% stoja a 30 nie ma  :shock: Udalo mi sie kupic wiaderko 24% i kubek 30 presidenta ale nie sadzilem, ze nasz narod taki niezdrowy :shock:
Work Buy Consume Die

RG

Cytat: Zyon w 2012-12-23, 17:19:32
Powaiariowali ci ludzi normalnie  :shock: Obeszlem kilka sklepow, gdzie zawsze kupowalem Presidenta a tu wszedzie wyczyszczone! "Zdrowe" jogursty, 8%, czy 12% stoja a 30 nie ma  :shock: Udalo mi sie kupic wiaderko 24% i kubek 30 presidenta ale nie sadzilem, ze nasz narod taki niezdrowy :shock:

Na dwoje babka wróżyła... albo ludzie wykupują albo zakłady mniej produkują... sam zauważyłem deficyt tłustości :)

renia

Lepiej teraz schodzi śmietana tortowa (36% lub 30%) bo ta śnieżka z paczki i w spray'u przestała ludziskom smakować... :(

renia

Sorry...błąd... :shock: nie ma śmietany tortowej, tylko jest śmietanka... :oops: :lol:

RG

Ja niestety mam tylko piatnice 36% ale tam jakaś skrobia kukurydziana i coś zageszczającego, jakaś pektyna... ale nie mam wyjścia :(

MariuszM

Cytat: RG w 2012-12-23, 17:31:07
Ja niestety mam tylko piatnice 36% ale tam jakaś skrobia kukurydziana i coś zageszczającego, jakaś pektyna... ale nie mam wyjścia :(

śmierć na miejscu, po 2 latach "używania" sobie ;)  :lol:

renia

Co to jest "kwota mleczna"? Nie wolno za dużo eksportować? :shock:

Agencja Rynku Rolnego ostrzega również, że w okresie 2012/2013 Polska może przekroczyć kwotę mleczną wynoszącą ok. 9,96 mld kg

MariuszM

Cytat: renia w 2012-12-23, 17:37:27
Co to jest "kwota mleczna"? Nie wolno za dużo eksportować? :shock:

Agencja Rynku Rolnego ostrzega również, że w okresie 2012/2013 Polska może przekroczyć kwotę mleczną wynoszącą ok. 9,96 mld kg
więcej i taniej będzie dla Optymalnych "mleczarzy"/pasterzy  w raju ;P ;)

MariuszM

RG

Cytat: MariuszM w 2012-12-23, 17:35:42
Cytat: RG w 2012-12-23, 17:31:07

śmierć na miejscu, po 2 latach "używania" sobie ;)  :lol:

No właśnie, cholerna warszawa... tu już nic nie ma zdrowego, nawet u prywatnego rzeźnika kości szpikowe wyrzucają bo im się nie opłaca sprzedawać, nie wspomnę o mielonej słoninie :(

MariuszM

Nie ma w Wawie Intermarché, tam powinny byc takie smakowitości :)

RG

Cytat: MariuszM w 2012-12-23, 17:46:00
Nie ma w Wawie Intermarché, tam powinny byc takie smakowitości :)

Muszę poszukać, dzieki za info :)

renia

W intermarche są kości wołowe ze szpikiem, stópki wieprzowe pocięte w plastry i na tacce (nie mylić z taczką :lol:) ładnie zapakowane, skóry wieprzowe no i oczywiście różne gatunki mięsa. Na miejscu to wszytko kroją. Jest spory wybór... :D

RG

Coś mi się widzi, bo braciszek google nie pokazuje, to nie ma sklepu w wawce :(

MariuszM

Cytat: RG w 2012-12-23, 18:04:53

Ja mam to http://www.intermarche.pl/sklepy,pokaz,143.html

RG

Cytat: MariuszM w 2012-12-23, 18:10:38
Cytat: RG w 2012-12-23, 18:04:53

Ja mam to http://www.intermarche.pl/sklepy,pokaz,143.html

To lata świetlne odemnie :)