Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

śmietanka UHT

Zaczęty przez piosza, 2012-06-12, 04:13:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

:shock: nigdy tak drogo nie kupiłem śmietanki  ;-)   --  200 ml  po 1,75zł  nie uht z Czarnkowa. Czysta .  UHT mlekowity  też po tyle jest w Sretto  o pojmności 0,33 l  po 2,9 zł .  U mojego pana Zenka ( prywaciarza ) jest zawsze Łaciata 0,5 l po 4,49zł ( uht).

Zyon

Laciata ma ohydny, metaliczny smak, nie lubie.
Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

tez jej nie kupuję , tylko - gdy  robię deser lajt .  Do kremów używam tortowych 36.

Zyon

Ja do popijania zoltek lubie smietanke i zott mi najbardziej smakowo-konsystencyjnie pasi. Kiedys bralem rewelacyjnie gesta z OSM Piaski ale za czesto jest kwasna juz podczas zakupu. Cos im szwankuje z transportem chyba.
Work Buy Consume Die

Gavroche

A ja piję każdą, byle wolty były, nawet łaciata 30% mi wchodzi. :D
Ta Zott w kubeczkach ze sreberkiem na deklu, to jak woda rzadka jest u mnie.
Najlepiej mi Piątnica 36% wchodzi, ale to trza łyżeczkę, bo jakichś GMO tam ładują dla gęstości. ;)

oldboy

U mnie łaciata jest obecnie na pierwszym miejscu jako szybki posiłek. Pyszna, uhata i kartonik łatwiej transportować od tych kubeczków. Z wyższych stężeń zdecydowanie Delik  36%.

Blackend

A ja biorę jak leci w zależności od tego w którym sklepie jestem - byle było napisane 30%. ;)
Najbardziej mi smakuje taka w woreczku z krótkim terminem ważności z miejscowej mleczarni, ale tylko w Leclercu ją sprzedają.  8)

Diogenes z Synopy

Cytat: Zyon w 2015-10-07, 10:28:08
lubie smietanke i zott mi najbardziej smakowo-konsystencyjnie pasi.

zrobiłem wczoraj zotta  jako bitą śmietanką, bardzo dobrze się ubija i niezły smak. w Sresco po 2 zł - 200ml   - promocja.

administ

Ale podobno po śmietance się dostaje kataru i śluzu, choć naukowcy twierdzą inaczej... ;)

Gavroche

Kupiłem litrową śmietankę 30% w kartonie, tak z braku pomysłu na obiad.
Starczyłaby na 2-3 posiłki, ale jakoś tak zagadałem się z kumplem, a to klient zapytał o coś i w 15 minut wydudliłem literek. ;)
Dobry obiad, prawie na 3000kcal. :lol:

administ

A jak mydła się narobi? :roll:
Żadnych pokarmów z litowcami i berylowcami do jutra rana! ;) 8)

Gavroche

:lol:
Raczej nie, ale kto wie?
Do 0,5l jestem przyzwyczajony, zobaczymy. :D

Diogenes z Synopy

a te mydło jak wygląda? jak żel pod prysznic ?  :)

Gavroche

Nie wiem, wygląda na to, że nigdy się jeszcze nie przejadłem tłuszczem w ten sposób. ;)
A jadłem już po 450g na dobę.

Jarek

Taka mydelnica w okrężnicy . :lol:

renia

Cytat: admin w 2015-10-20, 16:08:36

Żadnych pokarmów z litowcami i berylowcami do jutra rana! ;) 8)

Jakie to są pokarmy... :roll:

administ

Lepiej nie pytaj!  :shock: ;)

Gavroche

To minerały, z których mogą się tworzyć różne rodzaje mydła, Reniu. :)

Jakby co, to mam się świetnie, ale kolacja już bez tłuszczu będzie. ;)

renia

Ale rano może być niepożądany objaw... :roll: