Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

lipaza lipoproteinowa

Zaczęty przez Mike, 2006-04-11, 17:33:00

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Cytat: _flo w 2009-08-12, 20:43:20
po prostu - dziewczyny, wiadomo, lubia miec caly arsenal pomocy wizualnych do ekspresji wlasnej osoby.

"Nic od kobiety człowiek nie wymaga - może być naga." ;) :)
          Jan Sztaudynger

renia

Męska lista wymagań, względem kobiety jest bardzo krótka, w przeciwieństwie do listy kobiecych oczekiwań :-))

grizzly

Cytat: Blackend w 2009-08-12, 21:38:53
..."Nic od kobiety człowiek nie wymaga - może być naga." ;) :)
          Jan Sztaudynger...

Blackend, ja Ciebie bardzo prosze!
Nie likwiduj tylko konta przypadkiem i wiecej takich fraszek czy innych igraszek! :-)
To przeciwwaga dla znacznej "nadwagi naszych Pan" (doslownie i w przenosni)! :-)

_flo

Cytat: Blackend w 2009-08-12, 21:38:53
"Nic od kobiety człowiek nie wymaga - może być naga." ;) :)
          Jan Sztaudynger
:D
czyli: naturalnemu pieknu - TAK, grubokskornym koczkodanom z utytłanym licem i parowkowym skrytozercom - mowimy glosne i zdecydowne NIE

walwuch

zgubiłem spójnik przeciwwstawny "ale", ale... no właśnie... dopiero teraz widzę że nie można edytować postów!

_flo

ale gdzie, ale jak? to musialo byc bardzo dawno temu, zanim jeszcze ten watek przezyl atak trollow :DD 8-)

Adam319

Cytat: admin w 2009-08-10, 16:55:02
(...)
nie używaj tego "hehe" na początku wypowiedzi, bo świadczy to o tobie i automatycznie stawia cię w dyskusji internetowej na poziomie Tytusa de Zoo. ;)
(...)

Cytat: _flo w 2009-08-12, 23:44:52
(...)
grubokskornym koczkodanom z utytłanym licem
(...)

To jeszcze trzeba naświetlić zależności pomiędzy

* lipazą lipoproteinową,
** Tytusem de Zoo,
*** i gruboskórnym koczkodanom z utytłanym licem

a wtedy nastąpi ogólna jasność, można by rzec optymalny blask.

Adam319

Może „gruboskórnymi koczkodanami z utytłanymi licami” byłoby bardziej gramatycznie,
a „gruboskórnym koczkodanem z utytłanym licem” bardziej konsekwentnie,
ale późna pora nie skłania do rymowania.

_flo

no prosze Adam, niewatpliwie masz racje, jestem pewna ze istnieje jakis glebszy sens czy zaleznosc, wszystko sie laczy i siem przenika, teoria strun czy jak. wlasnie mi mama przyslala linki z jutjuba na ten temat, ogladac, nie ogladac? jutro znowu dzien hardcorow, a wszyscy grzeczni chlopcy juz chrapia w najlepsze...

_flo

Cytat: Adam319 w 2009-08-13, 00:21:51
Może „gruboskórnymi koczkodanami z utytłanymi licami” byłoby bardziej gramatycznie,
a „gruboskórnym koczkodanem z utytłanym licem” bardziej konsekwentnie,
ale późna pora nie skłania do rymowania.

za duzo wymagasz. zauwaz, ze i tak zadalam sobie trud i wyszukalam "ł" we wczesniejszym tekscie, a potem kliknac ctrl+c, a nastepnie jeszcze ctrl+v - pelne poswiecenie!! ale to wszystko po to, zeby uzyskac ten "optymalny blask"

grizzly

Cytat: _flo w 2009-08-13, 00:26:54
...jutro znowu dzien hardcorow...

Mnie najbardziej podoba sie "Tytus de Zoo" :-) :-) :-)
To jest mocne! :-)

_flo

mi sie podoba A'Tomek - to oczywiste 8-)

admin

Cytat: Adam319 w 2009-08-13, 00:12:43
To jeszcze trzeba naświetlić zależności pomiędzy
* lipazą lipoproteinową,
** Tytusem de Zoo,
*** i gruboskórnym koczkodanom z utytłanym licem
a wtedy nastąpi ogólna jasność, można by rzec optymalny blask.

No to na co czekacie?
trzeba ilustrowany modlitewnik "miśka" otworzyć na stosownej stronie, a nie przyglądać mu się jak "baba obrazowi"... Zacytować, a ja chętnie wam przetłumaczę na zrozumiały polski.
Albo nie, bo jeszcze mnie "guru", albo "rabbi" obwołają ;). Nie mogę tak ryzykować. Odwołuję darmową ofertę jako nieprzemyślaną.
Radźcie sobie od teraz sami... :)

admin

teoria strun czy jak. wlasnie mi mama przyslala linki z jutjuba na ten temat, ogladac, nie ogladac?

"hehe", "przy łopadającym wieku"... (cytując klasyków Internetu)
na teorię strun i na biochemię szkoda czasu marnować przeciętnej osobie, tak jak przeciętnemu kierowcy szkoda głowy zawracać teorią "nitro", czy innych wynalazków pozwalających na spełnienie normy 5, zgodnej z wymogami prawa unijnego ;)
Co nie znaczy, że nie można z czystej ciekawości zajmować się różnymi aspektami prawa zachowania energii... :)

admin

Cytat: grizzly w 2009-08-13, 00:34:14
...jutro znowu dzien hardcorow...

Mnie najbardziej podoba sie "Tytus de Zoo" :-) :-) :-)
To jest mocne! :-)

Tu masz "misiek" propozycję awatra dla siebie - http://forum.cdrinfo.pl/customavatars/avatar19400_7.gif - jeśli jesteś tak zachwycony szympansami!

Opal

adminie, jeszcze adam319 szuka słonia z rozczapierzonymi uszami :) Pewnie na avatar szuka :)

admin

A niech sobie szuka. Chyba nie oczekuje, że mu w tym jeszcze pomogę? ;)

Opal

Cytat: admin w 2009-08-13, 10:22:08
A niech sobie szuka. Chyba nie oczekuje, że mu w tym jeszcze pomogę? ;)

Masz rację :) ja też mu nie pomogę.

admin

Wracając do tycia i lipazy, to za darmochę zacytuję prof. Ruszczyca - wybitnego dietetyka!

cyt:
"Ze względu na dużą zawartość skrobi ziemniaki są paszą wybitnie tuczącą. (o strawności 94% po uparowaniu - mój dopisek) Dlatego stanowią podstawę tuczu i wymagają niedużego dodatku pasz białkowych. Duże tuczniki zjadają dziennie do 10kg parowanych ziemniaków (...) Chcąc otrzymać tusze chudsze, należy ograniczyć ilość ziemniaków w dawce tucznkiów bekonowych do 3-5 kg." (zachowując dotychczasowy poziom białka w dawce pokarmowej - mój dopisek)

Nie widzę celowości wyjaśniania tego tekstu, a zaiteresowanych zagadnieniem odsyłam do książki "Jak nie chorować?", gdzie w przypadku ludzi, naukowo jest wyjaśnione to zagadnienie.

Literatura: prof. dr Zygmunt Ruszczyc, "Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Podręcznik dla studentów akademii rolniczych", wyd VI PWRiL W-wa 1985 s. 362

admin

Cytat: _flo w 2009-08-13, 12:05:30
ale fajny ten "admin", i jaki tolerancyjny :D

Na pamiątkę sobie zostawię! :)