Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

śmietanka UHT

Zaczęty przez piosza, 2012-06-12, 04:13:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

MariuszM

Bliżej się nie dało.  :lol:
Może Kaufland  :)

administ

Cytat: RG w 2012-12-23, 18:04:53
Coś mi się widzi, bo braciszek google nie pokazuje, to nie ma sklepu w wawce :(

Bo trzeba szukać w wujku goooogle, a nie w bratku...  :wink:

Zyon

Gugle sa juz w rekach przemyslu, jak sie wpisze sklep ze smietana to pokaze adresy do McDonalna  :lol:
Work Buy Consume Die

RG

Cytat: Zyon w 2012-12-23, 18:33:42
Gugle sa juz w rekach przemyslu, jak sie wpisze sklep ze smietana to pokaze adresy do McDonalna  :lol:

:D Święte słowa :)

renia

Cytat: RG w 2012-12-23, 18:12:50
Cytat: MariuszM w 2012-12-23, 18:10:38
Cytat: RG w 2012-12-23, 18:04:53
Coś mi się widzi, bo braciszek google nie pokazuje, to nie ma sklepu w wawce :(

Ja mam to http://www.intermarche.pl/sklepy,pokaz,143.html

To lata świetlne odemnie :)

Dla zdrowia warto pokonać nawet "lata świetlne". Można robić zapas na kilka miesięcy... :D Tego w końcu nie je się codziennie...

Zyon

Zapodzialy mi sie wczoraj 2 smietanki w samochodzie, gdzies wypadly z siatki, dzisiaj znalazlem i skamieniale. Czy po rozmrozeniu sie nadadza do spozytku ? :D
Work Buy Consume Die

Radzio

Kurczaczek. Zjedz i opisz, a my poczytamy. I albo, albo. ;) :D Albo się nam spodoba, albo nie. :lol:

Teresa Stachurska

Cytat: Zyon w 2013-01-26, 18:47:57
Zapodzialy mi sie wczoraj 2 smietanki w samochodzie, gdzies wypadly z siatki, dzisiaj znalazlem i skamieniale. Czy po rozmrozeniu sie nadadza do spozytku ? :D

Z mrożonej śmietanki można zrobić lody. Wystarczy ją (pociąć na mniejsze kawałki) zmiksować np z mrożonymi truskawkami z - ewentualnie - odrobiną cukru. Możliwe, że zmiksowana (zmrożona) z niskosłodzonymi powidłami da shake. Trzeba dobrego miksera, mocnego.

Teresa Stachurska

Czasem na potrzeby lodów mrożę śmietankę w woreczkach do kostek lodu. Na potrzeby shake'a używam kwaśnej śmietany bez mrożenia oraz mrożonych owoców - jagodowych.

Zyon

hmm sprawa warta zbadania :D a po rozmrozeniu? :D
Work Buy Consume Die

Radzio

Zyon

kto pyta nie bladzi....  8)
Work Buy Consume Die

Teresa Stachurska

Po rozmrozeniu - nie wiem.

Radzio

Cytat: Zyon w 2013-01-26, 20:47:10
kto pyta nie bladzi....  8)

:lol: Pytasz, więc błądzisz. Nie pytasz, więc zapie... raźno, prościuchno maszerujesz. :D ;)

Radzio

Cytat: Radzio w 2013-01-26, 19:00:17
Kurczaczek. Zjedz i opisz, a my poczytamy. I albo, albo. ;) :D Albo się nam spodoba, albo nie. :lol:

Bisuję. :D

Gavroche

Czy ktoś z Was, pewnie starszaków :lol:, pamięta lub wie, ile volt miała śmietana w szklanych, półlitrowych butelkach z kapslem z alufolii?
Co to ją robotniki piły na śniadanie czasem?
A ile % może mieć smietana "od krowy"?

Zyon

A to wtedy ktos mierzyl? Nie bylo chyba tylu wersji co dzisiaj ale pamietam, ze taka mala butelke sie kupywalo, sciagalo pazlotko i sie od razu pilo. Pyszna byla.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-03-22, 13:03:25
A to wtedy ktos mierzyl? Nie bylo chyba tylu wersji co dzisiaj ale pamietam, ze taka mala butelke sie kupywalo, sciagalo pazlotko i sie od razu pilo. Pyszna byla.
Zajebista, ale były różne kolory kapsli...

administ

Cytat: Gavroche w 2013-03-22, 13:01:57
wie, ile volt miała śmietana w szklanych, półlitrowych butelkach z kapslem z alufolii?

Srebrny kapsel -18%, a złoty - 30, albo 36%.

Zyon

O nawet nie wiedzialem, ze to bylo powiazane :D Pamietam, ze byly tez zielone kapsle, z bezbarwnym srebrnym paskiem przez srodek
Work Buy Consume Die