Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Nabiał

Zaczęty przez friga, 2012-07-14, 22:19:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Mam takie pytanie - dlaczego kupujesz śmietankę 30% a nie 36%? Trzydziestka jest Twoim zdaniem lepsza, czy tłuściejszej tam nie mają?

Ja też kupuję częściej śmietankę 30% ale tylko dlatego, że w 36% są często takie gęste "kluchy" (zależy jeszcze z jakiej mleczarni), a ja ją używam głównie do kawy...

administ

Bo w mleczarni nie leją śmietanki 36% w 5l worki, a do tego 30% jest bardziej "uniwersalna".

administ

W Wejherowie masz Renia hurtownię współpracującą z kesemem, jak sobie zamówisz śmietankę i masło, to ci dowiozą raz w tygodniu, jakby co.  :wink:

renia

U nas są dwie hurtownie nabiałowe...popytam. Dzięki.  :D Ale 5l worek w naszej rodzinie to za dużo, zmarnowałaby się część... :?

adamel

Dla mnie to za daleko... Zostaje mi kupowanie jaj i masła "od chłopa"  :wink: Całe szczęście, że mam pewność, że to masło, to faktycznie manufaktura :) Tylko w okresie cielnym są niestety braki.

MariuszM

Cytat: Radzio w 2012-07-19, 06:00:11
Rzecz w tym, że ... "pogrzeb" był atrakcyjny i ...kilku samców udało Ci się na niego "zaprosić". ;)  :lol: :lol:  8)
Kobietom się nie odmawia, inaczej może głowa rozboleć....  :lol:  :twisted: :)

friga

Jesli pogrzeb moze byc atrakcyjny  :lol: to sie z tego bardzo ciesze ze udalo mi sie doprowadzic watek do konca :lol:

administ

Cytat: renia w 2012-07-19, 08:58:15
Ale 5l worek w naszej rodzinie to za dużo, zmarnowałaby się część... :?

Zawsze można sobie zrobić własne masło... 
Technologia jest zadziwiająco prosta. :D

renia

A wiem o tym... :D robiłam sama masło, ale moim zdaniem nie było ono lepsze niż to z mleczarni, chyba takie samo...i nawet drożej wychodziło...ale satysfakcja gwarantowana... :D

renia

...takie samo powinno być...(sprawdziłam 8))

administ

Samo się poprawiło!  :shock:  :wink:

renia

:shock: dzięki, to może jeszcze te moje dwa posty wyrzucisz i będzie grało...samo... 8) :lol:

Radzio

Cytat: friga w 2012-07-19, 13:41:53
Jesli pogrzeb moze byc atrakcyjny  :lol: to sie z tego bardzo ciesze ze udalo mi sie doprowadzic watek do konca :lol:

:lol: Nie dość że atrakcyjny, to na dodatek piękny i pouczający. :D Cieszę się z Twojego sukcesu. ;)  :lol: :lol:

friga

Sukces bedzie jak przejda sensacje nabialowe  :shock:

Radzio

Sensacje nabiałowe na "pogrzebie"- to dopiero atrakcja!  :D Czasami sukcesem można się zachłysnąć, ale... nie jest to konieczne.  :lol: ;)
Przywilej wieku.  8) ;)  :lol:

friga

Tylko zeby sie nie skonczylo tragicznie :lol: to zachlystywanie  :lol:
Wolalabym sie uczyc na bledach innych  :(

Dzisiaj po 72h proba druga i ostania, wiec prosze jeszcze nie skladac kondolencji  :lol: (nabialowi oczywiscie)

Radzio

Cytat: friga w 2012-07-21, 12:28:11
...
Wolalabym sie uczyc na bledach innych  :(...

Nie ma to jak własne doświadczenia, ... zwłaszcza te przedmałżeńskie. ;)  :lol: :lol:

Jeśli tylko masz silną wolę i wiesz, że cudzy błąd to faktycznie jest błąd- ucz się na cudzych. :D
Ja osobiście ostrożny jestem. No! Ale to przywilej wieku.  :lol: :lol:
Żeby uznać czyjś błąd faktycznie za błąd, wypadało by go popełnić, a i tak bez udziału mózgu i zdrowego rozsądku na nic się to zda, a wyniki doświadczenia będą raczej gów... nie najlepsze.   :)

friga

Jesli by bylo tak jak powiadasz swiat stalby w miejscu
Cudzy blad i sztuka wyciagania z niego wnioskow dla siebie to sila napedowa calej cywilizacji  :lol:

Radzio

Cytat: friga w 2012-07-23, 13:09:58
Jesli by bylo tak jak powiadasz swiat stalby w miejscu
Cudzy blad i sztuka wyciagania z niego wnioskow dla siebie to sila napedowa calej cywilizacji  :lol:

Na szczęście tak nie jest- jak powiadam. :D  Fajowa jest ta nasza cywilizacja.  :lol:

friga

Rozumiem ze Ty ta sila nie jestes :lol: